Monthly Archives: maj 2019

Godkendelse til afholdelse af medaljeløb på plads

DBC har fået arrangementtilladselsen fra Ballerup Kommune på plads, så vi kan afholde vores Medaljeløb den 4. september.

Som sidste år skal der køres med start og mål i selve Ballerup Super Arena, og rundt om Arenaen.

Til dagen skal der bruges en række frivillige hjælpere til forskellige funktioner. Heriblandt naturligvis flagposter. Du kan melde dig som frivillig på dbc@cykelbanen.dk. Der er naturligvis forplejning på dagen.

Ryttere kan allerede nu også tilmelde sig til løbet via dbc@cykelbanen.dk. Der skal angives fødselsdato på rytteren.

Kenneth Møller Kristensen fylder 50 år

CycklingWorld.dk’s redaktør og ejer Kenneth Møller Kristensen fylder 50 år den 9. maj.

Af Ole Kjeldsen

I sin ungdom spillede Kenneth som så mange andre fodbold . Dette foregik i Kastrup Boldklub, men cykelsporten vakte alligevel hans interesse.  I 1998 startede han websitet CyclingWorld.dk, og han udgav også cykelblade under samme navn. Det hele accelererede,  da Danmarks Cykle Union (DCU) i 2004 indgik en aftale med Kenneth om at gøre bladet CyclingWorld til unionens officielle organ – samtidig med at Kenneth passede unionens website og var pressechef i Post Danmark Rundt. Da BikeCity med World Cups og VM på bane og landevej nærmede sig blev Kenneth fuldtidsansat hos DCU, og denne ansættelse kulminerede med VM på landevej 2011 i København og Rudersdal, hvor Kenneth styrede det internationale pressekorps. 

Efter DCU-tiden blev Kenneth kommunikations- og pressechef først ved Det københavnske 6-dagesløb og senere også hos DBC, hvor han i de seneste år har passet den daglige drift på kontoret. Hertil er kommet andre funktioner i cykelsporten samt en virksomhed, der arbejder med skiturisme i Sverige, ligesom han sidste forår var pressecenteransvarlig ved VM i ishockey i Royal Arena.

Der har også været tid til bogudgivelser. Kenneth Kristensen har udgivet ”De danske Cykelhelte” samt ”Historien om Post Danmark Rundt” om de første 25 Post Danmark Rundt-løb. Og i vinters udgav han bogen ”6-dagesløb.” Flere bøger skulle efter sigende være på vej! 

Rigtig cykelrytter har Kenneth aldrig været – men han har som cykelmotionist deltaget i bl.a. Aarhus – København og  Claudy Criquielion motionscykelløbet i Ardennerne, så han har følt cykelsporten på sin krop. Kenneth er indfødt Amagerkaner, så der bor han naturligvis fortsat sammen med sin samleverske Rikke og deres to døtre.   

Træningstilbud til dem der skal køre UCI-løb

Den 4. og 5. juni afvikles UCI events i henholdsvis Odense og Aarhus. DBC har følgende træningstilbud frem til disse stævner:

Mandag: 17-20
Torsdag: 16-19
Søndag: 18-20

DBC afholder igen unikt cykelløb for børn

I 2018 havde DBC stor succes med at afvikle et Medaljeløb, i regi af Danmarks Cykle Union, for børn og unge. Denne succes gentages i 2019 den 4. september.

Det unikke ved DBC Medaljeløb er at der er start og mål inde i Danmarks største cykelvelodrome, Ballerup Super Arena. Ruten er rundt om Arenaen.

Medaljeløb er en god tradition i dansk cykelsport, og har været fundamentet for karrierestart for rigtig mange gode cykelryttere. Det er den oplagte måde for børn og unge at få en introduktion til cykelsporten. Man behøver endda ikke have en racercykel for at deltage. Mange kører på en normal cykel. Dog er det påkrævet at alle kører med cykelhjelm.

Der er medaljer til alle deltagere.

DBC søger til dagen både en eventsponsor, men også rigtig mange frivillige hjælpere. Henvendelse om dette og tilmelding af rytter til dbc@cykelbanen.dk. Deltagere skal angive navn og fødselsår. Der køre i fem forskellige klasser fordelt på alder.

Info om kontingentbetaling for sæson 2018/2019

Har du endnu ikke betalt dit kontingent til DBC for denne sæson (2018/2019) er den 15. maj sidste chance for ikke at forsvinde fra vores medlemsdatabase.

Betal på mobilepay 89013 eller Nordea, regnr: 2279 kontonr: 8135635473.

Spørgsmål til kassér Inge Lise Lieberoth på lieberoth@mail.dk

Info om kontorets åbningstider

I uge 19 er der åbent på kontoret mandag og onsdag fra kl. 15 til 17. Ikke åbnet torsdag.

Husk at cykelbanen er lukket helt juni og juli. Du kan med fordel afhente din cykel inden.

Tilbud om deltagelse i undervisning i kost og ernæring

Den 28. maj afholder Ballerup kommune en undervisningssession om kost og ernæring som sportsudøver. Ved arrangementet får deltagerne et godt indblik i både hvor meget man skal spise, og hvad der er godt at spise, når du er cykelrytter. Der er foredrag af en Team Danmarks kostvejleder, og der er fællesspisning.

DBCs U17 og U19 ryttere kan deltage. Invitationen gælder for en rytter + en forældre. Det hele foregår den 28. maj fra kl. 17 til 20 i Idrætsbyens festlokaler, Ballerup Idrætsby 28C, 2750 Ballerup.

Rytterne kan tilmelde sig på dette link: https://ballerup.nemtilmeld.dk/153/