Ole Ritter fylder 75 år

Ole Ritter fylder 75 år

Dansk cykelsports måske mest kendte personlighed, Ole Ritter, fylder mandag 75 år.

Ole Ritter er mest kendt for den timerekord, han satte i Mexico kort for de olympiske lege i 1968. En rekord som kun Eddy Merckx kunne hamle op med.

Ole Ritter startede sin karriere i cykelklubben ABC i 1958, og vandt som amatør blandt andet to gange VM-sølv på landevejen. I 1967 rejste Ritter til Italien, og blev den første dansker, der slog igennem som professionel landevejsrytter på højste niveau. Ritter kørte som professionel fra 1967 til 1976. I hans første sæson som professionel blev Ritter den første dansker til at vinde en etape og ovenikøbet en enkeltstart i Giro d’Italia. I alt tre etape nåede Ole Ritter at vinde i Giroen, og i 1973 blev det til samlede syvendeplads i det italienske etapeløb. Siden blev det også til rigtig mange flotte resultater som banerytter. Heriblandt en VM-sølv for professionelle i forfølgelsesløb i 1968 og siden også en flot karriere som 6-dagesrytter.

DBC ønsker Ole Ritter stort tillykke med de 75 år.

Share