Category Archives: Sportslige nyheder

DBCs 3-dagesløb vender tilbage til november

I februar afholdte Danmarks største og verdens ældste cykelklub, DBC (Dansk BiCycle Club) et historisk og succesfuldt 3-dagesløb i Ballerup Super Arena. Den 12. til 14. november gentages succesen.

“Vi har fået utrolig meget ros for vores arrangement i februar. Dette både fra ryttere, fra sponsorer og fra tilskuere. Der er selvfølgelig flere områder, som vi gerne vil optimere, og vi vil rigtig gerne have flere tilskuere i hallen. Men vi har bevist, at vi er en stærk cykelklub, der kan magte store events”, forklarer DBCs formand Bjarne Kratholm.

At løbet skal afvikles i november hænger sammen med, at den internationale cykelunion (UCI) i fremtiden ændrer strukturen for banecykling. Blandt andet skal VM i fremtiden køres i oktober. UCI indfører også en ny World League, der skal afvikles fra november til februar.

“Det har hele tiden været vores ambition, at have et årligt 3-dagesløb. Vi har nu vurderet, at november er den bedste termin i forhold til at kunne tiltrække stærke profiler”, forklarer Kratholm, og understreger også at han håber at den store succes det danske banelandshold har, også smitter af på DBCs events i Ballerup Super Arena. “Banecyklingen har virkelig medvind for tiden, og vi kan i DBC også mærke en stigende interesse for at køre på banen og se banecykling”.

Billetsalget til anden udgave af DBCs 3-dagesløb er allerede skudt igang via Billetsalg.dk. På det officielle website, DBC3dages.dk, opdateres der desuden løbende med nyt om eventet.

Foto: Jesper Skovbølle.

Billetsalg:

DBCs 3-dagesløb den 12. november – køb her.

DBCs 3-dagesløb den 13. november – køb her.

DBCs 3-dagesløb den 14. november – køb her.

DBCs 3-dagesløb blev en succes og vender tilbage

Sent søndag eftermiddag sluttede den første udgave af DBCs 3-dagesløb i Ballerup Super Arena. Et succesfyldt arrangement, som arrangørerne lover kommer igen.

DBC (Dansk Bicycle Club) er verdens ældste cykelklub. Men det er også en klub, der hele tiden fornyer sig. Dette senest bevist med weekendens 3-dagesløb i Ballerup Super Arena. Et succesfyldt arrangement med fantastisk cykelløb og rigtig god stemning.

“VI havde blot få måneder til at få stablet det her store arrangement på banen. Det lykkedes, og det er vi super stolte over. Det har været nogle rigtig gode dage, og vi har lært en masse, som vi kan bruge i fremtiden. For vi vender helt sikkert tilbage”, forklarede DBCs formand Bjarne Kratholm sent søndag efter der var blevet ryddet op i Danmarks største cykelarena. “Nu vil vi evaluere, og så håber jeg snart vi kan melde ud, hvornår vi kører anden udgave af DBCs 3-dagesløb”.

Rent sportsligt blev det til tre fantastiske dage. Hollænderne Yoeri Havik/Jan Van Schip var i verdensklasse, og vandt helt suverænt elitens løb. Casper Pedersen, og makker Cees Bol satte to gange ny banerekord i omgang på tid, britiske Emily Nelson vandt kvindernes omnium, og var generelt stævnets stærkeste kvinderytter. Kæmpetalentet Theodor Storm vandt talentløbet i suveræn stil, mens Magnus Ritz/Noah Andersen vandt miniløbet for ryttere mellem 12 og 14 år.

Se mere via www.dbc3dages.dk

Foto: Jesper Skovbølle

DBCs medlemskort giver adgang fredag

DBCs medlemskort giver adgang til 3-dagesløbet i Ballerup Super Arena fredag. D.v.s. du får adgang til free seating på B-tribunen eller ståplads.

Desuden har du mulighed for at opgradere til en plads på A-tribunen. Dette for blot kr. 30,- Opgraderingen kan ske ved indgangen eller ved at sende dit specifikke ønske til dbc@cykelbanen.dk.

DBCs bestyrelse håber at vores medlemmer bakker op omkring vores satsning med dette 3-dagesstævne.

Imponerende stærkt felt til DBCs 3-dagesløb

Det er et imponerende stærkt felt verdens ældste cykelklub, DBC, kan præsentere til deres 3-dagesløb, der afvikles i Ballerup Super Arena den 7. til 9. februar.

