Category Archives: DBC Nyt

Træningen åbnet i Ballerup Super Arena

Så kan der igen trænes i Ballerup Super Arena.

Foreløbelige træningstider i resten af juni:
Mandag
Kl. 16:00-19:00   Elite, U19, U17  – fri træning
Kl. 19:00-21:00   Masters hold 1+2+3+4  (træner Henrik Falk)
Torsdag
Kl. 16:00-19:00   Elite, U19, U17  (træner: Dion Åkerström)

OBS! Det er ikke muligt at klæde om og gå i bad i Ballerup Super Arena. Dette skal gøres hjemmefra.

DBC fastholder 3-dagesløb i november

Verdens ældste cykelklub, DBC (Dansk Bicycle Club) fastholder at anden udgave af klubbens 3-dagesløb, skal afvikles den 12. til 14. november i Ballerup Super Arena.

Det har været småt med cykelløb i 2020, men nu går det mod bedre tider. Dette glæder også for banesporten. Den 29. oktober afholder DBCs åbningsstævne i Ballerup Super Arena, og klubbens 3-dagesløb er nu også på plads. “Vores stævne i februar var en stor succes, og vi fik masser af ros fra alle steder, så vi fastholder konceptet, og kører igen den 12. til 14. november”, forklarer DBC-formand Bjarne Kratholm, men understreger også, at klubben følger udviklingen i corona-situationen i Europa nøje, og naturligvis vil følge alle anvisninger fra myndighederne. “Vi er klar over at 2020 er et vanskeligt år for mange, men vi håber alligevel at sponsorer og tilskuere vil bakke op”, lyder det fra formanden, der understreger, at der allerede er åbnet for billetsalget. Prisen er kr. 150,- per dag for en free seating billet.

Placering i november er nøje udvalgt for at passe ind i den internationale cykelunions (UCI) banekalender. VM skal i fremtiden køres i oktober, og i efteråret køres også en række 6-dagesløb. UCI indfører også en ny World League, der skal afvikles fra november til februar.

Der skal ved 3-dagesløbet køres for herre- og dame elite, et børne- og et talentløb. DBC arbejder for at lave aftaler med en række danske og udenlandske profiler om deltagelse i løbet.

Læs mere om billetsalget på https://www.dbc3dages.dk/billetsalg/ og generelt om eventet på https://www.dbc3dages.dk/

Jørgen Marcussen fylder 70

I dag, fredag 15. maj, fylder en af dansk cykelsports legendariske personligheder, Jørgen Marcussen, 70 år. Blandt venner (og dem er der mange af) kaldet ”Macs”.

At betegne ham som ”stille” skal på ingen måde opfattes som noget negativt. Tværtimod, han hører til dem, der er stille på den rigtig gode måde. Lun, og bestemt ikke uden humor og en person man bedst kan karakterisere med det måske lidt gammeldags udtryk: En rigtig guttermand!

Som amatør i 1970’erne kørte han for Hillerød CK og viste sine evner som temporytter ved at vinde det danske mesterskab i 50 km enkeltstart i 1975. Samme år fik han et internationalt gennembrud med en sammenlagt sejr i det schweiziske etapeløb Grand Prix Wilhelm Tell, der dengang rangeredes som et af de absolut største løb på amatørernes kalender. En sejr i det løb var en sikker billet til en karriere som professionel, hvis det var det, man ville.

Og det var det, Macs ville. Han ville leve både for og af cykelsporten, 100 %.

Han startede på det lille Furzi-hold i 1976, kørte efterfølgende på en række forskellige hold, bl.a. hos Magniflex, hvor han var holdkammerat med vennen Per Bausager. Overalt var han værdsat, såvel for sine kvaliteter som cykelrytter, men i høj grad også for hans menneskelige egenskaber.

