Category Archives: Sportslige nyheder

Resultater fra stævne den 23. januar

Torsdag aften var DBC igen værter for et vellykket stævne.

Dagens højdepunkter var U19 DM parløb, som stortalenterne Adam Holm Jørgensen og Car-Frederik Bevort vandt. DBCs 10 km mesterskab blev vundet af Frederik Wandahl efter et medrivende cykelløb.

Tidligere på aftenen blev dagens første Dernypace heat blev vundet af Tobias Lund Andresen pacet af Frederik Schwartz. Andet heat blev vundet af Kasper Andersen pacet af Christian Nygaard. Tredje heat blev vundet af Tobias Aagaard pacet af Dan Schwartz. Aftenens pointløb for eliten blev vundet af Tobias Lund Andresen.

Foto: Jesper Skovbølle.

Se resultater fra stævnet den 23. januar på dette link.

Information om talentløbet ved DBCs 3-dagesløb

I forbindelse med DBCs 3-dagesløb i Ballerup Super Arena køres et talentløb. Dette løb er for U17-ryttere samt ryttere der normalt kører i kategori C og D ved normale DBC-stævner. Løbet køres som parløb over alle tre dage med et samlede klassement.

Pris for deltagelse i løbet er kr. 150,- Tilmelding foregår via DBCs normale tilmeldingssystem via cykelbanen-booking.dk.

Sprinterstjerne kommer til Ballerup med dansk holdkammerat

Når cykelklubben DBC den 7. til 9. februar afholder deres historiske første udgave af et nyt 3-dageskoncept, så bliver det med et super stærkt dansk/hollandsk par i feltet. Arrangørerne har nemlig fået lavet en aftale med de to Team Sunweb-ryttere Casper Pedersen og Cees Bol om deltagelse i løbet, der afvikles i Ballerup Super Arena.

Hollandske Cees Bol er kaldt den nye Marcel Kittel, da den 24-årige rytter har en stærk fysisk og en imponerende hurtighed til fælles med den tyske sprinter. Bol vandt sidste år den belgiske semiklassiker Nokere Korse foran store profiler som tyske Pascal Ackermann og belgiske Jasper Philipsen samt en etape i Tour of California, hvor han henviste Peter Sagan til andenpladsen. Desuden er det blevet til etapesejr i Tour of Norway og en femteplads i udgave nr. 104 af Kampioenschap van Vlaanderen.

Casper Pedersen er tidligere U19 verdensmester i omnium, har vundet EM sølv i parløb, vundet Mini 6-dagesløbet i Ballerup, har kørt flere professionelle 6-dagesløb, og var i en periode en markant del af det danske banelandsholdet. Efter sejren ved U23 EM på landevej i Herning i 2017 har Casper Pedersen primært haft fokus på vejen, men nu har DBC fået overtalt den 23-årige rytter til et comeback på banen.

“Jeg har savnet banen, og glæder mig helt vildt til at gøre comeback i Ballerup. DBCs 3-dagesløb passer heldigvis rigtigt godt ind i mit løbsprogram, så jeg ser frem til tre dage med fedt cykelløb og forhåbentlig super god stemning i arenaen”, lyder det fra Casper Pedersen. “Det bliver fedt at komme til Danmark med Casper. Jeg glæder mig til at køre på banen i Ballerup og forhåbentlig kan vi levere en god indsats på Caspers gamle hjemmebane”, uddyber Cees Bol.

DBCs 3-dagesløb bliver det første af sin slags i Ballerup Super Arena. Der skal køres for herre- og kvindeelite, et talentløb, for sprintere og et miniløb. Tre dage med cykelløb i verdensklasse.

Læs mere om DBC 3-dagesløb og køb billetter via www.dbc3dages.dk

Par nr. 7 til DBCs 3-dagesløb er på plads

Når Danmarks ældste og største cykelklub, DBC, den 7. til 9. februar afholder historiens første 3-dagsløb i Ballerup Super Arena bliver det med rutinerede Michael Mørkøv samt unge og talentfulde Oliver Wulff Frederiksen som par nr. 7. Parret bliver præsenteret af Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring a/s.

“Fantastisk initiativ af DBC med dette nye 3-dagesløb. Jeg håber virkelig at mange tilskuere kommer og bakker op omkring det, og glæder mig til igen at køre sammen med Michael i en forhåbentlig fyldt cykelarena. Kom ud og støt os”, forklarer Oliver Wulff Frederiksen med henvisning til at de to sidste år kørte som par nr. 7 i det københavnske 6-dagesløb.

“Oliver havde en fantastisk debut som en del af par nr. 7 ved 6-dagesløbet sidste år. Derfor ser jeg frem til at genoptage vores makkerskab ved DBCs nye 3-dagesløb til februar i Ballerup Super Arena. 6-dagesløbet har de senest år været et stort tilløbsstykke, og jeg håber at vores trofaste publikum også vil støtte op om denne nye model. Jeg kan i hvert fald garantere at jeg vil levere mit ypperste for at give publikum den oplevelse de kommer for at få”, lyder det fra Michael Mørkøv, der uddyber: “Jeg er imponeret over at en klub som DBC med så kort varsel tog handsken op, og har kunne stable dette løb på benene, takket være højt engageret medlemmer og klubbens trofaste sponsore”

Et stærkt dansk par nr. 7 har været en tradition i danske parløb siden Kay Werner skabte begrebet i 1953. Denne tradition fortsætter nu ved DBCs 3-dagesløb.

