Category Archives: DBC Nyt

Kenneth Møller Kristensen fylder 50 år

CycklingWorld.dk’s redaktør og ejer Kenneth Møller Kristensen fylder 50 år den 9. maj.

Af Ole Kjeldsen

I sin ungdom spillede Kenneth som så mange andre fodbold . Dette foregik i Kastrup Boldklub, men cykelsporten vakte alligevel hans interesse.  I 1998 startede han websitet CyclingWorld.dk, og han udgav også cykelblade under samme navn. Det hele accelererede,  da Danmarks Cykle Union (DCU) i 2004 indgik en aftale med Kenneth om at gøre bladet CyclingWorld til unionens officielle organ – samtidig med at Kenneth passede unionens website og var pressechef i Post Danmark Rundt. Da BikeCity med World Cups og VM på bane og landevej nærmede sig blev Kenneth fuldtidsansat hos DCU, og denne ansættelse kulminerede med VM på landevej 2011 i København og Rudersdal, hvor Kenneth styrede det internationale pressekorps. 

Efter DCU-tiden blev Kenneth kommunikations- og pressechef først ved Det københavnske 6-dagesløb og senere også hos DBC, hvor han i de seneste år har passet den daglige drift på kontoret. Hertil er kommet andre funktioner i cykelsporten samt en virksomhed, der arbejder med skiturisme i Sverige, ligesom han sidste forår var pressecenteransvarlig ved VM i ishockey i Royal Arena.

Der har også været tid til bogudgivelser. Kenneth Kristensen har udgivet ”De danske Cykelhelte” samt ”Historien om Post Danmark Rundt” om de første 25 Post Danmark Rundt-løb. Og i vinters udgav han bogen ”6-dagesløb.” Flere bøger skulle efter sigende være på vej! 

Rigtig cykelrytter har Kenneth aldrig været – men han har som cykelmotionist deltaget i bl.a. Aarhus – København og  Claudy Criquielion motionscykelløbet i Ardennerne, så han har følt cykelsporten på sin krop. Kenneth er indfødt Amagerkaner, så der bor han naturligvis fortsat sammen med sin samleverske Rikke og deres to døtre.   

Info om kontingentbetaling for sæson 2018/2019

Har du endnu ikke betalt dit kontingent til DBC for denne sæson (2018/2019) er den 15. maj sidste chance for ikke at forsvinde fra vores medlemsdatabase.

Betal på mobilepay 89013 eller Nordea, regnr: 2279 kontonr: 8135635473.

Spørgsmål til kassér Inge Lise Lieberoth på lieberoth@mail.dk

Info om kontorets åbningstider

I uge 19 er der åbent på kontoret mandag og onsdag fra kl. 15 til 17. Ikke åbnet torsdag.

Husk at cykelbanen er lukket helt juni og juli. Du kan med fordel afhente din cykel inden.

Tilbud om deltagelse i undervisning i kost og ernæring

Den 28. maj afholder Ballerup kommune en undervisningssession om kost og ernæring som sportsudøver. Ved arrangementet får deltagerne et godt indblik i både hvor meget man skal spise, og hvad der er godt at spise, når du er cykelrytter. Der er foredrag af en Team Danmarks kostvejleder, og der er fællesspisning.

DBCs U17 og U19 ryttere kan deltage. Invitationen gælder for en rytter + en forældre. Det hele foregår den 28. maj fra kl. 17 til 20 i Idrætsbyens festlokaler, Ballerup Idrætsby 28C, 2750 Ballerup.

Rytterne kan tilmelde sig på dette link: https://ballerup.nemtilmeld.dk/153/

Bliv Derny sponsor hos DBC

Nu har I mulighed for at støtte Dansk Bicycle Club (DBC) og det arbejde klubben gør til gavn for dansk banecykling. Dette samtidig med at I opnår eksponering af jeres virksomhed eller brand overfor en stor målgruppe.

Blandt de sponsormuligheder som DBC tilbyder er et Derny sponsorart.

Som DBC Derny-sponsor får I logoer og synlighed strategisk placeret på egen Dernymotorcykel. Dernyen er aktiv ved DBCs stævner over hele vinteren.

Desuden får I logo på DBCs website, logo på DBCs bagvæg der benyttes til det store Nytårsstævne samt logo i det trykte program ved Nytårstævnet.

