Dernymesterskab til Julius Johansen. Parløbssejr til Mørkøv/Hester

Julius Johansen, pacet af Stinus Roslund, blev torsdag DBC Dernymester 2017. Jesper Mørkøv og Marc Hester vandt dagens afsluttende parløb over 40 km.

Torsdag afholdte DBC sæsonens femte elitestævne i Ballerup Super Arena. Hovedbegivenhederne var DBCs Dernymesterskab og et parløb over 40 km for eliten.

Derny-Mesterskabet blev kørt over to kvalifikationsheat og en finale med otte deltagere.

De to kvalifikationsheat blev ekstremt tætte. Første heat blev spændende og flot kørt. Julius Johansen havde tingene under kontrol, mens der var stor spænding i forhold til de øvrige kvalifikationspladser. Marus Sander Hansen, Benjamin Hertz og Victor Fuhrman var dog dem, der kom videre. Også andet heat blev tæt, hvor alle syv ryttere var med i spillet om at komme videre. Jesper Mørkøv vandt heatet foran Frederik Wandahl, Andreas Stokbro, mens Jeppe Hanssing lige præcis slog Oliver Wulff Frederiksen i kampen om den fjerde og sidste kvalifikationsplads.

I finalen, kørt over 40 omgange, var Julius Johansen, pacet af Stinus Roslund, helt i særklasse. Fra start lagde den tredobbelte U19 verdensmester stor afstand til de øvrige, og endte med at passerer alle øvrige ryttere med en omgang. De øvrige placeringer var der derimod stor spænding om. Marcus Sander Hansen lå længe på andenpladsen, men måtte i slutfasen bøje sig for talentfulde Frederik Wandahl, mens den tidligere europamester i disciplinen, Jesper Mørkøv måtte nøjes med tredjepladsen. De to øvrige på podiet blev pacet af henholdsvis Michel Rasmussen og Rene Dupont. Finalen blev kørt med 64,4 km/t. Julius Johansen vandt desuden dagens pointløb for A-klassen.

Senere på aftenen vandt Julius Johansen også A-klassens pointløb, da han var eneste rytter, der erobrede en omgang og dermed 20 ekstra point. Torsdagens lille parløb blev vundet af dagens par nr. 7, Kasper Andersen/Tobias Lund Andresen.

Dagens afsluttende parløb i A-klassen, over 40 km, blev vundet af de rutinerede Jesper Mørkøv/Marc Hester, der kørte løbet  som par nr. 9. Parret viste sig som dagens klart klogeste og stærkeste, og havde hele tiden løbet under kontrol. 9’ernes værste konkurrenter, par nr. 7 med de unge Julius Johansen og Oliver Wulff Frederiksen, forsøgte flere angreb, men blev kontrollerede af de to rutinerede 6-dagesryttere.

De to dominerede par erobrede med 45 omgange igen en omgang, og dermed 20 point sammen med Oscar Palm/Martin Mollerup og Frederik Wandahl/Victor Fuhrmann samt Thomas Kaspersen/Marcus Sander Hansen. 7’erne vandt den afsluttende spurt, men dette var ikke nok til at indhente 9’erne.

Resultat, parløb
1 Jesper Mørkøv/Marc Hester 58 p.
2 Julius Johansen/Oliver Wulff Frederiksen 49 p.
3 Frederik Wandahl/Victor Fuhrmann 44 p.
4 Thomas Kaspersen/Marcus Sander Hansen 35 p.
5 Martin Mollerup/Oscar Palm 30 p.

Se aftenens resultater her.