18 par med ryttere fra syv forskellige nationer er med i herrernes elitefelt i det historiske første 3-dagesløb i Ballerup Super Arena.
På startlisten er både verdensstjerner som de nykårede World Cup vindere Yoeri Havik og Jan Van Schip, World Tour rytterne Casper Pedersen og Cess Pol, et stærkt hollandsk/polsk par bestående af Wim Stroetinga og Wojciech Pszczolarski, østrigerne Andreas Müller/Stefan Mastaller og naturligvis Par nr. 7 bestående af Michael Mørkøv og Oliver Wulff Frederiksen. Men også unge supertalenter som vinderne af U23 løbet ved Berlins 6-dagesløb, Frederik Egehus/Marcus Sander Hansen, kometerne Robin Skivild/Frederik Wandahl og de danske U19-mestre Carl Frederik Bevort/Adam Holm Jørgensen.

“Jeg mener helt klart, vi kan matche det felt, de kører med i 6-dagesløbet i Berlin. Vi har verdensklasseryttere og kæmpe talenter på startlisten”, lyder det fra DBCs sportschef Kenneth Røpke. “Vi er stolte over at kunne præsentere 18 stærke par. Det er et internationalt felt på højt niveau, og vi glæder os til tre dage med verdensklasse cykling”.

Dørene til DBCs 3-dagesløb i Ballerup Super Arena åbner fredag den 7. februar kl. 17. Der køres både et miniløb, et talentløb samt for herre og kvindeelite. Blandt weekendens højdepunkter kan nævne en handicapjagt over 75 km lørdag aften og en finalejagt over en time søndag. Desuden køres der Derny, omgang på tid og meget andet.

Se mere på DBC3dages.dk, hvorfra du også kan komme videre til billetsalget.

Herre elitefeltet til DBCs 3-dagesløb 2020:
1 Wim Stroetinga (NED)/Wojciech Pszczolarski (POL) præsenteret af Dansk Erhvervs Transport
2 Bartosz Rudyk/Damian Slawek (POL) præsenteret af Milwaukee
3 Andreas Müller/Stefan Mastaller (AUT) præsenteret af P.O. Nielsen
4 Julius Dominick/Felix Hapke (GER) præsenteret af Ryobi
5 Rasmus Bøgh Wallin/Tobias Mørch Kongsted (DEN) præsenteret af Sydbank
6 Frederik Egehus/Marcus Sander Hansen præsenteret af Flyt.dk
7 Oliver Wulff Frederiksen/Michael Mørkøv (DEN) præsenteret af Lundbæk & Hansen
8 Robin Skivild/Frederik Wandahl  (DEN) præsenteret af Rytger
9 Casper Pedersen (DEN)/Cess Pol (NED) præsenteret af Demin
10 Carl Frederik Bevort/Adam Holm Jørgensen (DEN) præsenteret af ADDRESS
11 Hans Pirus/Mortitz Augenstein (GER) præsenteret af Føtex
12 Arne Birkemose/Anders Fynbo (DEN) præsenteret af Løkkefonden
13 Yoeri Havik/Jan Van Schip (NED) præsenteret af Beckers Maling
14 Matthias van Beethoven (BEL)/Stephen Bradbury (GBR) præsenteret af Elverdal
15 Denis Rugovac/Ludek Lichnovsky (CZE) præsenteret af Njors
16 Marckus Njor/Benjamin Hertz (DEN) præsenteret af Claus Dalsgaard
17 Ludvig Anton Wacker/Tobias Aagaard Hansen præsenteret af Team Ballerup
18 Emil Schandorff/Nicolaj Mengel (DEN) præsenteret af prøv cykelbanen

Resultater fra stævne den 23. januar

Torsdag aften var DBC igen værter for et vellykket stævne.

Dagens højdepunkter var U19 DM parløb, som stortalenterne Adam Holm Jørgensen og Car-Frederik Bevort vandt. DBCs 10 km mesterskab blev vundet af Frederik Wandahl efter et medrivende cykelløb.

Tidligere på aftenen blev dagens første Dernypace heat blev vundet af Tobias Lund Andresen pacet af Frederik Schwartz. Andet heat blev vundet af Kasper Andersen pacet af Christian Nygaard. Tredje heat blev vundet af Tobias Aagaard pacet af Dan Schwartz. Aftenens pointløb for eliten blev vundet af Tobias Lund Andresen.

Foto: Jesper Skovbølle.

Se resultater fra stævnet den 23. januar på dette link.

Information om talentløbet ved DBCs 3-dagesløb

I forbindelse med DBCs 3-dagesløb i Ballerup Super Arena køres et talentløb. Dette løb er for U17-ryttere samt ryttere der normalt kører i kategori C og D ved normale DBC-stævner. Løbet køres som parløb over alle tre dage med et samlede klassement.

