#rideforandreas-fonden lanceres lørdag

#rideforandreas-fonden lanceres lørdag

Lørdag køres anden udgave af Mindeløbet for Andreas Byskov Sarbo som et pointløb i Ballerup Super Arena. Dette i forbindelse med DBCs, verdens ældste cykelklub, tredje sæsonstævne. I den forbindelse lanceres også officielt en Mindefond for Andreas Byskov Sarbo.

Andreas Byskov Sarbo var et af de mest lovende talenter i dansk cykelsport. Han kørte oprindeligt for Lyngby CC, og i 2019 for Team NPV – Carl Ras Roskilde Junior, hvor han i maj 2019 vandt en etape i Fredsløbet i Tjekkiet. Dette med det danske landshold. I seks sæsoner kørte Andreas i Ballerup Super Arena. Andreas Byskov Sarbo døde den 1. juni 2019 efter at være påkørt af en bilist under en enkeltstart i Tour de Himmelfart ved Odder. Andreas Byskov Sarbo blev blot 18 år.

Mindefonen er oprettet med henblik på at ære mindet om Andreas. Dette gøres ved, at der uddeles en række legater og priser via de midler, der er indsamlet i fonden. Blandt andet uddeles Andreas-Prisen til en talentfuld og ambitiøs rytter, som har vist særlig lederskab, teamånd og kammeratskab. Tre forskellige legater og priser vil blive uddelt. I fondens bestyrelse er Andreas forældre samt repræsentanter fra Danmarks Cykle Union.

Lørdag vil der blive offentliggjort flere information om, hvordan der kan søges legater fra Mindefonden.

Dørene til lørdagens stævne i Ballerup Super Arena åbner kl. 9:30. Der kan lukkes 350 tilskuere ind. Entré kr. 50,- eller med DBC-medlemskort.

Share