Pæne resultater af DBC sprinter i Glasgow

Pæne resultater af DBC sprinter i Glasgow

DBCs sprinter Rasmus Nejrup deltog i sidste weekende i Glasgow Sprint Grand Prix. Det blev til en syvendeplads i keirin og en sjetteplads i sprint. Ialt stillede 21 ryttere til start i Keirin og 25 i Sprint.

I keirin, kørt lørdag den 1. september, blev Nejrup nummer 3 i første heat, og skulle i opsamlingsheat for at komme videre. Opsamlingen vandt han rimeligt overlegent, Han kom fra fjerdepladsen med ca. en omgang igen, spurtede forbi de andre, og havde slået et pænt hul, inden han passerede målstregen.
I semifinalen trak Nejrup fjerdeposition, og skulle sidde bag Matthew Rotherham. Uheldigvis blev Nejrup lukket inde af de to bagved kørende ryttere, der trak op på siden af ham. Først med en halv omgang igen kom der en åbning, så han kunne slippe ud. Men desværre for sent, så han fik en utaknemmelig fjerdeplads. Dermed skulle Nejrup køre B-finalen.
B-finalen blev nærmest en gentagelse af opsamlingen. Nejrup kom igen fra fjerdepladsen, hvor han havde lavet et sprintergab. Med lidt over en omgang angreb han og spurtede forbi de forankørende ryttere og vandt B-finalen. Vinder af keirin blev Jamie Alexander, nr. to blev Alistair Fielding og nr.tre Matthew Rotherham.

Sprint blev kørt den 2. september. I 200 meter kvalifikationen kørte Nejrup sig ind på en tiendeplads i tiden 11 sekunder. Han kvalificerede sig dermed videre blandt de 12 bedste til sprintermatcherne.
I første runde skulle Nejrup køre mod Jamie Alexander, der havde kørt sin 200 m i 10,6 sekunder. De første halvanden omgange blev kørt i et roligt tempo. Med halvanden omgang tilbage lå Alexander i sprinterkorridoren, og Nejrup der lå i anden position, lå højt i banen. I svinget lavede Alexander en fejl, og kørte op i banen, Nejrup udnyttede resolut muligheden, og dykkede ned under sin modstander. Nejrup var i god fart, og var indenom, inden Alexander kunne nå at lukke af. Matchen var dermed afgjort, Nejrup var i 1/4- finalen og Alexander måtte i opsamling.
I 1/4-finalen skulle Nejrup køre mod Albin Geneix, hvilket blev en temmelig taktisk affære. Nejrup lagde sig fra start på hjul af Geneix med et konstant sprintergab. Geneix gjorde hvad han kunne for, at få Nejrup op i førerposition. Der blev lavet trackstanding og kørt meget langsomt ved barrieren, men lige meget hjalp det, Nejrup holdt stædigt sin position. Geneix øgede tempoet med halvanden omgang igen for ikke at blive fanget. Med lidt under en omgang tilbage satte Nejrup sit angreb ind, men Geneix var i stand til at holde Nejrup stangen. Selvom Nejrup hentede ind på Geneix og kom op på siden af ham på langsiden, formåede han ikke at passere. Geneix vandt dermed 1/4-finalen.
Nejrup skulle herefter køre om 5.-6. pladsen mod Kallum Stewart. Det blev en helt anden match end den tidligere. Nejrup havde førerposition, og Kallum forsøgte fra start, at angribe indenom gentagne gange. Nejrup fik lukket af hver gang, men med det resultat at tempoet fra starten blev skruet gevaldigt i vejret. Kallum satte sit endelige angreb ind med knap en omgang tilbage, Nejrup fik i første omgang afvist ham, men blev lige akkurat passeret på målstregen.

Vinder af Sprint blev Matthew Rotherham, nr. to blev Jamie Alexander og nr. tre Albin Geneix.

Share