Category Archives: Sportslige nyheder

Michael Mørkøv donerer kr. 5.000,- til DBCs ungdomsarbejde

Deceuninck-Quick Step rytter og rekordindehaver med antal gange i Par nr. 7 i det københavnske 6-dagesløb, Michael Mørkøv, har doneret kr. 5.000,- fra sit honorar fra DBCs Nytårsstævne til ungdomsarbejdet i DBC.

“Arbejdet med banetalenter i DBC er altafgørende for, at der fortsat kommer nye baneryttere af højt niveau i Danmark. Det har vi brug for, og for mig er det naturligt at støtte op om dette arbejde. Der leveres et super godt stykke arbejde i DBC, og dette vil jeg gerne være med til at sikre kan fortsætte i fremtiden”, forklarer Michael Mørkøv.

Resultater fra weekendens B & U DM i omnium

Hermed følger resultater fra lørdagens DM i omnium for B & U ryttere i Ballerup Super Arena.

U11 Drenge
1 Jonas Resen 142 p.
2 Gistav Schülter 129 p.
3 Andreas Hobelt 121 p.
Se flere resultater.

U13 piger
1 Mille Estvan-Slonina 148 p,
2 Klare Schlüter 125 p,
3 Eva Linnea Michaelsen 119 p.
Se flere resultater

U13 Drenge
1 Asger Bak Jepsen 143 p.
2 Noah Lindholm Møller Andersen 137 p.
3 Albert Hansgaard Jensen 112 p.
Se flere resultater

U15 Piger
1 Astrid Bjørn Sørensen 154 p.
2 Mathilde Estvan-Slonina 142 p.
3 Johanne Resen 118 p.
Se flere resultater

U15 Drenge
1 Theodro Storm 155 p.
2 Conrad Haugsted 133 p.
3 Magnus Ritz Fredriksen 116 p.
Se flere resultater

U17 Piger
1 Victoria Lund 180 p.
2 Liv Brogaard Aasvang 136 p.
3 Ida Meret Michaelen 126 p.
Se flere resultater

U17 Drenge
1 Frederik Bjørn Sørensen 148 p.
2 Philip Mathiesen 147 p,
3 Nicolai Wandahl 146 p.

Foto: Tommy Kjærulff Eriksen

Information om B&U DM i omnium

Danmark Cykle Union og DBC afholder B&U DM i Omnium lørdag den 2. marts i Ballerup Super Arena.

Der køres for børne/unge klasserne U11 til og med U17, drenge og piger.

DM bliver afholdt efter UCI Omnium regler. Altså over scratch, tempoløb, udskilning og pointløb. Dog med reducerede distancer alt efter deltagerantal og aldersklasse

Der vil være opvarmning fra kl. 8 i Ballerup Super Arena,

Tilmelding via DCU tilmeldingssystem.

Mini 6-dagesløbet er dansk banecyklings vugge

Siden 1977 har der i forbindelse med det københavnske 6-dagesløb været afviklet et Mini 6-dagesløb for ryttere mellem 12 og 14 år. En unik ting, der ikke foregår andre steder i verden, og en begivenhed, der har enorm betydning for talentudviklingen i dansk banecykling.

Af Kenneth Møller Kristensen

Igen i 2019 blev der kørt Mogens Lind Mini 6-dagesløbet, hvor par nr. 7, Theodor Storm/Magnus Ritz sejrede forholdsvis suverænt. Løbet blev super succesfuldt afviklet, og mon ikke vi kommer til at se flere af de deltagende ryttere i det professionelle 6-dagesfelt i fremtiden. For langt de fleste af både tidligere og nuværende danske banestjerner har begået sig i Mini 6-dagesløbet. Helt tilbage i 1983 i Forum vandt den nuværende 6-dagessportschef og tidligere par nr. 7, Jimmi Madsen, løbet. Marc Hester vandt i 1999, og vinderlisten fra dagene i Forum indeholder også kendte cykelnavne som, Jimmy Hansen, Henrik Simper, Lars Bonde og Mads Christensen.

Et af årets stjerneskud i Bilka 6-dagesløbet, Oliver Wulff Frederiksen kørte Mini 6-dagesløbet i 2014, hvor det andet stjerneskud fra i år Matias Malmberg vandt. Banelandsholdrytter Frederiks Rodenberg gjorde det i 2012 og Andreas Stokbro/Andreas Kron, der var par nr. 15 i årets Bilka 6-dagesløb, vandt Mini 6-dagesløbet i 2011.

Ovenstående er bevis for den betydning som Mini 6-dagesløbet har for at udvikle og fastholde unge talenter i dansk banecykling.

