DBC bliver værter for to internationale stævner til vinter

DBC bliver værter for to internationale stævner til vinter

DBC (Dansk Bicycle Club) arrangerer i den kommende banesæson hele to stævner, der er registreret på den internationale cykelunions (UCI) kalender.

Dansk Bicycle Club er blandt Danmarks største cykelklubber og i øvrigt også blandt de mest aktive. Hver vinter afvikles et omfattende løbsprogram i Ballerup Super Arena med stævner af forskellige størrelser. Den kommende banesæson 2017/2018 er ingen undtagelse.

I den nærmeste fremtid kan der offentliggøres en komplet kalender for sæsonen, men allerede nu ligger det fast, at der skal afvikles to stævner, der er registreret på den internationale cykelunions (UCI) kalender, og hvor der dermed er verdensranglistepoint på spil.

Den 23. november skal afvikles GP Ballerup sprint & omnium, hvor der skal køres UCI løb for herre elite i omnium og sprint, men desuden også i scratch og pointløb for damer. Den 29. december er det tid til det meget traditionsrige nytårsstævne, hvor der skal køre det klassiske 100 km parløb, men desuden et U23 scratch løb med UCI point på spil.

“Vi ved hvor vigtige verdensrangliste point er for at kunne kvalificere sig til World Cup, VM og OL. Derfor håber vi at kunne tiltrække en række udenlandske ryttere til vores stævner ved, at der er verdensranglistepoint på spil. Og så er det jo samtidig en god mulighed for de danske ryttere til at score vigtige point”, forklarer Jimmi Madsen fra DBCs bestyrelse, der samtidig er eventansvarlig for de to løbsdage.

Den 23. november vil tilskuerne kunne opleve Danmarks nye sprinterprofiler, Jakob Joensen og William Rimkratt-Milkowski, der i år begge har opholdt sig på UCIs sprinterskole i Aigle, og er i gang med en spændende udvikling. Desuden forventes, at flere af de danske banelandsholdryttere, der har høj international klasse, vil være til start i omnium.

Nytårsstævnet er en indgroet tradition, hvor der hvert år kommer masser af tilskuere for at se det spektakulære parløb over 100 km og ønske hinanden godt nytår. Dette forventes at blive gentaget den 29. december 2017.

Share