John Åkerstrøm er død

John Åkerstrøm er død

Så har vi mistet endnu én af vores gamle cykel-venner, John Åkerstrøm, der døde 11. februar 72 år gammel. For to år siden blev han ramt af en blodprop og i den sidste tid svigtede helbredet.

Af Henrik Rico Elmgreen

John var aktiv cykelrytter fra 1961 til 1973, kun afbrudt af en periode i Den Kgl. Livgarde i 1964. Han startede i ABC og sluttede også i ABC, men i en periode undervejs kørte han for CC-Gladsaxe.  Han kørte sig op i B-klassen og havde også points nok til oprykning i A, men valgte at blive i B. Han erkendte, at talentet ikke rakte til den absolutte elite, og så befandt han sig bedre på det lidt lavere niveau, hvor det sociale samvær betyder nok så meget.

Og en social fyr var John, der havde mange venner i sporten. Han var en værdsat mekaniker for bl.a. Jørgen Emil Hansen og Leif Mortensen, og fra 1978 og ca. 20 år frem var han ansat hos Saxil Cykler. Sidst i 1960’erne var han ABC’s første ungdomstræner med en helt ung Kim Refshammer som en af sine første elever.

Cykelsporten kom atter i fokus, da hans søn Dion i 1984 begyndte som drengerytter. Hvor John havde været en absolut landevejsmand, så gjorde sønnen karriere på banen, og han gjorde det så godt, at han hentede to danmarksmesterskaber i disciplinerne sprint (2000) og scratch (1998) samt en række medaljepladser. Siden Dion startede på Ordrupbanen i 1990 var John fast mand på sidelinjen, og også da sønnen var stoppet var han fast gæst ved torsdagsstævnerne i Ballerup, hvor man altid kunne få sig en hyggelig cykel-snak med ham, indtil sygdommen fik overtaget.

Bisættelsen finder sted i Helligtrekongers Kirke, Kirkebakke Allé 11, 2625 Vallensbæk, mandag 19. februar kl. 11.00. Efter bisættelsen vil der være kaffe, øl/vand og et stykke smørrebrød.

Share