Monthly Archives: april 2020

René Wenzel blive 60 år

DBC-medlem, tidligere toprytter og sportsdirektør og nuværende kommentator på EuroSport, René Wenzel, bliver den 20. april 60 år.
Wenzel blev som junior både dansk- og nordisk mester på landevejen. Siden forsøgte han sig som rytter i både Belgien, Frankrig og senere USA. Desuden kørte René på vinterbanen i Forum, hvor han i 1980 vandt amatør 6-dagesløbet med Michael Marcussen.
Netop USA blev et omdrejningspunkt for en stor del af René Wenzels liv i cykelsporten. I 1990 blev René juniorlandstræner for det amerikanske cykelforbund. Siden blev han den første danske sportsdirektør på et UCI team, da han i en årrække var tilknyttet Saturn teamet. René og han daværende kone startede desuden virksomheden Wenzel Coaching.
Efter eventyret i USA har René Wenzel blandt andet været sportsdirektør for danske teams som Capinordic og Team Concordia, på HTC-Colombia og også arbejdet for den internationale cykelunion (UCI), hvor han rejste rundt og holdt foredrag om træning i ikke-traditionelle cykelsportslande som f.eks. Iran, Libyen (pre-revolution),, Pakistan og flere andre land, men også i hans hjemland nr.2. Nu er han cykelkommentator på Eurosport. Glæd jer til hans bog der udkommer i den nære fremtid, som sætter fokus på hans tid i USA, men også lidt om Belgien, Frankrig, hans oplevelser, og selvfølgelig hans tid i Danmark.

DBC ønsker et stort til lykke med den runde dag.

/Kenneth Møller Kristensen

Palle Rosendahl fylder 70 år

Mandag 20. april fylder DBCs kritiske revisor Palle Rosendahl 70 år.

Palle har været i cykelsporten i næsten 50 år, idet han startede som begynder på Odense Cyklebane i 1971. I forbindelse med et jobskifte til  systemmedarbejder hos en københavnsk virksomhed flyttede han og fru Vivi til hovedstadsområdet, og her fortsatte han cyklingen som en god rytter på Ordrupbanen i perioden 1979-88. I årene 1981-88 var Palle desuden valgt som rytterrepræsentant og dermed medlem af DBCs bestyrelse.

Efter karrieren på cykelbanerne – der også var suppleret med landevejscykling, kastede Palle sig – da han fik alderen til H-40-klassen – over mange nationale og internationale landevejsløb. Han rejste en del gange til Sydamerika, og han vandt to gange H-40-etapeløbet Vuelta Guayana i Venezuela samlet, lige som han i Colombia i lignede løb vandt flere etapesejre. Og Ikke mindre end 70 starter er det blevet til i Colombia – næppe nogen anden dansker kan vist slå den rekord. Ikke nok med det, så har Palle også deltaget i Cape Town i Sydafrika, samt i de mere kendte europæiske mastersløb i Tyrol, Bayern og Mallorca. 

Selv om cyklen ikke er stillet i stald, har Palle Rosendahl i de senere år droslet cyklingen lidt ned. Men han har så for år tilbage ladet sig vælge som revisor hos DBC, han var formand for DCUs veteranudvalg 2004-2007, ligesom han – i en tidligere periode og nu igen –  er valgt til DCUs repræsentantskab for Distrikt Sjælland.

DBC ønsker et stort til lykke med den runde dag.

Ole Kjeldsen

Afhentning af udstyr i Ballerup Super Arena

Mandag den 20. april fra kl. 15 til 17 er det igen muligt at afhentet udstyr i DBCs burer under Ballerup Super Arena. Det er kun muligt at være en person af gangen i Arenaen. Der skal holdes to meters afstand, og der må ikke opstå kø.

Alle der går ind i bygningen skal spritter hænderne af. Det samme gælder, når man forlader arenanen.

Tilmelding på dbc@cykelbanen.dk.

Tidligere DBC-kasserer Claus Møbius fylder 60 år

Fredag den 3. april fylder DBCs tidligere kasserer, Claus Møbius, 60 år. Claus kom ind i cykelsporten da han kun var 9 år gammel. Her begyndte han som drengerytter i Roskilde CR sammen med sine to brødre. DBC lærte Claus at kende, da han i perioden fra 1975 til og med 1979 kørte som løbsrytter på Ordrupbanen og i Forum.

I 1986 blev Claus Møbius indvalgt i DBCs bestyrelse, og allerede året efter som blot 27-årig blev han DBCs kasserer.  Bestyrelsen havde tillid til den unge bankuddannede Claus, og han kvitterede ved at vise, at han kunne løfte opgaven. Da Claus i december 1997 trådte fra som kasserer og bestyrelsesmedlem, havde han i perioden lejlighedvis også fungeret som måldommer, speaker og starter – samt en overgang endog som fungerende sportsleder, ligesom han i flere år var medlem af DCUs repræsentantskab.

I årene 2001-2005 gjorde Claus come back i DBCs bestyrelse som næstformand, men siden hen har han nøjedes med at være et interesseret menigt medlem. DBC ønsker et stort til lykke med den runde dag.

Ole Kjeldsen