“Mini 6-dagesløbet er uden tvivl højdepunktet for vores unge ryttere. Det er det rytterne træner frem mod hele vinteren, og det som holder de unge i banesporten”, forklarer Bjarne Kratholm, der sammen med sin datter Simone Smith Larsen er ansvarlig for Mini 6-dagesløbet og forberedelserne dertil, hvilket foregår i regi af cykelklubben DBC. “Rigtig mange af de ryttere, der nu dominerer i dansk banecykling, har været igennem vores system i DBC, og der er ingen tvivl om, at 6-dagesløbet har en enorm betydning for talentudviklingen af danske baneryttere. Man kan sagtens kalde Mini 6-dagesløbet for banesporten vugge, hvor rytterne bliver gjort klar til fremtiden som banerytter”, uddyber Bjarne Kratholm, der også kan nævne, at ryttere som Julius Johansen, Rasmus Lund, Mikkel Bjerg og ikke mindst Amalie Dideriksen har deltaget i løbet.

Mini 6-dagesløbet handler ikke kun at få kørt noget godt cykelløb. Det handler også om at lære rytterne, hvordan man kører parløb, og hvordan man opfører sig både som banerytter, men også som cykelrytter og menneske generelt. “Vi har ofte udenlandske besøgende, og vi får altid ros for, hvor organiseret det hele forgår. Vi har i 2016, 2017 og 2018, haft et par med fra Californien, og efterfølgende har vi fulgt med i deres udvikling af børne parløb, i hele vest USA. Vi går meget op i at lære rytterne hvordan cykelsporten hænger sammen, men også at de skal have respekt for hinanden, og opføre sig ordentligt både på og udenfor banen”, afslutter Bjarne Kratholm.

Mini 6-dagesløbet 2020 skal afvikles den 30. januar til 4. februar.

Bogen 6-dagesløb indeholder et kapitel med mere baggrundsviden om Mini 6-dagesløbet. Bestil bogen her.

Se torsdagens stævne her

Gense livestreamingen fra torsdagens stævne i Ballerup Super Arena her.

DM guld til Team NPV/Carl Ras – Roskilde. Parløbssejr til Malmberg/Skivid

Torsdag blev der kørt DM i 4000 meter holdforfølgelse i Ballerup Super Arena.

10 teams deltog. Det blev til guld til Team NPV/Carl Ras – Roskilde bestående af Frederik Wandahl, Tobias Lund Andresen, Victor Fuhrmann Desimplelaere og William Blume Levy. Sølv til U23 kraftcenter med Arne Birkemose, Tobias Kongsted Mørch, Anders Fynbo, Frederik Egehus og Rasmus Bøgh Wallin samt bronze til endnu et hold fra Guld til Team NPV/Carl Ras – Roskilde med Andreas Byskov Sarbo, Frederik Erringsø, Kasper Andersen og Marckus Njor.

Finalen fik en hektisk afgørelse, da guldvinderne indhentede sølvvinderne, men der var tvivl om hvornår dette var en realitet.

Matias Malmberg og Robin Skivid vandt parløb torsdag aften i Ballerup Super Arena. Der blev kørt over 160 omgange.

Se dagens resultater her.

Startliste til Føtex 6-dages Cup

Hermed startlisten til Føtex 6-dages Cup i forbindelse med Bilka 6-dagesløbet den 31. januar til 5. februar.

1 Oliver Heine/Frederik Erringsø
2 Tobias Svarre/Konrad Busk
3 Emil Schandorff/Nikolaj Mengel
4 Marcus Sander Hansen/Frederik Egehus
5 Nicolai Wandahl/Mathias Møller Jørgensen
6 Sebastian Juul/Rasmus Rauch Jensen
7 Anders Fynbo/Arne Birkemose
8 Carl Frederik Bevort/Frederik Bjørn Sørensen
9 Phillip Mathiesen/Gustav Wang
10 Oliver Søholm /Oliver B. Søndergaard
11 Oskar Palm (SWE)/Martin Mollerup
12 Lucas Gude/Marckus Njor
13 Sebastian Roer Iversen/Kasper Andersen
14 Mathias Larsen/Kristian Egholm
15 Benjamin Hertz/Adam Holm Jørgensen
16 Rasmus Perto/Magnus Krickau

Tid til danske mesterskaber i holdforfølgelse

Torsdag køres de danske mesterskaber i 4000 meter holdforfølgelse i Ballerup Super Arena. Hele ti hold har meldt sig til de åbne mesterskaber, hvor der køres kvalifikationsheat fra kl. 17:30. Favoritter må være holdene bestående af henholdsvis Frederik Wandahl, Tobias Lund Andresen, Victor Fuhrmann Desimplelaere og William Blume Levy samt af Arne Birkemose, Tobias Kongsted Mørch, Anders Fynbo, Frederik Egehus og Rasmus Bøgh Wallin.

Desuden køres torsdag et normalt løbsprogram, hvor der også er blevet plads til en meget velbesat parløb over 160 omgang og med en række super stærke profiler til start. Favoritter til parløbet er blandt andet Frederik Wandahl/Victor Fuhrmann og Arne Birkemose/Anders Fynbo. Landsholdsrytter Trine Schmidt er ligeledes til start og kører med Frederik Egehus.

Første start er kl. 17:30. Se startlister og program på dette link.

Dørene åbner kl. 17:00. Entré er kr. 50,- Aftenen kan desuden følges via livestreaming her på siden.

Foto: Jesper Skovbølle.