Steen Hammel fylder 80 år og holder reception

Steen Hammel fylder 80 år og holder reception

DBCs faste cykelmekaniker i Super Arenaen, Steen Hammel, fylder 80 år torsdag 24. marts.

Steen var den yngste af 3 drenge hjemme hos familien Hammel i Ryparken, og da såvel ældste bror Svend samt mellemste bror Leif var startet op hos Lyngby CC på landevejen, blev interessen for cykelsporten vakt hos Steen, der i 1957 dog søgte sit første licens gennem københavnerklubben BKL. Især mellemste bror Leif opnåede flotte resultater som amatør, og han blev derefter professionel og deltog bl.a. i 2 6-dagesløb i Forum. Her var Steen løberdreng (dvs altmuligmand og stik-i-rend-dreng) for et par, og Steen sneg sig selvfølgelig til at køre et nogle omgange på banen, når løbet var neutraliseret.

I 1960 blev Steen begynder på Ordrupbanen, hvor han bl.a. indkørte en flot 2. plads i årets Begyndermesterskab – meget flot efter datidens forhold, hvor omkring 100 nye unge ryttere årligt tilmeldte sig i håb om en karriere på cykelbanen.  Steens karriere på banen blev dog kun på 2 sæsoner. 

I begyndelsen af 1980’erne fik sønnen Henrik også interesse for cykelsporten og startede som drengerytter i Amager Cykle Ring – og senere som junior og elite på i cykelbanerne, hvor Henrik kørte rigtig flot og opnåede flere bane DM-titler samt VM-deltagelse. I forbindelse med Henriks entre til cykelsporten vendte Steen i 1986 tilbage til banen som leder, og efter et par år fik han egen kabine i Ordrup med cykelreparation, pålimning af ringe, osv.  Det er også i denne funktion de fleste i dag kender Steen, hvor han i sit lille hyggelige værksted i Super Arenaen – ud over at lime ringe på og reparere banecykler – også byder på kaffe og en god hygge snak samt måske nogle gode historier fra gamle dage. For sine mange trofaste år hos DBC – såvel i Ordrup som i Forum og i Ballerup – blev Steen Hammel i 2021 udnævnt til æresmedlem.

I sit civile liv blev Steen uddannet kleinsmed, skiftede hurtigt job og solgte biler, senere reklamer og barnevogne, og allersenest i en lang årrække solgte han tobak for House of Prince. Steen var gift med Lene, som desværre gik bort for to år siden. Men Steen og Lene nåede at fejre guldbryllup, og har boet på Stjernevej på Amager med deres to børn i langt den længste tid af ægteskabet.

På fødselsdagen torsdag 24. marts holder Steen åbent hus kl. 15-18 i DBCs klublokale i Ballerup Super Arena. Alle er velkomne.

DBC ønsker hjertelig tillykke med den runde dag.

/Ole Kjeldsen

Share