Erfaringen sejrede i sæsonafslutning

Nichlas Eberhardt og Casper Juel Jensen angreb på det rigtige tidspunkt og sikrede sig dermed sejren i det par-omnium, der afsluttede denne sæsons torsdagsstævner i Ballerup Super Arena.Med Københavns 6-dagesløb kun en uge væk plejer DBC at afvikle en to timers ”6-dagesaften,” hvor udvalgte par dyster i en lille udgave af et aftenprogrammet ved 6-dagesløbet. Men i Berlins 6-dagesløb har arrangørerne fået øjnene op for danske talenter i alle aldersklasser, og mange danske baneryttere kører i stedet i Tyskland.

Derfor bød torsdag aften på et par-omnium for ni par med et udskilningsløb for alle ryttere, to dernyheats og et 25 km parløb som finalejagt.

Snu taktik gav sejren

Der var mange point på spil i de indledende discipliner, og inden parløbet førte Andreas Kron/Frederik Rodenberg med 44 point mod 41 point til Martin Frank/Oliver Almind og Magnus Klaris/Rasmus Bøgh Wallin på de to næste pladser. Tre unge stærke par i front, mens et andet favoritpar, Nichlas Eberhardt/Casper Juel, blot havde 29 point.

Men både parløb og 6-dagesløb handler primært om at vinde omgange, og her brugte Eberhardt/Juel deres erfaring til at udvælge det rigtige tidspunkt for et angreb. Da farten gik lidt ned i feltet efter 1. spurt – med knap 10 km tilbage – kørte parret væk og kom hurtigt op på en halv omgangs forspring. Feltet kæmpede fra sig, men havde alligevel svært ved at få sat en godt organiseret jagt ind, og det lykkedes for Eberhardt/Juel at vinde en omgang og bringe sig i front af løbet.

Til slut i løbet prøvede Jacob Mørkøv/Mads Rydicher på et tilsvarende soloangreb, der ville sende dem i front, hvis de vandt en omgang. Det blev til lang tid alene i udbrud, men det lykkedes dem ikke at få kontakt med feltet, og sejren gik til Nichlas Eberhardt og Casper Juel. Mørkøv/Rydichers indsats var dog ikke helt forgæves, da pointene i spurterne sikrede dem andenpladsen blot et point foran Kron/Rodenberg.

Aftenens stævne var sæsonens sidste arrangeret af DBC, men på torsdag starter det københavnske 6-dagesløb, hvor flere af rytternes ved aftenens par-omnium får chancen i den nye 6-dagescup.

Komplette resultater fra stævnet findes her

Billeder taget af JuelFT findes her 

Share