Daily Archives: 9. november 2018

Klassikerstjerne skal køre med Mads Pedersen i Ballerup Super Arena

Mads Pedersen får holdkammerat på Trek Segafredo, klassikerstjerne Jasper Stuyven, som makker, når der den 28. december skal køres 100 km parløb i Ballerup Super Arena.

100 km parløb i Ballerup Super Arena mellem jul og nytår er blevet en stor tradition i dansk cykelsport. Det er her de ægte cykelfans mødes, og ønsker hinanden godt nytår. Og det er her, man får store cykeloplevelser. I år afvikles stævnet den 28. december, og der er lagt op til endnu en fantastisk dag. Tidligere har arrangørerne fra cykelklubben DBC offentliggjort at nr. et og to fra årets Flandern Rundt, Niki Terpstra og Mads Pedersen er til start. Nu står det klart, at belgiske Jasper Stuyven bliver makker med Mads Pedersen over de 100 km parløb, som er Nytårsstævnets højdepunkt.

“Selvfølgelig har Mads og Stuyven ikke den sammen banerutine som andre – til gengæld har de så meget power i benene, at når feltet rammer de 75 km med en gennemsnitshastighed på 54 km/t, og det begynder at gøre ondt på de fleste og tempoet daler, ja så forsætter de to hårde landevejsdrenge blot i samme tempo”, forklarer DBCs eventansvarlige Jimmi Madsen med et smil i mundvigen. “Det er fantastisk, vi kan præsenterer Stuyven i Ballerup Super Arena. Jeg glæder mig helt vildt, og håber virkelig at cykeldanmark bakker op, og køber en billet til stævnet”, uddyber Jimmi Madsen.

Og det er en verdensstjerne DBC kan præsentere den 28. december i Ballerup. 26-årige Stuyven er ganske enkelt en af verdens allerbedste ryttere til de fascinerende forårsklassikere. Bare i 2018 er det blevet til top-10 placeringer i både Milano-Sanremo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. En imponerende bedrift. Karrierens største sejre er hentet i belgiske Kuurne-Bruxelles-Kuurne i 2016 samt på 15. etape af Vuelta a Espana i 2015. Stuyven er juniorverdensmester fra 2009, Mads Pedersen måtte nøjes med VM-sølv i 2013, men til gengæld har både Stuyven og Mads Pedersen vundet U19 udgaven af Paris-Roubaix! Det er to verdensklasse cykelryttere du kan opleve køres sammen i Ballerup Super Arena den 28. december.

DBCs Nytårsstævne 2018 præsenteres af Beckers Maling.

Køb dine billetter via https://bikenrun.dk/collections/event-billetter.

Parløbssejr til 7’erne i Ballerup. Oliver Wulff Dernymester

Torsdagens parløb i Ballerup Super Arena blev et ekstremt tæt opgør mellem par nr. 7, Matias Malmberg/Oliver Wulff Frederiksen og par nr. 9, Jesper Mørkøv/Marc Hester.

Der blev kørt over 160 omgange med ti indlagte spurter. Ingen par lykkedes med at erobre en omgang. Par nr. 9 forsøgte flere angreb, men blev hver gang neutraliseret af 7’erne. Det lykkedes dog for 9’erne, der netop har kørt 6-dagesløb i London, for alvor at køre sig ind i løbet ved at vinde den femte spurt, der gav dobbelt point.

Inden den sidste spurt stod de to par lige med 28 point. Fire par udskilte sig, så det blev ikke til point for hverken 7’erne og 9’erne i den sidste spurt. Oliver Wulff Frederiksen placerede sig dog foran Marc Hester i sidste spurt, og dermed vandt 7’erne løbet. Nr. tre blev Robin Skivid/William Blume.

Tidligere på aftenen blev der kørt DBCs dernymesterskab. Der blev kørt over tre heat og en finale. Indledende heats over 30 omgange og finale over 40 omgange.

Fra første heat kvalificerede Marcus Sander Hansen og Tobias Mørch Kongsted sig til finalen. Fra andet heat var det Oliver Wulff Frederiksen og Frederik Wandahl, der gik videre, men tredje heat blev vundet af Robin Skivid foran Matias Malmberg. Desuden kom Andreas Kron og Peter Busk videre med bedste øvrige tider.

Finalen blev ekstremt hurtigt kørt, og blev tæt specielt via Oliver Wulff Frederiksen og Frederik Wandahl. Robin Skivid forsøgte at blande sig, men blev siden passeret af Matias Malmberg. Wulf Frederiksen pacet af Dan Schwartz sejrede foran Wandahl pacet af Michel Rasmussen, mens Malmberg pacet af Christian Ranneries blev nr. tre.

Se dagens resultater på dette link.