Pris for deltagelse i løbet er kr. 150,- Tilmelding foregår via DBCs normale tilmeldingssystem via cykelbanen-booking.dk.

Sprinterstjerne kommer til Ballerup med dansk holdkammerat

Når cykelklubben DBC den 7. til 9. februar afholder deres historiske første udgave af et nyt 3-dageskoncept, så bliver det med et super stærkt dansk/hollandsk par i feltet. Arrangørerne har nemlig fået lavet en aftale med de to Team Sunweb-ryttere Casper Pedersen og Cees Bol om deltagelse i løbet, der afvikles i Ballerup Super Arena.

Hollandske Cees Bol er kaldt den nye Marcel Kittel, da den 24-årige rytter har en stærk fysisk og en imponerende hurtighed til fælles med den tyske sprinter. Bol vandt sidste år den belgiske semiklassiker Nokere Korse foran store profiler som tyske Pascal Ackermann og belgiske Jasper Philipsen samt en etape i Tour of California, hvor han henviste Peter Sagan til andenpladsen. Desuden er det blevet til etapesejr i Tour of Norway og en femteplads i udgave nr. 104 af Kampioenschap van Vlaanderen.

Casper Pedersen er tidligere U19 verdensmester i omnium, har vundet EM sølv i parløb, vundet Mini 6-dagesløbet i Ballerup, har kørt flere professionelle 6-dagesløb, og var i en periode en markant del af det danske banelandsholdet. Efter sejren ved U23 EM på landevej i Herning i 2017 har Casper Pedersen primært haft fokus på vejen, men nu har DBC fået overtalt den 23-årige rytter til et comeback på banen.

“Jeg har savnet banen, og glæder mig helt vildt til at gøre comeback i Ballerup. DBCs 3-dagesløb passer heldigvis rigtigt godt ind i mit løbsprogram, så jeg ser frem til tre dage med fedt cykelløb og forhåbentlig super god stemning i arenaen”, lyder det fra Casper Pedersen. “Det bliver fedt at komme til Danmark med Casper. Jeg glæder mig til at køre på banen i Ballerup og forhåbentlig kan vi levere en god indsats på Caspers gamle hjemmebane”, uddyber Cees Bol.

DBCs 3-dagesløb bliver det første af sin slags i Ballerup Super Arena. Der skal køres for herre- og kvindeelite, et talentløb, for sprintere og et miniløb. Tre dage med cykelløb i verdensklasse.

Læs mere om DBC 3-dagesløb og køb billetter via www.dbc3dages.dk

Par nr. 7 til DBCs 3-dagesløb er på plads

Når Danmarks ældste og største cykelklub, DBC, den 7. til 9. februar afholder historiens første 3-dagsløb i Ballerup Super Arena bliver det med rutinerede Michael Mørkøv samt unge og talentfulde Oliver Wulff Frederiksen som par nr. 7. Parret bliver præsenteret af Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring a/s.

“Fantastisk initiativ af DBC med dette nye 3-dagesløb. Jeg håber virkelig at mange tilskuere kommer og bakker op omkring det, og glæder mig til igen at køre sammen med Michael i en forhåbentlig fyldt cykelarena. Kom ud og støt os”, forklarer Oliver Wulff Frederiksen med henvisning til at de to sidste år kørte som par nr. 7 i det københavnske 6-dagesløb.

“Oliver havde en fantastisk debut som en del af par nr. 7 ved 6-dagesløbet sidste år. Derfor ser jeg frem til at genoptage vores makkerskab ved DBCs nye 3-dagesløb til februar i Ballerup Super Arena. 6-dagesløbet har de senest år været et stort tilløbsstykke, og jeg håber at vores trofaste publikum også vil støtte op om denne nye model. Jeg kan i hvert fald garantere at jeg vil levere mit ypperste for at give publikum den oplevelse de kommer for at få”, lyder det fra Michael Mørkøv, der uddyber: “Jeg er imponeret over at en klub som DBC med så kort varsel tog handsken op, og har kunne stable dette løb på benene, takket være højt engageret medlemmer og klubbens trofaste sponsore”

Et stærkt dansk par nr. 7 har været en tradition i danske parløb siden Kay Werner skabte begrebet i 1953. Denne tradition fortsætter nu ved DBCs 3-dagesløb.

DBCs nye 3-dagesløb skal køres for herre- og kvindeelite plus et talentløb, et miniløb samt for sprintere. Tre dage med cykelløb i verdensklasse i Danmarks største cykelarena.

Stævnets officielle website er www.dbc3dages.dk. Billetter sælges via www.billetsalg.dk.