Torben Olsen fylder 75 år

torbenolsen

Onsdag den 23. august fylder tidligere toprytter og DBC-baneforvalter Torben Olsen 75 år.

Af Ole Kjeldsen

Torben Olsen var begynderrytter på Ordrupbanen i 1960, og han kørte sit sidste løb der i 1971. Torben kørte sig hurtigt op blandt banens bedste ryttere, og i løbet af de 12 sæsoner i Ordrup blev det til ikke mindre end 586 placeringer med præmiering – heraf 176 sejre. De største sejre faldt i klassikkerne Omnium Ordrup i 1966 samt i DBCs 10 km mesterskab i 1967.

Torben Olsen, der i hele sin cykelkarriere forblev amatørrytter, klarede sig også godt i udlandet. I Brno i Tjekkoslovakiet kørtes i 60’erne hvert år et udendørs amatør-6-dagesløb, og her fik Torben – med forskellige makkere – i flere år top placeringer, ligesom han på samme bane i 1965 vandt en international omnium. Det er også blevet til en sejr i en omnium, der kørtes samlet på 4 polske baner. Torben Olsen har naturligvis også klaret sig fint på banerne i Aarhus og Odense – og et par landevejs førstepladser er det også blevet til, men banecyklingen var dog hans force. Det kunne i øvrigt være blevet til endnu mere, hvis ikke et meget alvorligt styrt på Ordrupbanen i 1969 havde afbrudt den ellers succesfulde karriere. Torben kom igen i 1970 og 71, men havde mén efter styrtet og valgte derfor at slutte i 1971.
Civilt var Torben slagter, men i årene 1990-93 var han ansat hos DBC som baneforvalter, og sammen med sin søde kone Mona drev han i 90’erne i nogle år rytter- og officialskantinen på banens inderkreds.
Torben Olsen er i dag meget aktiv i DBC-Turisterne, og vi får ham også snart at se i Super Arenaen igen, idet han fortsat er med til at træne de helt unge ryttere.

Den runde dag fejres sammen med familie og venner – og DBC ønsker et stort til lykke.

torbenolsen