Cykelsportens glade dreng fylder 50!

Cykelsportens glade dreng fylder 50!

Men er han blevet voksen? Nogen vil måske mene nej, men vi er alligevel mange der mener, at han allerede tog et stort skridt ind i de voksnes rækker, da han i 2005 lod sig vælge som formand for Danmarks ældste cykelklub, DBC. Han måtte gennem et kampvalg med den afgående formand, og ikke mindst en del af de ældre medlemmer var skeptiske. Var det ikke den samme Michael Sandstød som blot fem år tidligere, ved de olympiske lege i Sydney 2000 demonstrativt havde opgivet i den olympiske enkeltstart blot 100 meter før mål og bagefter til alle nationens seere erklærede, ”at han kørte ikke for Danmark, men for Michael Sandstød! Og den samme Sandstød, der for mindre end et år siden endnu havde været aktiv 6-dagesrytter?

Af Henrik “Rico” Elmgreen

Snart tretten år er gået og mon ikke de fleste i dag vil erkende, at det ikke var så dårligt et valg igen, DBC’erne gjorde i 2005? Der er sket noget i DBC og på cykelbanen i Ballerup, stilen har været udadvendt, og i en vanskelig tid for banesporten er det lykkedes i hvert fald et par gange i hver sæson at trække et betragteligt antal publikummere op på lægterne.

Da den gamle 6-dagesarrangør sagde farvel og tak efter det 50. københavnske 6-dagesløb i 2012, tog Sandstød over og det har løbet på ingen måde taget skade af.

Efter en pæn men ikke prangende karriere fik Michael Sandstød sit store gennembrud i 1996, hvor han vandt to danske mesterskab og ved VM på bane i Manchester vandt sølv i pointsløb efter et yderst knebent nederlag til spanieren Llaneras. I 1997 gik det endnu stærkere, Sandstød præsterede at vinde hele fem danske mesterskaber, og særlig opmærksomhed vakte det, at han i DM enkeltstart besejrede Tour de France-vinderen Bjarne Riis. Linjen blev fortsat årene efter og med i alt 24 danske mesterskaber overgås han kun af Niels Fredborg og Alex Rasmussen, hver med 27.

Karakteristisk for personen Michael Sandstød er det, at på trods af hans imponerende palmarès, er han ofte blevet karakteriseret som værende ”ikke helt seriøs”.

Helt voksen bliver han vel aldrig, men gør det så meget? Er han ikke både festlig og effektiv, som han er, og stol på at han elsker cykelsporten af hele sit hjerte.

Der afholdes reception onsdag 20. juni kl. 14 – 17, på Restaurant Address Tuborg Havnepark 15 i Hellerup. Michael Sandstød fylder 50 år den 23. juni 2018.

Share