Torben Olsen runder 80 år

Torben Olsen runder 80 år

Tidligere toprytter og DBC-baneforvalter Torben Olsen runder 80 år den 23. august.

Torben Olsen kørte på Ordrupbanen i tolv sæsoner fra 1960 til og med 1971. I flere af sæsonerne var han han en af de mest vindende ryttere, og han formåede i de 12 sæsoner at indkøre ikke mindre end 586 placeringer med præmier – heraf 176 sejre. De største sejre faldt i Omnium Ordrup i 1966 og DBCs 10 km mesterskab i 1967. Også på de to provinsbaner i Aarhus og Odense samt på udenlandsk grund især i Tjekkoslovakiet og Polen har Torben flotte resultater. Organisatorisk har Torben også været med, idet han en overgang var formand for cykelbanens aktive ryttere.

Cykelsporten har fyldt meget i Torben Olsens liv. Efter at selve banekarrieren var lagt på hylden, var han aktiv hos DBC-Turisterne, og han var i perioden 1990-93 ansat på fuld tid hos DBC som baneforvalter, ligesom han i 1990’erne sammen med fru Mona drev rytter- og officialskantinen på banens inderkreds.

Torben har også fungeret i DCU-regi, bl.a. i en årrække i Post Danmark Rundts opbygningsteam. Og på trænerfronten har han indtil for blot to år siden assisteret ved børnetræningen i Ballerup.

DBC ønsker hjertelig til lykke med den runde dag

/Ole Kjeldsen

Share