Monthly Archives: oktober 2019

Kontakt til pacere i forbindelse med DM i Dernypace

Torsdag den 7. november køres DM i Dernypace. Har du som rytter brug for at komme i kontakt med en pacer kan du kontakte DBCs rytterrepræsentant Jørgen Sørensen via jos@foetex.dk.

Propositioner til DBCs stævne torsdag den 7. november

Nedenstående er propositionerne til vores stævne den 7. november i Ballerup Super Arena.

Indledende heats i DM i Derny Pace og tidskørsler i sprint fra kl. 17:30

Aftenens hovedbegivenheder er DM i Derny pace, Andreas Byskov Sarbo Mindeløb og parløb for Eliten.

Tilmeldingsfrist senest søndag den 2. november Kl. 15:00

Stævnet er åbent for herre og dame elite, U19, U17 samt B og C rytter under 35 år. Licens er et krav.

Rytter over 35 år henvises til at køre DBCs Kombistævner. 

Prisen for deltagelse i stævnet er kr. 100,- inkl. betaling til DCUs genopretningsfond.

Tilmeldingen foregår via www.cykelbanen-booking.dk.

Det er desuden muligt at bestille op til 3 pastasalater i systemet.

Systemet er blevet nulstillet, så selvom man sidste år var oprettet, skal man oprette sig på ny. Din bruger vil herefter blive aktiveret indenfor 2 hverdage. Ved tilmelding tilmeldes rytteren til samtlige løb i sin respektive klasse, hvorefter sportsledelsen sammensætter stævneprogrammet.  Der er ingen eftertilmelding på stævnedagen

Rytter til DM i Derny skal udover tilmelding til aften program i systemet, tilmelde sig på mail til dbc@cykelbanen.dk ved tilmelding skal oplyses følgende:

Hold/team navn eller klub, rytternes navn, , UCI kode og leder.

Hvis en rytter har en aftale med en Pacer om at de skal køre sammen med eller en rytter ønske at deltage uden at have en aftale med en rytter, skal der sendes en mail til, med oplysning om; navn, nummer og navn på en evt. Pacer. En pacer kan godt være tilmeldt med flere rytter, så vælge pacer 1-2-3-prioteret rytter. Hvis flere ryttere med samme Pacer kvalificere sig til finalen, vil det være der blive trukket lod om pacer til de ryttere der har 2-3 prioritet og har kvalificeret sig til finalen. 

Husk at tilmelding til parløbsdiscipliner foregår i tilmeldingssystemet, hvor man tilmelder sig med sin makker. Dette kræver at ens makker ER oprettet i tilmeldingssystemet, Husk af begge rytter skal accepter hinanden.

Alle ryttere skal melde sig til nummerudleveringen senest 20 min. før 1. start – og her skal indbetale kr. 100,- kontant for rygnummer til sæsonen.

Der køres i følgende kategorier:

A – Åben for elite, og landsholds U19 ryttere
B – Øvrige seniorer, øvrige U19 ryttere og landsholds U17 ryttere
C – Øvrige, U17, damer
D – Øvrige, U17, damer
S – Sprinterbetonet løb, åben for alle

Løbene er opdelt i kategorierne A-B-C-D-S, og rytterne er placeret i de enkelte kategorier ud fra niveau, resultater, samt sportslederens, landstrænerne, kraftcentertræner og DBC træneres vurdering.

Da stævnene ikke er opdelt i aldersklasser, men i kategorier, må der køres med pladehjul i alle kategorier.

I kategorien C og D, er der en max gearing på 50 x 15.

Alle på inderkredsen skal bære adgangskort! Rytterne får udleveret kort på dagen.

Ved stævner er det som udgangspunkt tilladt for hver enkelt klub at stille med kun 3 trænere/hjælpere på inderkredsen. Det er op til klubberne at udpege de pågældende hjælper/træner.

Trænere/hjælpere bedes iklæde sig klubtrikot.

