Monthly Archives: september 2018

DBC åbner banesæsonen med 50 km parløb

Torsdag den 11. oktober indleder Dansk Bicycle Club (DBC) den nye banesæson med et stævne, der blandt andet omfatter et 50 km parløb.

Hver eneste vinter afholder DBC en perlerække af banestævner i dansk banecyklings højborg, Ballerup Super Arena. Stævner på allerhøjeste niveau, og en ekstrem vigtig del af rygraden i dansk banecykling. Det er her at de nye danske banetalenter udklækkes, og her der er mulighed for at lære at begå sig som banerytter. Men det er også her at tilskuerne ofte kan se cykelløb i verdensklasse. Det hele kommer naturligvis til at foregå igen i vinteren 2018/2019. Sæsonen første stævne skal foregå torsdag den 11. oktober. Og der lægges hårdt ud med blandt andet et 50 km parløb. Men også cykelløb for alle andre klasser.

“Vi forventer, at en stor del af de bedste danske baneryttere kommer til start den 11. oktober, så vi håber også at rigtig mange tilskuere vil lægge vejen forbi Ballerup Super Arena. Og så glæder vi os bare generelt til at komme igang med endnu en forhåbentlig stor banesæson”, lyder det fra DBCs sportschef Kenneth Røpke, der med det samme sender en stor tak til alle DBCs frivillige. “Det er fantastisk, at vi som klub kan stable alle disse stævner på benene. Kæmpe tak til alle vores frivillige. Uden dem var det ganske enkelt ikke muligt”.

DBC er stiftet 7. maj 1881, og er dermed Danmarks ældste cykelklub. Desuden er klubben blandt de største og mest aktive i Danmark.

DBCs stævner 2018/2019
11. oktober Åbningsstævne
25. oktober Stævne
8. november DBC Derny mesterskab og andre løb
22. november DM pointløb samt elite parløb og andre løb
15. december DM tidskørsler (Ind. forfølgelsesløb for herre elite, dame elite og U19, 1000 meter på tid for herre elite og U19)
16. december U19 DM omnium, DM elite damer scratch og pointløb plus Master DM
28. december Nytårsstævne og 100 km parløb plus U17 DM parløb
10. januar DBCs 10 km mesterskab og andre løb
17. januar DM 4000 meter holdforfølgelse,
31. januar – 5. februar, Bilka 6-dagesløb

Entré er gratis for DBCs medlemmer. Ellers er prisen kr. 50,- for normale løbsaftener.

Læs propositioner her.

Propositioner: DBCs Åbningsstævne torsdag den 11. oktober i Ballerup Super Arena

Den 11. oktober køres sæsonens åbningsstævne i Ballerup Super Arena.
Aftenshovedbegivenheden er 50 km parløb for eliten,
Tilmeldingsfrist torsdag den 4. oktober kl. 12:00!

Stævnet er åbent for herre og dame Elite, U19, U17 samt B og C rytter under 35 år.
Ryttere over 35 år henviser til at køre DBCs Kombistævner.

Stævnet starter kl. 18:30 og slutter kl. 22:00.

Tilmelding foregår via www.cykelbanen-booking.dk. Er du ikke oprettet skal du hurtigst muligt gøre dette. Systemet er blevet nulstillet, så selvom man sidste år var oprettet, skal man oprette sig på ny. Din bruger vil herefter blive aktiveret indenfor 2 hverdage. Ved tilmelding tilmeldes rytteren til samtlige løb i sin respektive klasse, hvorefter sportsledelsen sammensætter stævneprogrammet. I parløb skal rytter tilmelde sig som et par.
Tilmelding til parløbsdiscipliner foregår i tilmeldingssystemet hvor man tilmelder sig med sin makker. Dette kræver at ens makker ER oprettet i tilmeldingssystemet, så sørg for dette!

Prisen for deltagelse i stævnet er 100,- kr. OBS dette er inkl. DCUs nye genoprettelsefond!
Der er ingen efter tilmelding

Alle spørgsmål vedr. stævnet sendes til sportslederen@cykelbanen.dk. Her skal oplyses rytter navn, rygnummer og kategori.

