Monthly Archives: august 2019

Medaljeløb gav nye medlemmer. Nu gentages succesen

I september 2018 afholdte cykelklubben DBC for første gang nogensinde et Medaljeløb i regi af Danmark Cykle Union. Medaljeløb er et koncept hvor alle børn og unge under 17 år kan prøve kræfter med det at køre cykelløb.

Der blev kørt med start og mål i Ballerup Super Arena, og på en rute, der gik rundt om arenaen. Hele 90 unge kommende cykelryttere mødte frem, og fik en rigtig god oplevelse. “Det var cool at køre hvor de kører 6-dagesløb”, lød det fra 11-årige Mathias efter løbet sidste år.

“Arrangementet sidste år var en stor succes. Vi fik mange nye helt unge medlemmer, som vi virkelig har været glade for, og som allerede nu har gjort enorme fremskridt”, lyder det fra DBCs børne- og ungdomstræner Simone Smith Larsen Thornholm. “Så vi glæder os til den 4. september, og håber at se masser af børn på dagen”, uddyber Simone

For arrangementet gentages nemlig tilbage den 4. september. Alle børn kan deltage i DBCs Medaljeløb. Man behøver ikke køre på racercykel. Eneste krav er at man kører med cykelhjelm. Det er gratis at deltage, og der er medaljer til alle.

Tilmelding ved at sende navn og fødselsår til dbc@cykelbanen.dk.

DBC-ryttere genvandt DM

Fredag blev der kørt DM 2019 i sprint på Aarhus Cyklebane. Og både hos kvinderne og hos herrerne blev det den forsvarende mester, der genvandt titlen. Og begge ryttere er medlemmer af DBC.

Hos kvinderne vandt Kirsten Søvang DM for anden gang. Som sidste år foran Amalie Winther Olsen, mens Michelle Lauge Quaade fik bronze.

Hos mændene var det sjette gang William Rimkratt-Milkowski vandt DM sprint. Sølv til Tim Bendtsen og bronze til  Rasmus Søgaard.

Kirsten Søvang slog i øvrigt banerekord på 200 meter med 12,31 sekunder. Rimkratt-Milkowski kørte de indledende 200 meter på 10,84 sekunder.

Tonny Møller Jensen fylder 50 år

DBCs næstformand Tonny Møller Jensen fylder torsdag den 8. august 50 år.

Tonny har været en del af DBCs bestyrelse siden 2016, og har leveret en imponerende stor arbejdsindsats blandt andet med at arrangere kombiløbene for masterrytterne og børne & ungdomsrytterne. Dette med stor succes. Tonny er desuden manden bag resultatformidlingen på storskærmene ved DBCs stævner, og har generelt bidraget med stor IT-viden på rigtig mange områder.

Tonny kørte cykelløb som helt ung, men har siden, men stor succes og meget iver, genoptaget karrieren som Masterrytter.

Privat er Tonny gift med Katja, og har i alt tre børn. Desuden driver han virksomheden AX World, der også er sponsor for DBC.

Stort tillykke med de 50 år Tonny.

Torben Bering fylder 75 år

Søndag 11. august fylder Torben Bering.

Af Henrik ‘Rico’ Elmgreen

Han hører til den generation, der i 1950’erne blev fascineret af 6-dagesløbene i Forum, og han måtte simpelt hen forsøge sig som cykelrytter. Det blev til en ganske smuk, om end alt for kort, karriere på såvel bane som landevej, hvor han begge steder nåede op i A-klassen og på bane også var landsholdsrytter. Han var bedste begynder på Ordrupbanen i 1963 og meget tæt på en plads på det danske OL-hold i 1964. Talentet var stort og det kunne utvivlsomt være blevet til endnu mere, men der var også andet, der trak. Han blev uddannet som elektriker men besad et stort ”iværksætter-gen” og ønskede allerede i en ung alder at være selvstændig, bl.a. som kioskejer med specialitet i udenlandske cykel-magasiner, senere i restaurationsbranchen.

Men interessen for cykelsporten var intakt. Han var aktiv i Amager Cykle Rings bestyrelse og han var med i den kreds af unge initiativtagere med rødder i ACR, der i vinteren 1975-76 genrejste vinterbanen i Forum og dermed det københavnske 6-dagesløb efter 14 års pause. I den periode, hvor han var med i direktionen på Vinterbanen gik han stærkt ind for samarbejdet med DBC og amatørsporten. Senere påtog han sig en årrække kassererposten i Dansk Prof. Cykle Forbund. Og det glædede ham, at hans søn Kenneth fulgte i hans fodspor på den tohjulede.

6-dagesløb og restaurationsdrift passer godt sammen, og en årrække drev Torben med succes Forums Restaurant.

Han nyder i dag sit otium, og i juli måned kan man være sikker på at finde ham foran TV-apparatet, når Tour de France ruller hen over skærmen.