Monthly Archives: marts 2020

Onsdagens Fællestræning aflyst

DBCs nye fællestræning, planlagt til onsdage fra Ballerup Super Arena, er foreløbigt aflyst grundet faren for COVID-19 virus. Vi kommer med mere information, når vis starter træningen op igen.

Ballerup Super Arena lukket for alt aktivitet

For mindske risikoen for spredning af COVID-19 (corunavirus) er Ballerup Super Arena lukket for alt aktivitet. Dette gælder både for møder, træning og alt andet. Det er heller ikke muligt at komme ind og hentet cykler eller andet udstyr. DBCs kontor vil ligeledes være lukket. Der vil dog blive svaret på email via dbc@cykelbanen.dk.

Lukningen gælder foreløbigt i 14 dage. Vi opdaterer på vores platformen, når vi har ny information.

Information om forebyggelse af coronavirus i vores klub

DBC bringer her Sundhedsstyrelsens anbefalinger til at forebygge spredningen af coronavirus i vores forening.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver hjemme i 14 dage, hvis du er udrejst fra et risikoområde EFTER den 2. marts 2020.  Se listen med risikoområder via https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hvis-du-skal-ud-at-rejse.

Hjælp desuden med at forebyg smitte i vores forening ved at følge myndighedernes enkle råd:
• Vask dine hænder tit eller brug håndsprit. Også før og efter træning / aktivitet.
• Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.
• Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
• Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
• Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker.

På forhånd tak.

DBCs 3-dagesløb vender tilbage til november

I februar afholdte Danmarks største og verdens ældste cykelklub, DBC (Dansk BiCycle Club) et historisk og succesfuldt 3-dagesløb i Ballerup Super Arena. Den 12. til 14. november gentages succesen.

“Vi har fået utrolig meget ros for vores arrangement i februar. Dette både fra ryttere, fra sponsorer og fra tilskuere. Der er selvfølgelig flere områder, som vi gerne vil optimere, og vi vil rigtig gerne have flere tilskuere i hallen. Men vi har bevist, at vi er en stærk cykelklub, der kan magte store events”, forklarer DBCs formand Bjarne Kratholm.

At løbet skal afvikles i november hænger sammen med, at den internationale cykelunion (UCI) i fremtiden ændrer strukturen for banecykling. Blandt andet skal VM i fremtiden køres i oktober. UCI indfører også en ny World League, der skal afvikles fra november til februar.

“Det har hele tiden været vores ambition, at have et årligt 3-dagesløb. Vi har nu vurderet, at november er den bedste termin i forhold til at kunne tiltrække stærke profiler”, forklarer Kratholm, og understreger også at han håber at den store succes det danske banelandshold har, også smitter af på DBCs events i Ballerup Super Arena. “Banecyklingen har virkelig medvind for tiden, og vi kan i DBC også mærke en stigende interesse for at køre på banen og se banecykling”.

Billetsalget til anden udgave af DBCs 3-dagesløb er allerede skudt igang via Billetsalg.dk. På det officielle website, DBC3dages.dk, opdateres der desuden løbende med nyt om eventet.

Foto: Jesper Skovbølle.

Billetsalg:

DBCs 3-dagesløb den 12. november – køb her.

DBCs 3-dagesløb den 13. november – køb her.

DBCs 3-dagesløb den 14. november – køb her.

Henrik Elmgreen fylder 75 år

En af dansk cykelsports største personligheder på lederfronten runder tirsdag den 10. marts de 75 år. I den forbindelse har olympisk mester i pointløb fra 1988, Dan Frost, skrevet nedenstående.

Henrik Elmgreen, også kaldet Rico, blev som så mange andre i efterkrigstiden grebet af cykelsporten ved at følge TV-reportagerne fra 6-dagesløbene i midt halvtresserne med blandt andre Kay Werner Nielsen, som den store stjerne samt det store VM i Ballerup i 1956.