Alle ryttere skal melde sig til nummerudleveringen senest 30 min. før 1. start – og her skal indbetales kr. 100,- kontant eller Mobilpay 89013 for rygnummer til sæsonen 2017-2018.

Der køres i følgende Kategorier:
A – Åben for elite, og landsholds U-19 ryttere
B – Øvrige seniorer, øvrige U-19 ryttere og landsholds U-17 ryttere
C – Øvrige, U-17, damer
D – Øvrige, U-17, damer

Løbene er opdelt i kategorierne A-B-C-D, og rytterne er placeret i de enkelte kategorier ud fra niveau, resultater, samt sportslederens, landstrænerne, kraftcentertræner og DBC træneres vurdering.

Da stævnene ikke er opdelt i aldersklasser, men i kategorier, må der køres med pladehjul i alle kategorier.

I kategorien C og D, er der en max gearing på 50×15

Alle rytter områderne skal bære adgangskort!

Rytterne får udleveret deres kort sammen med deres rygnummer.

Ved stævner er det som udgangspunkt tilladt for hver enkelt klub at stille med kun 3 trænere/hjælpere på inderkredsen. Det er op til klubberne at udpege de pågældende hjælper/træner.
Trænere/hjælpere bedes iklæde sig klubtrikot.
Ved DM stævner vil det være mulig for hver enkelt par og rytter at have en personlig træner/hjælper
Kort til adgang på stævnerne, kan afhentes på kontoret på løbsdagen
Der vil være adgangs kontrol!
Øvrige personer herunder forældre og familie henvises til tilskuerpladserne.

Jørgen Sørensen genvalgt som rytterrepræsentant

På et mandag aften er Jørgen Sørensen blevet genvalgt som DBCs rytterrepræsentant. Tillykke til Jørgen med genvalget og tak for din store indsats.

Valg af rytterrepræsentant

Mandag den 24. september kl. 19:00 er der valg af DBC-rytterrepræsentant i DBC klublokale. Nuværende rytterrepræsentant Jørgen Sørensen er villig til genvalg.

Indkaldelse til generalforsamling 2018

Den 1. oktober afholdes årets DBC-generalforsamling i Ballerup Super Arena.

>> Læs årets DBC Nyt inkl. den officielle indkaldelse her.

DBC lancerer begynderhold

Så er vi klar med opstartsdato på vores begynderhold for voksne (15-30 år) til sæson 2018/2019. Holdet for ryttere, der ikke har tidligere har kørt på banen, men gerne vil igang.

Holdet starter op tirsdag 25. september, hvor der er træning fra kl. 17:30 – 19:30

Man skal selv sørge for cykel og alt andet udstyr. Efter minimum to træninger skal man melde sig ind i DBC. Det forventes at begynderholdstræningen foregår over 6-8 sessioner. Efterfølgende vil man blive placeret på andet hold.

Træner er Bernhard Franzpötter.

Vi håber at se mange nye ryttere på dagen.

Tilmelding på dbc@cykelbanen.dk.

Banesæsonen i Ballerup indledes den 11. oktober

Vi nærmer os vinter og dermed også højsæson for stævner i Ballerup Super Arena og Odense Cykelbane. I Ballerup Super Arena bydes i sæsonen på en lang række spændende stævner. Der indledes den 11. oktober med et Åbningsstævne, hvor der forventes et super stærkt felt til et stort anlagt parløb, men naturligvis mange andre spændende cykelløb.

Andet stævne i Ballerup Super Arena afholdes den 25. oktober. Den 8. november afholdes DBCs Derny Mesterskab og den 8. november det prestigefyldte DM i pointløb samt endnu et stor anlagt parløb. Midt i december afvikles en række DM, men det traditionsrige og altid meget besøgte Nytårsstævne med 100 km parløb afvikles den 28. december.

DBCs traditonsrige 10 km mesterskab afvikles den 10. januar. Den 17. januar er det tid til DM i 4000 meter holdforfølgelse. Og så er der Bilka 6-dagesløb den 31. januar til 5. februar 2019.

