Category Archives: Sportslige nyheder

Endnu en hollandsk profil med i 100 km parløb i Ballerup Super Arena

Der er lagt op til cykelfest i Ballerup Super Arena den 28. december. Det traditionsrige 100 km parløb ved DBCs Nytårsstævne i Ballerup Super Arena bliver ekstremt stærkt besat.

Tidligere er det offentliggjort, at profiler som nr. et og to fra årets Flandern Rundt, Niki Terpstra og Mads Pedersen, de danske World Cup vindere Julius Johansen og Casper Folsach, belgierne Iljo Keisse og Jasper Stuyven samt danske Marc Hester er med, når der den 28. december køres 100 km parløb i Ballerup Super Arena. Seneste profil som arrangørerne har lavet aftale med er hollandske Pim Ligthart, der skal køre som par nr. 1 med Niki Terpstra.

“Pim har selv henvendt sig til os for at køre 100 km løbet, og det er oplagt at sætte ham samme med hans kommende holdkammerat. Det er fedt, at vi har fået et så godt ry, at stjernerne selv henvender sig for at komme til at køre. Det bliver super godt med et rigtigt stærkt hollandsk par i vores 100 km parløb. Feltet bliver historisk stærkt, men de to vil uden tvivl køre med om sejren”, lyder det fra Jimmi Madsen, der er DBCs eventansvarlig på dagen.

Pim Ligthart bliver næste sæson holdkammerat med Niki Terptstra på Direct Energie teamet. Hollænderen er som 30-årige på toppen af sin karriere, der allerede har budt på imponerende resultater på både landevejen og banen. Ligthart har blandt andet tidligere hentet flotte resultater i Ballerup Super Arena. I 2008 vandt han pointløbet ved World Cup-afdelingen på den danske bane, og året efter blev det til en tredjeplads i parløbet, også ved World Cup-afdelingen i Ballerup. Hollænderen er generelt noteret for en lang række gode baneresultater inkl. en sejr i 6-dagesløbet i Amsterdam med Michael Mørkøv i 2012.

Nytårsstævnet 2018 præsenteres af Becker Maling. På dagen kårer Danmarks Cykle Union Årets Cykelrytter og Årets Talent. Der er lagt op til en stor festdag og en god mulighed for at ønske Gort Nytår. Køb sine billetter via Sweetdeal her.

Femte DM titel til DBC-sprinter

William Rimkratt-Milkowski er uden sammenligning Danmarks bedste sprinter lige nu. Torsdag vandt DBC-rytteren karrierens femte DM-titel, da han viste stor overlegenhed ved mesterskaberne på Odense Cykelbane.

Rimkratt-Milkowski kom til Odense stort set fra et ophold på den internationale cykelunions sprintercenter i schweiziske Aigle, og kørte de indledende 200 meter i 10,34 sekunder, hvilket er dansk rekord på dansk grund. I semifinalen slog DBC-sprinteren Henrik Dam Nielsen, og også finalen blev afgjort i to heat.

Det blev i øvrigt også til sølv til DBC ved Tom Bendtsen. Bronzen gik til Martin Steffensen.

Den tidligere rekord på dansk grund havde Milkowski selv med 10,38 i Odense i februar. Den absolutte danske rekord satte William Rimkratt-Milkowski i maj ved GP Moskva med 10,105 sekunder. Dette var en forbedring af Niels Fredborgs ellers 45 år gamle rekord.

Rimkratt-Milkowski har også vundet DM i sprint i 2013 samt 2015-2017.

Se torsdagens stævne i Ballerup Super Arena

Torsdag afholdte Danmarks ældste cykelklub DBC endnu et stævne i Ballerup Super Arena. Der blev blandt andet uddelt DM-titler i sprint for dame elite og U19 herrer samt U19 scratch. Desuden blev kørt et super flot parløb og en række andre gode cykelløb.

Se hele stævnet i nedenstående.

Torsdagens DM resultater

Her følger resultaterne fra torsdagens tre DM løb i Ballerup Super Arena.

