Optakt + Program: DBC 10 km Mesterskab, Derny-Pace mm.

Tirsdag åbner DBC dørene til sæsonens andet stævne og det bliver med flere store profiler på startstregen. Michael Mørkøv, Alex Rasmussen, Marc Hester og Jesper Mørkøv har alle anmeldt til sig til løbet, hvor de både skal konkurrere i DBCs 10 kilometer mesterskab, Derny-pace inden de afslutter med et parløb.

Tirsdag åbner DBC dørene til sæsonens andet stævne og det bliver med flere store profiler på startstregen. Michael Mørkøv, Alex Rasmussen, Marc Hester og Jesper Mørkøv har alle anmeldt til sig til løbet, hvor de både skal konkurrere i DBCs 10 kilometer mesterskab, Derny-pace inden de afslutter med et parløb.

DBCs 10 kilometer mesterskab køres med en stærk føring af en derny-motor de første ni kilometer, inden der derefter åbnes op for finalen den sidste kilometer. Løbet blev første gang kørt i 1935 og er igennem tiderne blevet vundet at store navne som Willy Falck Hansen, Evan Klamer, Kay Werner Nielsen, Palle Lykke, Hans-Henrik Ørsted, Dan Frost, Jimmi Madsen og Alex Rasmussen.

Sidste år var det Alex Rasmussen, der tog endnu en sejr, og han er da også blandt favoritterne til at vinde igen. Lige som de øvrige profiler kommer han med banespolet i benet efter at have kørt 6-dagesløbet i London i forrige uge.

I Derny-pace løbet over ti kilometer er der lagt op til en stor kamp mellem de to brødre, Jesper og Michael Mørkøv. Jesper er tidligere europamester i Derny-pace og må derfor påtage sig favoritværdigheden, men mon ikke at storebror gerne vil vise, at han også er en mester i denne klassiske 6-dages disciplin.

Aften bliver afsluttet af med et 40 minutter langt parløb. Det bliver anden test for rytterne til at overbevise 6-dagesløbets sportsdirektør, Jimmi Madsen, om, at de gerne vil deltage i det københavnske 6-dagesløb som køres i Ballerup Super Arena fra den 4. februar til den 9. februar næste år.

13 par er tilmeldt og favoritværdigheden kan tillægges flere par. I par nummer 1 kører Marc Hester sammen med Jacob Mørkøv. I par nummer 6 kører Elias Helleskov Busk sammen med Simon Bigum, inden par nummer 7 består af Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv.

Derudover er de danske U19 mestre, Christian Nykvist Larsen og Andreas Stokbro, samt sølvmedaljevinderne for U19 mesterskaberne Kristian Kaimer Eriksen og Julius Johansen også klar. Og mon ikke de unge ryttere gerne vil vise, at de har styrken og hurtigheden til at drille de erfarne 6-dagespar.

Det komplette program kan ses her: Staevne 3 november