Et højdepunkt som professionel opnåede han i 1978, da han i det professionelle verdensmesterskab på landevej på den krævende rute på Nürburgring sensationelt efter et ekstremt hårdt VM-løb kørte hjem til en bronzemedalje efter hollænderen Gerrie Knetemann og italieneren Francesco Moser, to af tidens allerstørste navne. De to var kørt væk i finalen, og forfølgergruppen belavede sig på en spurt om bronzemedaljen. I en spurt havde Macs ingen chance, men i det rigtige moment ”listede” han stille afsted. Forfølgerne tøvede, de troede ikke, at han kunne køre den hjem.

Men det kunne han!

En etapesejr i Giro’en og en sammenlagt 4. plads i Vuelta’en står også på hans palmares.

– Kunne Jørgen Marcussen køre 6-dagesløb?

– Nej, det kunne han faktisk ikke, men han gjorde det alligevel, og gjorde det ikke så dårligt igen. På den store bane i Zürich blev han i 1980 nr. 3 sammen med Gert Frank. Det var ikke på stilkarakteren, at han scorede points, men på sin sejhed og sin udholdenhed. Det var aldrig Macs, der gik ned i kabinen, når jagterne blev lange og hårde!

Macs kørte frem til 1989, men reelt sluttede hans karriere på højt niveau allerede efter et ærgerligt styrt i januar 1988, netop i det københavnske 6-dagesløb, et styrt som ”lange Macs” var ganske uden skyld i.

Efter karrieren var Macs i en årrække en populær og succesfuld landstræner for Danmarks Cykle Union og han har gennem årene været en værdifuld rådgiver for mange unge ryttere.

I dag bor Macs på Bornholm sammen med sin kone Karina Skibby og han er så godt som nabo til sin svigerfar Willy Skibby, med hvem han jævnligt kører klippeøen tynd.

Et stort til lykke til den stille mester!

Rico

Kurt Bork Christensen er død

Mangeårig formand for Værløse-Farum CK og kasserer i Danmarks Cykle Union, Kurt Bork Christensen er død, onsdag aften 6. maj, 76 år gammel.

Kurt var i en årrække på det nærmeste identisk med klubben i Værløse. Også på unionsplan spillede han i en periode en central rolle. Som kasserer i Danmarks Cykle Union efterfulgte han i sin tid den legendariske Carl Dencher, og der skulle netop en mand af Kurt kaliber til at fylde hans bukser ud. I en periode dannede han og Jens Lindblom ”par” i toppen af dansk cykelsport som henholdsvis formand og kasserer.

Kurt var altid nøgtern og ligefrem og han gik altid efter de konkrete løsninger. Udover sit engagement i cykelsporten var han også en fremtrædende lokalpolitiker i Værløse Kommune, senere Furesø. Han var i en periode viceborgmester.

Han var en stor mand i mere end én forstand. Han var skarp, når det skulle være, men også gemytlig og når der var tid til det.

Der er mange kedelige mennesker i denne verden, Kurt var ikke én af dem.

Rico

Mindeord om tidl. official Nikolaj E. Jensen

En af DBCs og cykelbanens trofaste hjælpere, Nikolaj Eskild Jensen, er død den 28. april i en alder af 84 år som følge af sygdom med Covid19.

I en periode på næsten 30 år fra engang i 1980’erne til 2016 passede Nikolaj E. Jensen tilskuerindgangen ved DBCs stævner på Ordrupbanen og siden hen i Ballerup Super Arena. Især lidt ældre medlemmer og tilskuere, der husker Nikolaj – husker nok også at han i mange år havde opgaven sammen makkeren Otto Mikkelsen, der gik bort for år tilbage. Nikolaj var pligtopfyldende, og man kunne regne med, at han altid mødte op – og til tiden.
Nikolaj meldte sig ind i DBC i 1982, og han havde to sønner, Gert og Steen E., hvoraf sidstnævnte kørte på Ordrupbanen og hele 2 gange blev dansk juniormester med DBCs 4000 m hold.

Æret være Nikolaj E. Jensens minde.