Mange timer fik den unge Rico til at gå foran TV-skærmen med at suge nyttig cykelviden til sig, inden han et par år senere i 1958 som tilskuer for første gang fik lov til at se rytterne live. Først på vinterbanen i Forum og senere på sommeren ’58 ved Ordrupbanens sprinter Grand Prix.
Efter at have overværet disse fantastiske cykelbegivenheder live, var unge Elmgreen solgt til cykelsporten og i 1962, som 17-årig, blev første licens tegnet hos cykelklubben ABC. Nu skulle Rico selv ud på landevejen og vise sit værd. Men det blev ikke til det helt store i den aktive karriere på jernhesten. Efter et par år på Ordrupbanens cement blev han af daværende sportsleder Jørgen Beyerholm senior tilbudt at træde ind som assistent på kontoret på den gamle hæderkronede bane og til dette var Hr. Elmgreen ikke længe om at svare ”Ja tak”.

Det job var som skræddersyet til, hvad Rico havde lyst og evner til og det var godt set af den gamle Beyerholm, der et par år senere skulle gå på pension og dermed havde fundet sin afløser på posten som sportsleder.

Fra sæsonen 1972 og helt frem til 1980 besad Rico jobbet som sportsleder på Ordrupbanen. Men i DCU havde man også opdaget Elmgreens talenter på det organisatoriske og ikke mindst det skrevne felt indenfor cyklingen. Så han blev i 1974 ansat som redaktør på bladet Cykle Sport.

Som redaktør på unionens fagblad var det alle grene af sporten, der skulle beskrives og tilgodeses – men banen og den professionelle del af sporten havde stadig en meget stor plads i Ricos hjerte. Da vinterbanen i Forum i 1980 så ansatte ham som assisterende sportsleder under Kay Werner gik mange drømme i opfyldelse for Rico. Han havde som teenager set og fulgt Kay Werners karriere – og nu var de pludselig ”arbejdskolleger”. Det blev starten på et nyt kapitel i Elmgreens cykelsportsmæssige liv, og inden længe skulle 6-dagesløbene blive hans levevej i mange år.

Læser man om Henrik Elmgreen på Wikipedia står der, at han blandt andet er kendt for at arrangere Danmark Rundt. Løbet, som på Ricos initiativ startede i 1985, kaldtes Bikubens Danmark Rundt, var for professionelle og blev afholdt i alt fire gange (1985-88) – og altså forgængeren til det vi i dag kender som PostNord Danmark Rundt.

Ofte har Rico været katalysator til at søsætte nye initiativer i en ellers meget konservativ sport som cykelsporten. Blandt hans mange øvrige projekter (udover Danmark Rundt) kan tilføjes prisen Årets Cykelrytter, som blev startet i 1976, mens han var redaktør af bladet Cykel Sport.

På arrangørsiden er der stort set ikke det, Rico ikke har prøvet at være med til at arrangere. Jeg nævner i flæng: VM, Word Cups, EM, 6-dagesløb og Danmark Rundt.

Alt dette har selvfølgelig bragt ham meget hæder og mange kontakter og venner i både ind-og udland.

Rico er derfor blandt andet ærespræsident i UIV, æresmedlem i DCU, i DBC, i Sjællandsdistriktet og i Cykelklubben ABC. Ligesom han i 1995 blev kåret til Årets Cyklist og i 2013 optaget i Hall of Fame ved Danish Bike Award.

Selvom jeg op igennem 70’erne som drengerytter og ung mand godt viste hvem Henrik Elmgreen var, så var det faktisk først i min voksne karriere samt efter at jeg stoppede som aktiv, at mit forhold til Rico, blev til hvad det er i dag. Nemlig et venskab i og omkring passionen cykelsport, hvor man kan fortælle hinanden hvad man mener, være uenige, diskutere og stadig være venner.

Når man har en skarp pen og en til tider hård og kontant retorik som Elmgreen, så skaber det selvfølgelig også fjender – men vær sikker på, at alle Ricos skideballer og formanende ord kommer fra et hjerte fyldt op af gode intentioner om at skabe det bedste for cykelsporten.

STORT TILLYKKE TIL DIG, RICO, MED DE 75 ÅR

/Dan Frost

Mandag den 16/3 fra kl. 14-18 vil fødselaren holde reception i Thorvald Ellegaard-lounge i Ballerup Super Arena. Alle er velkomne.