Par nummer 7 suveræne vindere af 3 dages løbet

Par nummer 7 suveræne vindere af 3 dages løbet

Rekord stort antal tilskuere til finalen i Ballerup

Af Niels Nedergaard

Lørdag var der cykelløb i verdensklasse og underholdning for alle pengene, da 3 dages løbet skulle afgøres.

Damerne åbnede den afgørende finaledag ved 3 dages løbet med et brag af en åbningsjagt, hvor par nummer syv med Amalie Dideriksen og Ellen Klinge igen sejrede og kunne sætte 12 point på kontoen til det samlede regnskab, selvom de undervejs fik kamp til stregen.

Kort efter fulgte mændenes åbningsjagt over 100 omgange, hvor der blev trykket på speederen fra kilometer nul. 7erne med Michael Mørkøv og Niklas Larsen viste klassen og tog sejren efter at have vundet en omgang på konkurrenterne undervejs og satte samtidig 10 point ind på kontoen. Det betød, at par nummer 7 overtog den samlede føring fra par nummer 1 med Yoeri Harvik og Jan-Willem Van Schip.

Senere stod der to UCI-løb på menuen i form af udskilningsløb. Her var der samtidig vigtige UCI-point på spil i forhold til at kvalificere sig til næste års VM, hvor Ballerup Super Arena lægger gulv til begivenheden. Amalie Dideriksen i par nummer 7 sejrede hos damerne og tog samtidig 10 point til den samlede stilling, mens Aaron Gate i par nummer 3 fulgte op hos herrerne og tog ligeledes 10 point.

Det var også en aften, hvor Frederik Rodenberg/Carl-Frederik Bévort skulle forsøge at følge op på fredagens store triumf, hvor de satte banerekord i Ballerup Super Arena. Denne tid var danskerne tæt på at forbedre, men tiden, som 6’erne satte, rakte akkurat ikke. I stedet blev de noteret for tiden 12,160 sekunder.

Så var det blevet afgørelsens time. Først cementerede Amalie Dideriksen og Ellen Klinge i par nummer 7 den samlede sejr i den afsluttende jagt ved at tage yderligere seks point. Par nummer 1 med Marit Raajimakers og Michelle-Amdres fulgte herefter og tog sig af den samlede andenplads.

Et drama udspillede sig samtidig i kvindernes finalejagt, hvor kommissærerne kom på overarbejde. Først måtte der målfoto til. Siden hen også en ekstra gennemgang af den sidste spurt, før par nummer 9 med Ida Fialla og Anna M. Hansen kunne række armene i vejret og juble over at have tilkæmpet sig den sidste plads på podiet.

Til sidst blev 3 dages løbet rundet af med en hæsblæsende finalejagt over 200 omgange. Her blev der trådt watt for fulde pedaler over fra start til slut. Flere af parrene forsøgte undervejs at række ud efter den samlede sejr og forsøgte at fravriste par nummer 7 titlen som sejrherrer i 3 dages løbet.

Især par nummer 9, Theodor Storm/Lasse Norman Leth, og par nummer 3, Aaron Gate og Matias Malmberg var særdeles aktive i jagten på at indhente 7erne og kom begge undervejs på omgangshøjde med par nummer 7. Det lykkedes dog aldrig for de to par at indhente 7ernes føring. Heller ikke de hollandske verdensmestre i par nummer 1 Yoeri Harvik og Jan-Willem Van Schip kunne stille noget op mod Michael Mørkøv og Niklas Larsen.

I stedet satte par nummer 7 en tyk, fed streg under, hvorfor de begge er seriøse bejlere til at komme med banelandsholdet til OL. Michael Mørkøv og Niklas Larsen tog således en omgang på konkurrenterne og cementerede den suveræne sejr. Theodor Storm og Lasse Norman Leth tilkæmpede sig andenpladsen efter en tæt duel med Aaron Gate og Matias Malmberg, som besatte den sidste plads på podiet.

Foto. Jesper Skovbølle

Se komplet resultat her:  Komplet resultat af 3 dages løb

Share