Ved DM stævner vil det være mulig for hver enkelt par og rytter at have en personlig træner/hjælper

Kort til adgang på stævnerne, kan afhentes på kontoret på løbsdagen

Der vil være adgangs kontrol!

Øvrige personer herunder forældre og familie henvises til tilskuerpladserne.

OBS! I vores tilmeldingssystem er det også muligt at forhåndsbestille en pastasalat til blot kr. 30,-

Foreløbigt stævne program 7. november

17:30    200m Tidskørsel i Sprint Elite
17:45    1 Heat DM Derny Pace Kvalifikationer
18:00    2 Heat DM Derny Kvalifikationer
18:15    3 Heat DM Derny Kvalifikationer
18:30    1. Start  Sprint, Indledende
18:35    2. Start  Sprint, Indledende
18:40    3. Start  Sprint, Indledende
18:45    4. Start Udskillingsløb kat. D
19:00    5. Start Sprint opsamling
19:05    6. Start Pointløb kat. C
19:15    7. Start  Sprint, ½ finaler
19:20    8. Start  Sprint, ½ finaler
19:30    9. Start Scratch, Andreas Byskov Sarbo Mindeløb, kat. Elite/B
19:40  10. Start DM I Derny pace finale
20:15  11. Start Pointløb kat. D
18:25  12. Start Udskillingsløb kat. C
20:40  Sejrs ceremoni DM i Derny Pace
20:50  13. Start Sprint finale 3-4 pladsen
20:55  14. Start Sprint finale 1-2 pladsen
21:00  15. Start Parløb Kat. C/D
21:20   16. Start Parløb Elite

Flot åbningsstævne i Ballerup Super Arena

Torsdag aften indledte Danmark ældste cykelklub, DBC, vinterbanesæsonen med året åbningsstævne. Et spektakulært stævne med imponerede antal tilskuere, omkring 500, og masser af godt cykelløb.

To DM-titler blev der uddelt torsdag aften i Ballerup. Først sejrede Lasse Norman overbevisende i scratch. Efter et angreb fra Matias Malmberg med tre omgang igen i det 15 km lange løb, satte Norman trumf på at vandt foran de unge talenter Tobias Aagaard Hansen og Robin Skivid,

I holdsprint var DBCs eget sprinterteam suveræne, og William Rimkratt-Milkowski, Rasmus Nejrup, Tim Bendtsen og Nickolaj Lutmann kunne juble over en dansk mesterskabstitel.

Der blev kørt cykelløb i både C- og D-klassen. I C-klassen vandt Tobias Svarre både scratch og pointløb i forholdsvis suveræn stil. I D-rækken sejrede Nikolaj Larsson i pointløbet foran Magnus Krickau og Jonathan Hansen i scratch foran Nikolaj Larsson.

Dagens to Dernypace heat blev vundet af henholdsvis Julius Johansen pacet af Stinus Roslund og Matias Malmberg pacet af Christian Ranneries. I keirin blev det til en suveræn sejr til den mangedobbelte danske mester William Rimkratt-Milkowski.

I det såkaldte lille parløb triumferede Theodor Storm og Conrad Hausted, iførte nordiske mesterskabstrøjer, foran Tobias Svarre og Konrad Busk.

Aftenens mest spektakulære indsalg var at kæresteparret Lasse Norman og Julie Leth kørte sammen i europamestretrøjer i aftenens parløb, der fungerede som Gert Frank Memorial.

Gert Frank Memorial blev kørt som et parløb over 35 minutter og med fem indlagte spurter på de sidste 50 omgange. Det lykkedes ikke for nogle par at erobre en omgange, så pointene blev afgørende. Lasse Norman og Julie Leth vandt både den første og den sidste spurt, der gav dobbelt point, og samlede i alt 19 point. Tobias Aagaard Hansen og Julius Johansen scorede 15 point, mens William Blume og Robin Skivid endte på otte point.

