Tidligere materielchef Ove Busk fylder 80 år

Tidligere materielchef Ove Busk fylder 80 år

DBCs tidligere materielchef, bestyrelsesmedlem, m.m. Ove Busk fylder 80 år den 20. maj 2021.

Ove Busk blev valgt ind i DBCs bestyrelse første gang i perioden 1978-81 som banechef (sportslederens nærmeste samarbejdspartner), og anden gang i perioden 1989-96 som materielchef, hvilket bl.a. indebar at være nærmeste chef for banens fuldtidsansatte banemester (vicevært).

Det var især i perioden som materielchef, at Ove Busk fik markeret sig stærkt i DBC. Foruden at passe godt på DBCs materiel, fik Ove opstartet malerarbejde og anden vedligeholdelse, der friskede den gamle cykelbane i Ordrup gevaldigt op. Desuden gik Ove Busk i gang med at renovere flere af DBCs udslidte derny-maskiner, og det lykkedes – efter en årrække uden derny-pacede løb på banen – at få et mindre antal maskiner køreklar til pacede løb. Det samme gjaldt DBCs første startmaskiner og et ældre tidtagningsanlæg, som han i samarbejde med Tage Mortensen fik til at fungere optimalt ved bl.a. World Cups på Ordrupbanen i 1993 og 94.

Også efter sin fratræden som materielchef forsatte Ove med at deltage i vedligeholdelsen of Ordrupbanen –  helt frem til banen lukkede i efteråret 2000. Og han var også med da DBC startede op i Ballerup, her først og fremmest i det elektriske tidtagningsteam – både ved DBC-stævner samt ved 6-dagesløbene frem til og med 2012. Han havde også forudsætningerne for det, idet han i det meste af sit arbejdsliv var ansat hos el-forsyningsselskabet NESA.   

Ove Busk har faktisk også kørt cykelløb. Han var en af de bedste begyndere på Ordrupbanen i 1959, og han  kørte et par efterfølgende år i banens A-klasse og blev nævnt som et stort sprinter-talent, bl.a. da han erhvervede DBCs sprinternål i den dengang flotte 200 m tid på 11,9 sek. 

DBC ønsker hjertelig til lykke med den runde fødselsdag. 

/Ole Kjeldsen

Share