De unges aften i Ballerup

Det blev de unge ryttere, der løb med de vigtigste sejre, da der torsdag aften blev kørt DBC-stævne i Ballerup Super Arena. Juniorholdet CEC Amager kørte sig i fuld harmoni til sejr i holdforfølgelsesløb, mens de altid initiativrige Mathias Dahl Pedersen og Mads Olander Hjort arbejdede parløbssejren hjem.

Med de store profiler væk fra startlisten på grund af landshold og 6-dagesløb skulle de lidt mindre navne i A-klassen og de unge juniorryttere kæmpe om aftenens sejre. Det skulle vise sig, at juniorerne kom bedst fra den opgave.

I El-installatør Claus Dalsgaards 4000 meter holdmatch havde juniorholdet CEC Amager kvalificeret sig til finalen mod eliteholdet Team Vivelo-IBT Isolering ved stævnet den 23. oktober. Det bød på en ganske flot finale, hvor de unge CEC Amager-ryttere hele vejen var en smule foran. Holdet mistede allerede efter 1500 meter deres fjerde rytter, men det virkede til at være planlagt og forstyrrede ikke rytmen for de tre tilbageværende, der fortsatte i teknisk flot stil.

De 4000 meter blev tilbagelagt på fire minutter og 27,20 sekunder, hvilket var 2,09 sekunder bedre end Team Vivelo-IBT Isolering, der gav flot kamp hele vejen.

Initiativ blev belønnet i parløb

Det afsluttende parløb skulle køres over hele 40 km og var langt hen i løbet en meget lige affære, hvor flere par samlede pænt med point i spurterne, og ingen var rigtig tæt på at vinde en omgang.

Med lidt under ti kilometer tilbage ændrede det sig dog, da det unge og altid initiativrige par Mathias Dahl Pedersen og Mads Olander Hjort (begge Team PythonPro.com) satte et angreb ind. Umiddelbart lignede det et angreb, hvor de skulle ligge og stege for til sidst at blive kørt ind, men sådan havde de to unge ryttere ikke tænkt det. De blev ved med at køre for det, og på de sidste kilometer begyndte de at komme nærmere feltet fra den halve omgang, som de længe havde ført med.

Med omkring en kilometer tilbage lykkedes det så for Pedersen og Hjort at hente feltet. Den vundne omgang sikrede dem sejren i parløbet, mens pointene i sidste spurt afgjorde, at Nikola Aistrup og Jacob Mørkøv blev nummer to med Jonas Aaen og Frederik Schwartz på tredjepladsen.

Resultater: findes her

Fotos: Juel FT her

Share