DBC kunne glæde sig over at TV2 lagde vejen forbi Ballerup Super Arena torsdag aften. Næste stævne i Ballerup er den 7. november, hvor der blandt andet køres historiens første DM i Dernypace.

Se aftenens resultater på dette link.

Foto: Jesper Skovbølle.

Se dagens resultater

Se resultater fra dagens stævne i Ballerup Super Arena på dette link.

Program til torsdagens stævne

I nedenstående er programmet til torsdagens Åbningsstævne i Ballerup Super Arena. Kommentarer til dbc@cykelbanen.dk.

Program på dette link.

Nykårede danske europamestre kører torsdag i Ballerup Super Arena

Det danske banelandshold bevidste ved sidste uges bane EM i hollandske Apeldoorn, at når det gælder banecykling er Danmark i verdensklasse. Fire medaljer i olympiske discipliner vandt de danske ryttere. Fantastisk præstation.

Torsdag afholder cykelklubben DBC sæsonens åbningsstævne i Ballerup Super Arena. Her kan tilskuerne opleve flere af de nykårede danske europamestre.

På torsdagens startlister står nemlig blandt andre den tredobbelt EM-medaljevinder Lasse Norman (guld i holdforfølgelse og parløb samt sølv i omnium), vinderne af EM i parløb Julie Leth/Amalie Dideriksen samt Julius Johansen, der ligeledes var en del af det danske 4000 meter hold. Desuden deltager også unge Matias Malmberg, der imponerede med en sjetteplads i pointløbet i EM i Apeldoorn.

“Vi er super glade for at kunne præsentere de danske verdensklasseryttere ved vores stævne. Forhåbentlig kan de tiltrække masser af tilskuere, og være med til at skabe nogle rigtig gode cykelløb”, vurderer DBCs sportschef Kenneth Røpke.

Torsdagens stævne byder blandt andet på DM i scratch, DM i holdsprint samt Gert Frank Memorial parløb. I parløbet kører kæresteparret Lasse Norman/Julie Leth sammen.

Entré til stævnet koster kr. 50,- eller der er adgang med DBCs medlemskort plus en. Dørene åbner kl. 17:00, første løb er kl. 18:00. Der er åbent i DBC Caféen med blandt andet flæskestegsburger på menuen.

DBC (Dansk Bicycle Club) er Danmarks ældste og største cykelklub med tæt på 1000 medlemmer. Klubben arrangerer vinteren igennem en række cykelstævner i Ballerup Super Arena.

Foto: Jesper Skovbølle.

Danmark fjerdebedste nation ved bane-EM

Med tre guldmedaljer og en af sølv endte Danmark som fjerdebedste nation ved de netop afviklede europamesterskaber i banecykling i hollandske Apeldoorn.

22 medaljesæt blev i alt uddelt. Hjemmebanenationer blev bedst med i alt 13 medaljer heraf fem af guld og fire af både sølv og bronze. Frankrig blev næstbedste nation ligeledes med fem guldmedaljer samt en enkel af sølv og to af bronze. Tredjebedste nation blev Rusland med tre guldmedaljer, to sølvmedaljer og en af bronze. Danmark blev bedre end Storbritannien, der godt nok hentede hele ni medaljer, men kun to af guld. 14 nationer fik medaljer heriblandt også Portugal og Grækenland.

Alle de danske medaljer blev vundet i olympiske discipliner ved det danske 4000 meter hold i forfølgelsesløb (guld), Lasse Norman (sølv) i omnium og de to guldmedaljer i parløb til henholdsvis Lasse Norman/Michael Mørkøv og Julie Leth/Amalie Dideriksen.

Nyhed: Bestil Pastasalat til stævnet

Njors.dk er nye leverandører til cateringen ved DBCs stævner i Ballerup Super Arena. Det glæder vi os til.
Som en nyhed kan ryttere bestille en pastasalt i vores tilmeldingssystem til blot kr. 30,- Bestil når du tilmelder dig stævnet. Så er maden sikret inden stævnet. Let og godt.