Program: Stor spænding i vente ved torsdagens omnium-DM

Torsdag afholdes der danske mesterskaber i den olympiske disciplin omnium i Ballerup Super Arena. 

Efter at omnium i 2012 kom på det olympiske program, og at danske Lasse Norman Hansen i øvrigt vandt guld, har cykelsportens mangekamp fået øget fokus fra både ryttere og alle andre der følger cykelsporten. Torsdag afvikles de danske mesterskaber 2015 i Ballerup Super Arena for både damer og herrer. Der skal køres over fem discipliner, scratch, 500 meter på tid for damer og 2 km forfølgelsesløb for herrer, udskilning, omgang på tid samt pointløb.

I hver af de fire første disciplin indkører den vindende rytter 40 point, nr. 2 38 point, nr. 3 36 point og så videre. I sidste disciplin, pointløb. lægges rytternes indkørte point i selve pointløbet til de indkørte point i de fire første afdelinger. Derefter kan rytteren med flest point kåres som dansk mester.

Der er udsigt til et meget åbent opgør om det danske mesterskab hos både herrerne og damerne. Hos herrerne må landsholdsrytter Casper Folsach være den største favorit, men også Mathias Krigbaum, Daniel Hartvig, Simon Bigum, Elias Heslleskov Busk og det store landevejstalent Mads Pedersen bliver spændende at følge. Hos damerne er Amalie Winther Olsen og Michelle Lauge Quaade de største favoritter, men flere andre vil kunne blande sig i opgøret om DM-titlen.

Den olympiske mester og sidste års vinder Lasse Norman Hansen deltager ikke, ligesom Danmarks bedste damerytter Amalie Dideriksen, der også vandt disciplinen sidste år, heller ikke er på startlisten.

Stævnet, arrangeret af DBC (Dansk Bicycle Club) i Ballerup Super Arena, byder også på en række løb for U17 og U19 ryttere, og indledes kl. 18:00.

DM i omnium har været afviklet siden 2010. Lasse Norman Hansen vandt også i 2010 og 2012, Michael Mørkøv vandt i 2011 foran Norman Hansen, mens Mathias Møller sejrede i 2013. Hos damerne vandt Michelle Lauge i 2010, Julie Leth i 2011 og 2013 og Amalie Dideriksen også i 2012.

Program kan ses her

Share