Plus at I får 2 stk VIP billetter til DBCs årlige hovedstævne. Desuden støtter I DBC og dansk banecykling.

Prisen er kr. 16.500,- eks. moms for en periode på 3 år.

Kontakt os på dbc@cykelbanen.dk for at høre mere om mulighederne.

Fakta:
DBC er Danmarks ældste og største cykelklub. Hver vintersæson arrangerer klubben mere end ti banestævner i Ballerup Super Arena.

Gert Frank er død

Gert Frank, et af de største navne i dansk cykelsport i 1970’erne og 1980’erne, er død i en alder af blot 62 år. Gert blev for et par uger siden ramt af en blodprop i hjertet, var hospitalsindlagt, blev udskrevet i sidste uge, men døde så i sin lejlighed natten mellem fredag og lørdag, formentlig af en ny blodprop.

Af Henrik Rico Elmgreen

Gert, født 15. marts 1956, kom fra Århus og slog tidligt igennem både på bane og landevej. I en alder af blot 20 år var han med til at vinde OL-bronze i Montreal i den krævende disciplin 100 km holdløb. Hans holdkammerater var de etablerede stjerner i dansk cykelsport, Jørgen Emil Hansen, Jørn Lund og Verner Blaudzun, så han har ganske sikkert været holdets ”underdog”, men dermed ikke sagt at han har været den, der kørte mindst stærkt på holdet…

Han havde flair for vinterbaneløb og specielt for parløb. Han var teknisk dygtig, havde en fornem stil på cyklen, var udholdende og havde en høj max-fart. Han blev professionel i november 1976 og kørte sit første 6-dagesløb med Ole Ritter i Gent, hvor parret endte på en smuk 5. plads. I årene efter etablerede han sig som vinterbanerytter i international verdensklasse og inden han stillede cyklen i stald i 1987, nåede at han at køre 141 6-dagesløb og sejre i de 20. Legendarisk var hans makkerskab med Hans-Henrik Ørsted. Seks 6-dagessejre og to europamesterskaber i parløb vandt de sammen i løbet af ganske få sæsoner, og alle vi, der fulgte med den gang, er enige om, at det kunne være blevet til meget mere, hvis kemien havde passet lidt bedre…

Ud over EM-titlerne i parløb vandt Gert også EM-guld i Omnium og i dernypace.

I sine bedste år gav han det danske publikum store oplevelser på de hjemlige vinterbaner i Forum og Herning. I en tid, der talte stjerner som Patrick Sercu og Danny Clark var han respekteret og frygtet af de bedste overalt i Europa.

Cykelsporten fyldte også gennem de senere år meget i Gerts tilværelse. Begge hans sønner, Philip og Martin, har kørt cykelløb, Martin har to gange været dansk juniormester i sprint. Hans kone gennem mange år, Charlotte, er også engageret i cykelsporten, og Gert var indtil sidste vinter aktiv i DBC’s pacerkorps.

Et trist og alt for tidligt farvel til et af de største talenter i dansk cykelsport gennem tiderne.

Bogen 6-dagesløb indeholder et kapitel om Gert Frank.

Se livestreaming fra søndagens DM stævne her

Søndag afvikles i Ballerup Super Arena DM i pointløb og scratch for damer samt i omnium for U19 herre og for Masters.

Følg med i livestreaming her fra kl. 10:00.

Rabat til DBC medlemmer på ny cykelbog

DBC har opnået en rabatordning til vores medlemmer på den nye bog, 6-dagesløb. En oplagt julegave til cykelfans. Du får som DBC medlem 10 % rabat på bogen ved at benytte koden “DBCmedlem”, når du betiller via https://www.bikenrun.dk/products/6-dageslob

Bogen går bag om begrebet 6-dagesløb med masser af baggrundsviden, historisk perspektiv, små anekdoter, spændende beretninger og et fantastisk billedemateriale.

Du bliver klogere på essencen af 6-dagesløb, du kommer til at forstå, hvad der adskiller 6-dagesløb fra andet cykelløb, bliver taget på en historisk rejse fra de første 6-dagesløb i New York til det moderne 6-dagesløb i Ballerup Super Arena og så møder du alle de store 6-dageshelte.