Mads Andersen og Matias Malmberg suveræne i par nr 7

Torsdag aften blev banesæsonen afsluttet med et brag i Ballerup, da det traditionsrige Gert Frank Memorial parløb over 120 omgange løb af stablen.

Det skulle vise sig at blive et underholdende løb, hvor der speederen blev trådt i bund fra start til slut. Par nummer 7 med Matias Malmberg og Mads Andersen lagde bedst ud og lagde sig hurtigt i spidsen for parløbet ved at vinde den første spurt.

De skulle dog få kamp til stregen undervejs af en velkørende Oskar Winkler, der i løbet af aftenen også kronede dagen med en DM-titel. Sammen med makkeren Marckus Njor bød de to nemlig par nummer 7 op til dans.

Vi slap heller ikke for dramatikken. Cirka halvvejs inde i løbet skete der nemlig det, som man altid frygter mest. Tre par måtte en tur i brædderne, og det fik neutraliseret løbet som følge af styrtet, som sendte par nummer fem ud af løbet.

Flere af de involverede par i styrtet måtte ligeledes trække sig som følge af skaderne, der dog heldigvis ikke så ud til at være alvorlige. Det betød ligeledes, at der var stilstand i løbet indtil 30 omgange igen, hvor den næste spurt var udskudt til grundet styrtet.

I spurten gjorde par nummer 7 det færdigt. Matias Malmberg var overlegen og tog sig af de fem point. Det betød, at 7erne nu var i spidsen med fem point ned til par nummer 1.

Den føring formøblede 7erne naturligvis ikke – fristes man til at sige. Og derfor kunne Matias Malmberg og Mads Andersen køre over målstregen og række armene i vejret. Par nummer 1 bød forsøgte ellers med liv og sjæl at fravriste førerparret sejren, men dette formåede de ikke. I stedet tog par nummer 7 en omgang på konkurrenterne og blev tilskrevet 20 point.

Dermed tog Mads Andersen og Matias Malmberg suverænt sejren, og dermed levede par nummer 7 atter op til sin favoritværdighed i Ballerup Super Arena.

Sådan forløb aftenen sig

Aftenen blev lagt ud med 4 kilometer individuel forfølgelsesløb, hvor det blev til en duel i finalen mellem Matias Malmberg og Oskar Winkler. Her var Oskar Winkler den stærkeste og tog DM-titlen, mens bronzefinalen blev vundet af Conrad Haugsted, der besejrede Anders Fynbo.

I udskilningsløbet blev det til en drabelig duel i finalen mellem Marckus Njor og Aksel Storm. Her trak sidstnævnte sig sejrrigt ud af det opgør og tog sejren.

Så var det tid til en god omgang Derny Pace over 30 omgange i over heats. Her var Matias Malmberg stærkest efter en dramatisk duel mod Conrad Haugsted. I finalen mistede Malmberg sin pacer, der tabte kæden, men i det sidste sving formåede Malmberg at overhale Conrad Haugsted, og så snuppede Matias Malmberg sejren.

I det andet heat af Derny Pace var der ingen spænding om udfaldet, da den danske mester i disciplinen, Marckus Njor var ganske suveræn og satte alle konkurrenterne til vægs.

Det blev også til 10 kilometer-mesterskabet for DBC. Her var Mads Andersen stærkest, da han slog sin gode ven Matias Malmberg i en tæt dyst, hvor der måtte målfoto til. Conrad Haugsted snuppede tredjepladsen.

Se hele resultat for aftenen her: Resultat den 25. jan.

Tekst: Niels Nedergaard