Peter Hansen fylder 75 år

Peter Hansen fylder 75 år

Rytteren der fandt ud af, at han var sprinter…

Peter Hansen tidl. banerytter og nuværende kritisk revisor i DBC fylder fredag 4. december 75 år. Han kørte også på landevej for Amager CR, men det var først og fremmest på Ordrupbanen, at han slog sine sportslige folder. Han var begynder i Ordrup i 1966 – uden at gøre det store væsen ud af sig, men han blev de næste sæsoner en god løbsrytter i B-klassen.

Men så fandt han pludselig ud af, at han var sprinter…

Dengang kunne man ikke bare sådan få lov til at køre sprint, det skulle man kvalificere sig til.

Men så en dag i sommeren 1970 fandt man på en lørdag eftermiddag at udskrive en serie sprintermatcher, hvor alle kunne tilmelde sig.  Det gjorde Hansen, og han klarede sig så godt, at han kom med i et kvalifikationsløb til DM. Og minsandten om ikke han vandt – og kørte 200 meter på 11,71 sek., det fik man DBC’s sprinternål i guld for dengang. I DM blev det til en 4. plads, lige uden for medaljerækken.

Og nu var det så en kendsgerning, at Peter Hansen var sprinter, og han fik efterfølgende en fin karriere med et københavnsmesterskab i sprint i 1972 og sølv i DM i sprint 1973, dertil DM-bronze på 1.000 meter 1972 og i tandem 1973 med Bjarne Sørensen. Stilen kunne man diskutere, men der var kræfter bag tråddet, når Hansen trådte an!

Interessen for cykelsporten fik Peter Hansen som så mange andre fra de årgange gennem 6-dagesløbene i Forum. Fra 1. til 5. klasse gik han på Niels Ebbesensvejens Skole, blot fem minutter fra Forum. I frikvartererne (og af og til også i timerne) var Kay Werner & Co.’s bedrifter det store samtaleemne, det kan undertegnede bekræfte.

Hjerteligt til lykke med den runde dag, Peter!

Rico

Share