Category Archives: Sportslige nyheder

Tidsskema til torsdagens Eliminations Night

Her følger det foreløbige tidsskema til torsdagens Eliminations Night i Ballerup Super Arena.

kl. 18:30 4000 meter holdforfølgelse, piger
kl. 18:40 4000 meter holdforfølgelse, U17
kl. 19:00 Barbados, D-klassen
kl. 19:10 Sprint, handicap i meter
kl. 19:15 Barbados, C-klassen
kl. 19:25 Udskilningsløb, A
kl. 19:35 Udskilningsløb, B
kl. 19:45 Udskilningsløb, Sprintere
kl. 19:55 Par udskilningsløb, C+D
kl. 20:35 Longest Lap, sprintere
kl. 20:40 Par udskilningsløb, A+B
kl. 21:00 Parløb, C+D, 60 omgange
kl. 21:20 Keirin, sprintere
kl. 21:25 Parløb, A+D, 100 omgange

Så er der åbnet for billetsalget til DBC Nytårsstævne og Beckers Malings 100 km internationale parløb

Den 28. december afholder DBC det traditionsrige Nytårsstævne i Ballerup Super Arena. Der skal køres Beckers Malings 100 km internationale parløb, omnium for kvinder, Kim Refshammers Mindeløb og meget andet cykelløb.

Der venter en cykelfest i Ballerup Super Arena, hvor cykelfolket kan ønske hinanden godt nytår. Arrangørerne offentliggører i den kommende tid en række store profiler til startlisterne, men allerede nu er der åbent for billetsalget til det store cykelevent. Det er muligt at købe reserveret siddepladser på A-tribunen, free seating til resten af hallen eller VIP billetter med bespisning, fri blød bar og adgang til hallens bedste pladser. De reserverede siddepladser forventes at bliver udsolgt. Den 1. december stiger billetprisen med kr. 20,- per billet. DBC medlemskort giver adgang for 1 person.

Køb billetter på dette link.

Det bliver i øvrigt syvende gang at der skal køres 100 km jagt i Ballerup Super Arena.

Vinder af 100 km jagter i Ballerup Super Arena
2012 Marc Hester/Iljo Keisse (BEL) – kørt ved 6-dagesløbet
2015 Jesper Mørkøv/Chritian Grasmann (GER)
2016 Lasse Norman/Michael Mørkøv
2017 Julius Johansen/Frederik Rodenberg
2018 Lasse Norman/Michael Mørkøv

Propositioner til DBCs Stævne torsdag den 21. november

DBC præsenterer EliimationsNight

Tilmeldingsfrist søndag den 17. november kl. 15:00.

Stævnet er åbent for herre og dame elite, U19, U17 samt B og C rytter under 35 år. Licens er et krav. Rytter over 35 år henvises til at køre DBCs Kombistævner. 

Prisen for deltagelse i stævnet er kr. 100,- inkl. betaling til DCUs genopretningsfond.

Tilmeldingen foregår via www.cykelbanen-booking.dk.

Det er desuden muligt at bestille op til 3 pastasalater i systemet.

Systemet er blevet nulstillet, så selvom man sidste år var oprettet, skal man oprette sig på ny. Din bruger vil herefter blive aktiveret indenfor 2 hverdage. Ved tilmelding tilmeldes rytteren til samtlige løb i sin respektive klasse, hvorefter sportsledelsen sammensætter stævneprogrammet.  Der er ingen eftertilmelding på stævnedagen.

Alle ryttere skal melde sig til nummerudleveringen senest 20 min. før 1. start – og her skal indbetale kr. 100,- kontant for rygnummer til sæsonen.

Der køres i følgende kategorier:

A – Åben for elite, og landsholds U19 ryttere
B – Øvrige seniorer, øvrige U19 ryttere og landsholds U17 ryttere
C – Øvrige, U17, damer
D – Øvrige, U17, damer
S – Sprinterbetonet løb, åben for alle

Løbene er opdelt i kategorierne A-B-C-D-S, og rytterne er placeret i de enkelte kategorier ud fra niveau, resultater, samt sportslederens, landstrænerne, kraftcentertræner og DBC træneres vurdering.

I kategorien C og D, er der en max gearing på 50 x 15.

Alle på inderkredsen skal bære adgangskort! Rytterne får udleveret kort på dagen.

Ved stævner er det som udgangspunkt tilladt for hver enkelt klub at stille med kun 3 trænere/hjælpere på inderkredsen. Det er op til klubberne at udpege de pågældende hjælper/træner.

Trænere/hjælpere bedes iklæde sig klubtrikot.

Ved DM stævner vil det være mulig for hver enkelt par og rytter at have en personlig træner/hjælper

Kort til adgang på stævnerne, kan afhentes på kontoret på løbsdagen

Der vil være adgangs kontrol!

