3. plads til Jakob Joensen i U17-sprint og personlig 200 rekord til William Milkowski i Cottbus

Efter sidste måneds første afdeling af Sparkasse GP i Cottbus, Tyskland, har DBC igen haft William Rimkrat Milkowski og Jakob Joensen dernede til 2. Afd.
Det startede om lørdagen med en indledende 200m, trods vejrforholdene, som ikke var de bedste, formåede begge ryttere at køre markant hurtigere end sidst, henholdvis: 11,12 sek for William, og 11,67 sek for Jakob.

Seniorfeltet på hele 67 ryttere var stærkt besat med ryttere som bl.a. Denis Dimitriev som vandt VM i sprint tidligere i år, Fabian Puerta som er World Cup vinder i keirin samt hele den tyske elite. Det var hårde odds og William gik ikke videre fra tidskørslen.

Jakob var som ungdomsryttere, sat i felt med senior kvinderne, der foruden verdensmesteren Kristina Vogel og 500m verdensmester Voinova fra Rusland også bestod af flere markante ryttere. Jakob endte på en 10. plads i det samlede klassement og den tredjeplads blandt ungdomsryttere i det 30 mands store felt.

Søndagen skulle der køres keirin samt 1000 meter for Williams vedkommende. William kørte sig ind på 11. pladsen blandt de 22 startende ryttere. I keirin kom William ikke længere end til opsamlinsheatet, hvor han blev sendt ud af bl.a. Spanieren Mazquiaran og Bao fra Kina som begge kørte OL i 2012.

Jakob røg desværre også ud i opsamlingen, hvor han tabte til cubaneren Lizandra Guerra. Man må konstatere at en ungdomsryttere som har max gearing, nemt bliver overmatchet mod seniorkvinderne, der kører betydelig større gear. Kun en ungdomsryttere endte blandt de bedste 12 i klassen.

Share