Folsach og Lauge Quaade danske mestre i omnium

Torsdag aften blev der afviklet danske mesterskaber i den olympiske omnium disciplin for både damer og herrer i Ballerup Super Arena.

Fem discipliner blev der kørt over, inden der kunne kåres danske mestre. Hos herrerne sejrede favorit Casper Folsach fra Riwal Platform Cycling team, mens Michael Lauge Quaade fra Amager Cykle Ring blev dansk mester hos damerne.

Unge Frederik Rodenberg fra DCR Ballerup vandt det indledende scratch hos herrerne. 2 km forfølgelsesløb blev vundet af Casper Folsach, mens udskilningsløbet helt suverænt blev vundet af 16-årige Julius Johansen (CC Hillerød), der kørte solo over flere omgange. I omgang på tid var det igen 17-årige Frederik Rodenberg, der var hurtigst.
Inden det afsluttende pointløb var Folsach og Rodenberg på samme pointtal  front af løbet. Nr. tre var Daniel Hartvig fra Team IBT Isolering – Ridley og nr. fire Elias Busk fra Team Itech. Folsach viste stor styrke i pointløbet, og var hele tiden i kontrol og kunne vinde suverænt. Med blot 20 omgange igen måtte Rodenberg trække sig ud af løbet grundet lidt sygdom i kroppen. Dermed blev det til sølv til Daniel Hartvig, mens Mads Pedersen fra Cult Energy kørte et imponerende pointløb, og endte med bronzemedalje. Mads Pedersen havde tidligere mistet mange point, da han endte sidst i omgang på tid efter at havde misforstået hvornår omgangen skulle starte.

Hos damerne sejrede Emma Norsgaard fra Team Rytger i scratch. På 500 meter på tid var Janni Bormann fra DBC hurtigst i 37,47 sekunder, hvilket er verdensrekordtid i hendes aldersklasse fra 50 til 54 år. Udskilningsløbet blev vundet af Michelle Lauge Quaade. I omgang på tid var det igen Janni Bormann, der var hurtigst. Lauge Quaade førte inden pointløbet foran Bormann og Norsgaard. Og det lykkedes for Amager CR rytteren at forsvare sin sejr, mens Bormann røg ud af podiet. Sølv til Emma Norsgaard, der endnu ikke er U19-rytter, mens det blev til bronze til Amalie Winther Olsen fra TWC Maaslandster Zuid-Limburg teamet.

Den olympiske mester i disciplinen Lasse Norman Hansen deltog ikke ved torsdagens DM. Heller ikke den forsvarende mester hos damerne, Amalie Dideriksen var til start.