Øvrige personer herunder forældre og familie henvises til tilskuerpladserne.

Endnu en succesfuld aften i Ballerup Super Arena

Danmarks største og ældste cykelklub, DBC, afviklede torsdag aften sæsonens andet stævne i Ballerup Super Arena.

Torsdag blev der blandt andet afviklet historiens første DM i Dernypace, Andreas Byskov Sarbos Mindeløb, sprint, parløb og meget andet. Som ved sæsonens første stævne var der igen torsdag pænt besat med tilskuere i Danmarks største cykelarena.

DM Dernypace blev afviklet over to kvalifikationsheat og en finale på 30 km. Det blev fynske Robin Skivild, paces af Rene Dupont, der sejrede efter et sent angreb, hvor det lykkedes at passere Oliver Wulff Frederiksen pacet af Dan Schwartz.

Dagen sprint blev suverænt vundet af den danske mester William Rimkratt-Milkowski, der i finalen slog DBC-holdkammerat Tim Bendtsen.

Det første Andreas Byskov Sarbos Mindeløb var et scratch over 5 km. Frederik Egehus sejrede foran Ludvig Wacker og William Blume. Andreas Byskov Sarbo døde tidligere på året efter at være blevet påkørt i forbindelse med Tour de Himmelfart i Odder. Egehus blev den første til at modtage en nyindstiftet vandrepokal.

Aftenen blev afsluttet med parløb. Hos eliten var det Robin Skivild og William Blume der sejrede ved at være eneste par til at erobre en omgang. Andenpladsen gik til Arne Birkemose og svenske Gustav Johansson, der scorede 15 point, mens Marckus Njor og Lucas Gude blev nr. tre med 10 point.

Næste DBC-stævne er EliminationsNight den 21. november. Den 19. december afvikles DM i parløb og den 28. december det store nytårsstævne med 100 km parløb.

Se resultater fra torsdagens stævne i Ballerup på dette link.

Robin Skivild historiens første dansk mester i Dernypace

Fynboen Robin Skivild blev torsdag aften kåret som historiens første danske mester i Derny Pace. Dette foregik i Ballerup Super Arena, hvor der blev kørt over to kvalifikationsheat og en finale på 30 km med ni deltagere.

Skivild blev pacet af Rene Dupont, der tidligere er blevet europamester, med Jesper Mørkøv, i disciplinen.

Finalen udviklede sig til et tæt opgør mellem fire ryttere. Oliver Wulff Frederiksen, der netop har kørt 6-dagesløb i London, lagde sig hurtigt i spidsen, og førte længe DM-løbet. Med omkring ti omgange igen angreb Skivild og Dupont, og lykkedes med at komme forbi Wulff Frederiksen, der sammen med pacer Dan Schwartz altså måtte nøjes med sølvmedaljer.

Bronze gik til Rasmus Bøgh Wallin, der blev pacet af Michel Rasmussen.

To gange tidligere er der afviklet EM i Dernypace i Ballerup Super Arena, men torsdagens løb var det første officielle danske mesterskab i disciplinen nogensinde.

Resultater fra torsdagens stævne

Se resultater fra torsdagens stævne i Ballerup på dette link.

Udsigt til fantastisk stævne torsdag i Ballerup Super Arena

Torsdag afholder Danmarks ældste cykelklub, DBC, igen et stort anlagt banestævne i Ballerup Super Arena.

På programmet er blandt andet sprint, historiens første DM i Derny Pace, Andreas Byskov Sarbos Mindeløb og parløb.

I sprint deltager Danmarks bedste af slagsen, i DM Dernypace kan Oliver Wulff Frederiksen, Robin Skivild, Benjamin Hertz, Andreas Kron, Anders Fynbo og Arne Birkemose nævnes blandt favoritter. Der køres over to kvalifikationsheat samt en finale over 30 km. 18 ryttere er med i DM stævnet.

En lang række af de ryttere Andreas Byskov Sarbo kørte med deltager i den første udgave af Mindeløbet, hvor vinderen efterfølgende får overrakt en vandrepokal.

Aftenen afsluttes med et parløb for eliten, hvor blandt andre par som Oliver Wulff Frederiksen/Anders Fynbo, Rasmus Bøgh Walling/Tobias Mørch Kongstad, Andreas Kron/Andreas Stokbro og det helt unge Frederik Bjørn Sørensen/Philip Mathiesen bliver spændende at følge.

Dørene i Ballerup Super Arena åbner kl. 17:00. Se dagens program på dette link.

Kontakt til pacere i forbindelse med DM i Dernypace

Torsdag den 7. november køres DM i Dernypace. Har du som rytter brug for at komme i kontakt med en pacer kan du kontakte DBCs rytterrepræsentant Jørgen Sørensen via jos@foetex.dk.