Banestævner i Ballerup Super Arena 2018/2019:
11. oktober Åbningsstævne
25. oktober Stævne
8. november DBC Derny mesterskab og andre løb
22. november DM pointløb samt elite parløb og andre løb
15. december DM tidskørsler (Ind. forfølgelsesløb for herre elite, dame elite og U19, 1000 meter på tid for herre elite og U19)
16. december U19 DM omnium, DM elite damer scratch og pointløb plus Master DM
28. december Nytårsstævne og 100 km parløb plus U17 DM parløb
10. januar DBCs 10 km mesterskab og andre løb
17. januar DM 4000 meter holdforfølgelse,
31. januar – 5. februar, Bilka 6-dagesløb

Pæne resultater af DBC sprinter i Glasgow

DBCs sprinter Rasmus Nejrup deltog i sidste weekende i Glasgow Sprint Grand Prix. Det blev til en syvendeplads i keirin og en sjetteplads i sprint. Ialt stillede 21 ryttere til start i Keirin og 25 i Sprint.

I keirin, kørt lørdag den 1. september, blev Nejrup nummer 3 i første heat, og skulle i opsamlingsheat for at komme videre. Opsamlingen vandt han rimeligt overlegent, Han kom fra fjerdepladsen med ca. en omgang igen, spurtede forbi de andre, og havde slået et pænt hul, inden han passerede målstregen.
I semifinalen trak Nejrup fjerdeposition, og skulle sidde bag Matthew Rotherham. Uheldigvis blev Nejrup lukket inde af de to bagved kørende ryttere, der trak op på siden af ham. Først med en halv omgang igen kom der en åbning, så han kunne slippe ud. Men desværre for sent, så han fik en utaknemmelig fjerdeplads. Dermed skulle Nejrup køre B-finalen.
B-finalen blev nærmest en gentagelse af opsamlingen. Nejrup kom igen fra fjerdepladsen, hvor han havde lavet et sprintergab. Med lidt over en omgang angreb han og spurtede forbi de forankørende ryttere og vandt B-finalen. Vinder af keirin blev Jamie Alexander, nr. to blev Alistair Fielding og nr.tre Matthew Rotherham.

Sprint blev kørt den 2. september. I 200 meter kvalifikationen kørte Nejrup sig ind på en tiendeplads i tiden 11 sekunder. Han kvalificerede sig dermed videre blandt de 12 bedste til sprintermatcherne.
I første runde skulle Nejrup køre mod Jamie Alexander, der havde kørt sin 200 m i 10,6 sekunder. De første halvanden omgange blev kørt i et roligt tempo. Med halvanden omgang tilbage lå Alexander i sprinterkorridoren, og Nejrup der lå i anden position, lå højt i banen. I svinget lavede Alexander en fejl, og kørte op i banen, Nejrup udnyttede resolut muligheden, og dykkede ned under sin modstander. Nejrup var i god fart, og var indenom, inden Alexander kunne nå at lukke af. Matchen var dermed afgjort, Nejrup var i 1/4- finalen og Alexander måtte i opsamling.
I 1/4-finalen skulle Nejrup køre mod Albin Geneix, hvilket blev en temmelig taktisk affære. Nejrup lagde sig fra start på hjul af Geneix med et konstant sprintergab. Geneix gjorde hvad han kunne for, at få Nejrup op i førerposition. Der blev lavet trackstanding og kørt meget langsomt ved barrieren, men lige meget hjalp det, Nejrup holdt stædigt sin position. Geneix øgede tempoet med halvanden omgang igen for ikke at blive fanget. Med lidt under en omgang tilbage satte Nejrup sit angreb ind, men Geneix var i stand til at holde Nejrup stangen. Selvom Nejrup hentede ind på Geneix og kom op på siden af ham på langsiden, formåede han ikke at passere. Geneix vandt dermed 1/4-finalen.
Nejrup skulle herefter køre om 5.-6. pladsen mod Kallum Stewart. Det blev en helt anden match end den tidligere. Nejrup havde førerposition, og Kallum forsøgte fra start, at angribe indenom gentagne gange. Nejrup fik lukket af hver gang, men med det resultat at tempoet fra starten blev skruet gevaldigt i vejret. Kallum satte sit endelige angreb ind med knap en omgang tilbage, Nejrup fik i første omgang afvist ham, men blev lige akkurat passeret på målstregen.

Vinder af Sprint blev Matthew Rotherham, nr. to blev Jamie Alexander og nr. tre Albin Geneix.