DBCs nye 3-dagesløb skal køres for herre- og kvindeelite plus et talentløb, et miniløb samt for sprintere. Tre dage med cykelløb i verdensklasse i Danmarks største cykelarena.

Stævnets officielle website er www.dbc3dages.dk. Billetter sælges via www.billetsalg.dk.

Sejr til Rodenberg/Malmberg i Ballerup

Landsholdsrytterne Frederik Rodenberg og Matias Malmberg vandt torsdag aften parløbet ved DBCs stævne i Ballerup Super Arena. Parret kørte med 7-tallet på ryggen, og var suverænt aftenens stærkeste par. Parløbet sluttede i øvrigt med en underholdene udskilning.

Tidligere på aftenen vandt først Andreas Kron elitens pointløb i suveræn stil. Udskilningsløbet blev en triumf for Matias Malmberg, der vandt foran Rasmus Bøgh Wallin og Arne Birkemose.

Se dagens resultater på dette link.

Næste DBC stævne er den 23. januar. Den 7. til 9. februar afvikles det nye DBCs 3-dagesløb. Læs om billetsalget til sidstnævnte på dette link.

Vinderne af 6-dagesløbet i Rotterdam kører i Ballerup til februar

Tirsdag aften sikrede Yoeri Havik og Wim Stroetinga sig sejren i den 38. udgave af 6-dagesløbet i Rotterdam. Dette via overbevisende kørsel på finaledagen, hvor hollænderne satte tingene på plads i et eller meget stærkt besat felt.

2020-udgaven af 6-dagesløbet i den hollandske havneby var stærkt besat med en rækker af banesportens største profiler til start, og blev et medrivende og flot event. I tirsdagens finale satte de lokale Yoeri Havik og Wim Stroetinga trumf på, og sikrede sig på overbevisende vis sejren. Begge ryttere er på startlisten, når DBC (Dansk Bicycle Club) den 7. til 9. februar afvikler historiens første 3-dagesløb i Ballerup Super Arena.

Yoeri Havik og Wim Stroetinga har de seneste år været blandt de mest dominerende ryttere i international banesport. De har vundet 6-dagesløbet i Berlin to gange, og har topplaceringer i alle de andre store 6-dagesløb. Havik har i 2019 vundet EM sølv og sølv i European Games i parløb med Jan-Willem Van Schip, der også kører DBCs 3-dagesløb, samt sølv i EM i Derny pace. Stroetinga fik i 2019 bronze ved EM i scratch, og er også tidligere blevet europamester i omnium. Det er kort sagt verdensklasseryttere tilskuerne i Ballerup kan opleve til februar. Hollænderne bruger DBCs 3-dagesløb som en del af forberedelse til årets bane-VM, der afvikles fra den 26. februar til 1. marts i Berlin.

DBCs 3-dagesløb bliver det første af sin slags i Ballerup Super Arena. Der skal køres for herre- og kvindeelite, et talentløb, for sprintere og et miniløb. Tre dage med cykelløb i verdensklasse.

Læs alt om DBCs nye 3-dagesløb på www.dbc3dages.dk.

Program til torsdagens stævne

Programmet til torsdagens stævne i Ballerup Super Arena kan ses på dette link.

Tidsskema:

Kl. 18:30, 1. start Udskilning, kat. C
Kl. 18:45, 2. start Først til Mølle, kat. D Ladies
Kl. 18:55, 3. start Handicap, kat. D Gents
Kl. 19:10, 4. start Pointløb, elite
Kl. 19:25, 5. start Scratch, kat. C
Kl. 19:35, 6. start Pointløb, kat. D
Kl. 19:45, 7. start Udskilning, elite
Kl. 20:00, 8. start, Parløb, kat. C/D
Kl. 20:30, 9. start, Parløb, kat. A/B

Husk at man skal have 2020 licens for at deltage.

Trofast Par nr. 7-sponsor klar til DBCs 3-dagesløb

Den 7. til 9. februar afholder Danmarks ældste og største cykelklub, DBC, den første udgave af et nyt 3-dagesløb i Ballerup Super Arena. Der skal køres efter konceptet fra 6-dagesløb med et samlede klassement over de tre dage.

Naturligvis vil der være et Par nr. 7 i feltet. Og man fristes til at sige, at naturligvis er det med med virksomheden Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring a/s som sponsor for det ikoniske par.

Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring a/s har ti gange været sponsor for Par nr. 7 i forbindelse med det københavnske 6-dagesløb, og elleve gange i alt været en del af 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Nu skal virksomheden også være en del af det nye løbskoncept.

“Vi vil rigtig gerne støtte talentudvikling i dansk banecykling og det gode initiativ som DBC har taget med det her 3-dagesløb. Jeg glæder mig til tre dage med flot cykelløb og god stemning i Ballerup Super Arena”, forklarer Kim Hansen, direktør i Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring a/s.

DBCs 3-dagesløb skal afvikles den 7. til 9. februar i Ballerup Super Arena. Læs mere på www.dbc3dages.dk. Michael Mørkøv bliver den ene del af Par  nr. 7. Den anden rytter i parret offentliggøres snarest.

Billetter til løbet kan købes via www.Billetsalg.dk.