Efter EM: DBCs danske mester i sprint er fortrøstningsfuld for fremtiden

Efter EM: DBCs danske mester i sprint er fortrøstningsfuld for fremtiden

DBCs danske mester i sprint, William Rimkratt-Milkowski, er efter det netop afholdte EM i Portugal, hvor han deltog i U23-rækken, yderst fortrøstningsfuld for fremtiden.

Ved EM deltog Rimkratt-Milkowski i sprint og keirin.

I sprint kørte den danske sprintmester de indledende 200 meter i 10.570 sekunder. Tiden var den 19. bedste ud af de 24 deltagere. “Det var ikke nogen topplacering, men jeg har rykket mig enormt meget siden sidste år. 10.570 var en ny personlig rekord, så det bliver man næsten nødt til at være tilfreds med”, forklarede William Rimkratt-Milkowski efterfølgende.

I keirin blev William Rimkratt-Milkowski nr. tre i sit kvalifikations heat, hvor to gik videre og siden nr. to i sit opsamlingsheat, hvor kun vinderen gik videre. “Det var hårdt, men jeg kørte så godt som jeg nu engang havde lært. Men med min nuværende styrke kan jeg udfordre konkurrenterne på en anden måde, end jeg hidtil har været i stand til”.

Som forberedelse til EM har Rimkratt-Milkowski opholdt sig en periode på den internationale cykelunions sprinterskole i schweiziske Aigle. “Opholdet i Schweiz har været afgørende for mig. Selv vidste jeg, at jeg ikke ville få superkræfter dernede på seks uger. Men jeg har i den grad fået nogle værktøjer, som jeg kan fortsætte med at bruge herhjemme. Om ikke andet er det nu mere realistisk med et seriøst sprintermiljø i Danmark, eftersom både Jakob Joensen, mig selv og vores engagerede træner Dion Åkerström har været nede og opleve forholdene i Aigle”, forklarede den danske mester efter afslutningen på EM og afsluttede: “Så alt i alt er jeg yderst fortrøstningsfuld for fremtiden, og jeg ved at der er potentiale for at blive væsentligt hurtigere endnu”.

Rimkratt-Milkowski afslutter med at give  en stor tak til DBC-træner Dion Åkerstrøm og massør Amund Johansen for at optimere danskernes forhold til dette EM.

Opholdet i Aigle og deltagelsen ved EM er blivet muligt ved blandt andet midler fra Team Ballerup

Share