Steen Hammel runder 75 år

DSC_3241

Fredag 24. marts runder DBCs mekaniker Steen Hammel  75 år.

Steen Hammel startede som ung på landevejen sidste i 1950’erne for klubben BKL. I 1960 valgte han at blive begynder på Ordrupbanen. Det var den gang, at der hvert år meldte sig så mange nye unge ryttere til banen, at man konkurrerede ved instruktionsløb om, hvem der overhovedet kom ind i systemet og kunne deltage på de rigtige stævnedage. De der ikke kvalificerede sig blev sendt hjem – og kunne evt. prøve igen næste år. Steen slap igennem nåleøjet, og klarede sig flot i den første sæson, hvor han endda blev nr. 2 i det traditionsrige Begynderløb. Det blev til knap 3 sæsoner på den dengang meget berømte Ordrup Cyklebane.

I 1980’erne vendte Steen Hammel tilbage til banen ifm at hans søn Henrik gjorde sin entre som  rytter. Han fik efterhånden fast kabine med den funktion han fortsat har som mekaniker, så Steen har efterhånden op mod 30 år på bagen som ringpålægger mm – nu i det velkendte lille cykelværksted med de mange fotos på væggene i Ballerup Super Arena. Der ud over har Steen Hammel været mekaniker for landsholdet og rejst med ryttere til en del internationale stævner i udlandet samt til Odense og Aarhus.

Den runde dag fejres sammen med familien i weekenden, men mandag og tirsdag er Steen tilbage på sin post i cykelværkstedet – hvor der som vanligt vil være kaffe på kanden.

DBC ønsker et stort til lykke.

Ole Kjeldsen