Monthly Archives: december 2016

100 km sejr til Par nr. 7

Ballerup Super Arena sydede og boblede torsdag aften, da DBC (Dansk Bicycle Club) afholdte Nytårsstævne og 100 km parløb. Par nr. 7 vandt den prestigefyldte jagt over 400 omgange, men flere unge danske talenter gav det etablerede par kamp til stregen.

3000 tilskuere, rekord til et stævne arrangeret af DBC i Ballerup Super Arena, var på plads til cykelfest torsdag aften. Aftenens højdepunkt var et parløb over hele 100 km.

Blot 17-årige Julius Johansen og den tyske veteran Leif Lampater viste tidligt i løbet at formen er på plads, og lagde sig i spidsen af løbet. Med 40 omgange igen satte Par nr. 7 dog tingene på plads ved at erobre en omgang, og dermed bringe sig på omgangshøjde med Johansen/Lampater. Derefter satte 7’erne tingene på plads i de afsluttende spurter, og vandt med 8 points forspring. De danske mestre og OL-medaljevindere Casper Folsach/Frederik Rodenberg sikrede sig tredjepladsen.

“Det var super fedt at være tilbage i Ballerup og køre med 7-tallet på ryggen foran de mange tilskuere. Man kan virkelig mærke at publikum følger 7’erne”, lød det fra Lasse Norman efter sejren. “Vi kørte mod nogle unge danske ryttere af høj standard, og generelt var det et felt på super højt niveau vi var oppe imod”, supplerede Michael Mørkøv. “Nu har vi lige nogle uger at finpudse formen inden 6-dagesløbet her i Ballerup i slutningen af januar”, afsluttede Michael Mørkøv.

Tidligere på aftenen blev landevejsverdensmester Amalie Dideriksen kåret som Årets Cykelrytter i Danmark 2016 i forbindelse med stævnet. U19 landevejsverdenmesteren Jakob Egholm blev Årets Talent i Danmark. Julius Johansen vandt Kim Refshammers mindeløb, mens Thorkild Madsen Fondens Mindelegat gik til det unge sprintertalent Jakob Joensen.

Resultat, 100 km parløb: 
1. Lasse Norman/Michael Mørkøv 18 p.
2. Leif Lampater (Ger)/Julius Johansen 10 p.
+1 omgang:
3. Casper Folsach/Frederik Rodenberg Madsen 29 p.
4. Achim Burkart(Nico Hesslich (Ger) 22 p.
+2 omgange:
5. Jesper Mørkøv/Marc Hester 4 p.

Flere resultater fra dagen på dette link.

Den 26. til 31. januar afvikles den 55. udgave af det københavnske 6-dagesløb med blandt andet Mørkøv/Norman som Par nr. 7.

Fantastisk program venter tilskuerne torsdag i Ballerup Super Arena

Det sportslige højdepunkt er et internationalt parløb over 100 km med et stærkt besat felt. Men generelt er der lagt op til cykelfest for hele Danmark på torsdag i Ballerup Super Arena.

Hyldest af de danske vindere af internationale cykelmedaljer i 2016, kåring af Årets Cykelrytter og Årets Talent i dansk cykelsport, rekordforsøg i 200 meter med flyvende start, Kim Refshammers traditionelle mindeløb og uddeling af Thorvald Madsen Fondens legat. Det er blot et udsnit af de begivenheder, der kan opleves torsdag i Ballerup Super Arena, inden aftenens program kulminere med et stærkt besat internationalt parløb over hele 100 km.

“Jeg synes virkelig, vi har noget at tilbyde tilskuerne. Så jeg håber og tror på, at der kommer mange tilskuere i hallen på torsdag, og er med til at skabe en forhåbentlig fantastisk stemning, der kan runde cykelåret 2016 flot af. Vi glæder os ihvertfald til at byde folk velkomne til en cykelfest”, forklarer DBCs eventansvarlige Jimmi Madsen.

100 km parløbet bliver præsenteret af El-installatør Claus Dalsgaard a/s. Blandt favoritterne til at vinde løbet kan nævnes 6-dagesløbets Par nr. 7 Michael Mørkøv/Lasse Norman, de danske mestre Casper Folsach/Frederik Rodenberg, Par nr. 9 Jesper Mørkøv/Marc Hester, men også udenlandske par som østrigerne Andreas Graf/Andreas Müller og tyskerne Achim Burkart/Nico Hesslich plus den tyske veteran Leif Lamper og det danske super talent Julius Johansen, der kører som Par nr. 14.

Rekordforsøget i 200 meter med flyvende start blive udført af henholdsvis den danske mester William Milkowski og den danske U19-mester Jakob Joensen. Den nuværende danske rekord på dansk jord indehaves af Lars Brian Nielsen, og lyder på 10,643 sekunder.

Årets Cykelrytter er den mest prestigefyldte pris i dansk cykelsport. Prisen blev uddelt første gang i 1976. Det er de aktive licensryttere i Danmark, der stemmer om hvem, der skal modtage prisen. I år er de nominerede Jakob Fuglsang, Amalie Dideriksen, Annika Langvad, 4000 meter holdet og Magnus Cort.

Se dagens program på http://cykelbanen.dk/?page_id=2462.

Se program og startlister til Nytårsstævne

Så kan du se det officielle program til torsdagens Nytårsstævne med startlister og meget mere her. Bemærk at der kan komme ændringer.

Hvem vinder 100 km parløb? Se her favoritter og startlisten

Den 29. december er der cykelfest i Ballerup Super Arena. Blandt andet byder dagen på 100 km internationalt parløb, men også på kåringer af Årets Cykelrytter og Årets Talent 2016 i dansk cykelsport.

Rekordforsøg i 200 meter på tid den 29. december

Der bliver masser af oplevelser for tilskuerne til det store Nytårsstævne i Ballerup Super Arena den 29. december. Ud over 100 km internationalt parløb, kåring af Årets Cykelrytter og Årets Talent 2016 og meget andet, så byder programmet også på rekordforsøg. De to danske mestre i sprint for henholdsvis U19 og elite, Jakob Joensen og William Milkowski, vi forsøge at sætte ny dansk rekord på 200 meter med flyvende start.

Dansk stortalent skal køre med rutinerede tysker i 100 km parløb

Det bliver det danske stortalent Julius Johansen, der skal køre sammen med super rutinerede tyske Leif Lampater i det 100 km internationale parløb, der skal afvikles ved det traditionsrige Nytårsstævne i Ballerup Super Arena den 29. december.

Kæmpe landevejstalent deltager i nytårsstævnet den 29. december

Når der den 29. december afvikles 100 km internationalt parløb i Ballerup Super Arena får tilskuerne mulighed for at opleve en af dansk cykelsports allerstørste talenter i aktion. Mads Pedersen er nemlig på startlisten i par nr. 3, hvor han skal køre sammen med Frederik Schwartz.

Leif Lampater kører i Ballerup den 29. december

Den 22. december fylder han 34 år, den 29. december kører han cykelløb i Ballerup Super Arena. Tyske Leif Lampater er blandt verdens allerbedste 6-dagesryttere. Nu får det danske cykelpublikum muligheden for at opleve ham i aktion igen, da tyskeren deltager i det store 100 km parløb i Ballerup Super Arena den 29. december.