/Ole Kjeldsen

René Wenzel blive 60 år

DBC-medlem, tidligere toprytter og sportsdirektør og nuværende kommentator på EuroSport, René Wenzel, bliver den 20. april 60 år.
Wenzel blev som junior både dansk- og nordisk mester på landevejen. Siden forsøgte han sig som rytter i både Belgien, Frankrig og senere USA. Desuden kørte René på vinterbanen i Forum, hvor han i 1980 vandt amatør 6-dagesløbet med Michael Marcussen.
Netop USA blev et omdrejningspunkt for en stor del af René Wenzels liv i cykelsporten. I 1990 blev René juniorlandstræner for det amerikanske cykelforbund. Siden blev han den første danske sportsdirektør på et UCI team, da han i en årrække var tilknyttet Saturn teamet. René og han daværende kone startede desuden virksomheden Wenzel Coaching.
Efter eventyret i USA har René Wenzel blandt andet været sportsdirektør for danske teams som Capinordic og Team Concordia, på HTC-Colombia og også arbejdet for den internationale cykelunion (UCI), hvor han rejste rundt og holdt foredrag om træning i ikke-traditionelle cykelsportslande som f.eks. Iran, Libyen (pre-revolution),, Pakistan og flere andre land, men også i hans hjemland nr.2. Nu er han cykelkommentator på Eurosport. Glæd jer til hans bog der udkommer i den nære fremtid, som sætter fokus på hans tid i USA, men også lidt om Belgien, Frankrig, hans oplevelser, og selvfølgelig hans tid i Danmark.

DBC ønsker et stort til lykke med den runde dag.

/Kenneth Møller Kristensen

Palle Rosendahl fylder 70 år

Mandag 20. april fylder DBCs kritiske revisor Palle Rosendahl 70 år.

Palle har været i cykelsporten i næsten 50 år, idet han startede som begynder på Odense Cyklebane i 1971. I forbindelse med et jobskifte til  systemmedarbejder hos en københavnsk virksomhed flyttede han og fru Vivi til hovedstadsområdet, og her fortsatte han cyklingen som en god rytter på Ordrupbanen i perioden 1979-88. I årene 1981-88 var Palle desuden valgt som rytterrepræsentant og dermed medlem af DBCs bestyrelse.

Efter karrieren på cykelbanerne – der også var suppleret med landevejscykling, kastede Palle sig – da han fik alderen til H-40-klassen – over mange nationale og internationale landevejsløb. Han rejste en del gange til Sydamerika, og han vandt to gange H-40-etapeløbet Vuelta Guayana i Venezuela samlet, lige som han i Colombia i lignede løb vandt flere etapesejre. Og Ikke mindre end 70 starter er det blevet til i Colombia – næppe nogen anden dansker kan vist slå den rekord. Ikke nok med det, så har Palle også deltaget i Cape Town i Sydafrika, samt i de mere kendte europæiske mastersløb i Tyrol, Bayern og Mallorca. 

Selv om cyklen ikke er stillet i stald, har Palle Rosendahl i de senere år droslet cyklingen lidt ned. Men han har så for år tilbage ladet sig vælge som revisor hos DBC, han var formand for DCUs veteranudvalg 2004-2007, ligesom han – i en tidligere periode og nu igen –  er valgt til DCUs repræsentantskab for Distrikt Sjælland.

DBC ønsker et stort til lykke med den runde dag.

Ole Kjeldsen

Afhentning af udstyr i Ballerup Super Arena

Mandag den 20. april fra kl. 15 til 17 er det igen muligt at afhentet udstyr i DBCs burer under Ballerup Super Arena. Det er kun muligt at være en person af gangen i Arenaen. Der skal holdes to meters afstand, og der må ikke opstå kø.

Alle der går ind i bygningen skal spritter hænderne af. Det samme gælder, når man forlader arenanen.

Tilmelding på dbc@cykelbanen.dk.