Resultat DM sprint 2018, damer
1 Kirsten Søvang
2 Amalie Winther Olsen
3 Josefine Huitfeldt
4 Michelle Lauge Quaade
5 Karoline Hemmsen
6 Trille Reichel
7 Nadja Reichel
8 Ellen Hjøllund Klinge
9 Rikke Dalgaard
10 Ida Michaelsen
11 Laura Auerbach-Lind

Resultat, U19 DM sprint 2018
1  Tobias Aagaard Hansen
2 Magnus Kisum
3 Phillip Mathiesen
4 Mathias Jørgensen
5 Tobias Svarre
6 Victor Stokbæk

Resultat, U19 DM scratch 2018
1 Frederik Wandahl
2 Robin Skivid
3 Kasper Andersen
4 Victor Fuhrmann Desimpelaere
5 Oliver Heine
6 Philip Mathiesen
7 Benjamin Hertz
8 Magnus Kisum
9 Tobias Andresen
10 Tobias Aagaard Hansen
11 Frederik Sørensen
12 Emil Schandorff
13 Tobias Svarre
14 Adam Holm Jørgensen
15 Oliver Nielsen
16 Nikolaj Mengel
17 Seebastian Andreasson
18 Frederik Erringsø
19 Nicholas Thorsøe-Hansen
20 Mathias Møller Jørgensen

DM titler til Wandahl, Søvang og Aagaard Hansen

Torsdag aften blev der afviklet stævne med tre DM titler på spil i Ballerup Super Arena.

Kristen Søvang hos dame elite og Tobias Aagaard Hansen i U19 herre blev torsdag aften danske mestre i sprint i Ballerup Super Arena.

Hos damerne blev det til sølv til Amalie Winther Olsen og bronze til Josefine Huitfeldt. Hos U19 herrerne blev Magnus Kisum nr. to og Philip Mathiesen nr. tre.

I U19 scratch blev det til sejr til stortalentet Frederik Wandahl med sølv til Robin Skivid og bronze til Kasper Andersen.

Se torsdagens stævne i Ballerup Super Arena live her

Torsdag afvikles i Ballerup Super Aren DM i sprint for dame elite og U19 herre samt i U19 herre scratch. Plus spændende parløb og meget andet
Dørene åbner kl. 17:00
Første løb kl. 17:30
Se program DBCprogram29november
Entré kr. 50,- eller med DBC kort
Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke
DBCs Café har åbent blandt andet med 3 stk æbleskiver til kr. 12,-! Så er det jo næsten jul!

Husk at få dig tilmeldt til torsdagens stævne

Torsdag er der igen stævne i Ballerup Super Arena. Der skal køres DM sprint for dame elite og U19 herre samt DM i scratch for U19.

Læs propositioner på dette link.

Lasse Norman dansk mester i pointløb 2018

Danmarks ældste cykelklub, DBC (Dansk Bicycle Club), afholdte torsdag aften årets DM i pointløb i Ballerup Super Arena. DM blev kørt over tre kvalifikationsheat og siden en finale over 40 km med 24 ryttere på startlisten.

DM-finalen udviklede sig til et opgør mellem de tre etablerede landsholdsryttere, Lasse Norman, Casper Folsach og Julius Johansen samt det nye unge talent Frederik Wandahl. Lasse Norman, OL guldvinder i omnium fra 2012, viste sig som dagens stærkeste, og var i hele løbet et skridt foran de øvrige. Til gengæld var der tæt kamp om de tre følgende pladser helt frem til løbets sidste spurt. Casper Folsach sikrede sig sølvet i den afsluttende spurt med et angreb udefra, og Julius Johansen besejrede Wandahl i spurten om bronzen.

“Der var hård kamp om det. Mine konkurrenter er svære at holde styr på. Jeg var rimeligt presset undervej, men det lykkedes. Alle de gode var til start, så det er fedt at stå med DM-trøjen”, lød det fra Lasse Norman efter sejren. “Jeg ville rigtig gerne have vundet, men skal man slå Lasse, skal man køre taktisk fejlfrit. Desværre fik jeg lavet et par taktiske fejl i starten af løbet, og det kostede resten af vejen”, forklarede Casper Folsach. “Der var hård kamp om det, så jeg er egentlig godt tilfreds med at komme på podiet”, afsluttede Julius Johansen

Guldvinderen endte på 122 point, sølvvinderen på 117 point og bronzevinderen på 111 point. Wandahl blev nr. fire med 107 point. Nr. fem blev Ludvig Wacker, nr. seks Andreas Kron, nr. syv Frederik Egehus, nr. otte Jesper Mørkøv, nr. ni Andreas Stokbro og nr. 10 Mathias E. Larsen.

Det var det fjerde DM i pointløb for Lasse Norman, der tidligere har vundet i 2011, 2012 og 2015. Se tidligere medaljevindere af DM pointløb her.

Dagens parløb med handicap blev vundet af Matias Malmberg/Lasse Norman.

Dagens resultater kan ses her.