Tre medaljer til Danmark ved bane-VM

Tre medaljer til Danmark ved bane-VM

Bane-VM i hollandske Apeldoorn blev succesfuldt for dansk banecykling.

Tre medaljer samt en række andre topplaceringer blev det til for de danske ryttere ved bane-VM, der blev afviklet onsdag til søndag. Tidligere landevejsverdensmester Amalie Dideriksen stod for to af de danske medaljer. Først sikrede Dideriksen sig bronze i scratch efter et spændende opgør med hollandske Kirsten Wild. Og netop Wild blev mesterskabernes helt store profil. Tre verdensmesterskaber blev det til for den hollandske veteran. Wild sejrede også i den olympiske omnium disciplin. Her blev det til sølv for Amalie Dideriksen, der efter en mindre god start fik revanceret sig i omniumseriens afsluttende pointløb. Dideriksens to medaljer var blot den tredje og fjerde medalje nogensinde til en dansk kvinde ved bane-VM. Faktisk var det tæt på endnu en dansk kvindemedalje, da Dideriksen og Trine Schmidt blev nr. fire i historiens andet VM-parløb for kvinder. Trine Schmidt blev desuden nr. seks i pointløb, hvor hun er regerende europamester.

Tættest på en dansk guldmedalje var dog det danske 4000 meter hold. Casper Folsach, Julius Johansen, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg Madsen imponerede virkelig med en flot tid mod Italien i første runde. Men danskerne måtte dog bøje sig for Storbritannien i finalen, men kunne altså glæde sig over en imponerende sølvmedalje. Niklas Larsen skuffede en smule med en ottendeplads i omnium. I parløbet blev det til en sjetteplads for Niklas Larsen og Casper Folsach, der sluttede flot af i et hårdt kørt parløb.

Holland blev suverænt bedste nation ved VM med tolv medaljer heriblandt fem guld og fem sølv. Tyskland blev næstbedst med fire guld og to bronze.

Share