Danmarks største Medaljeløb igen en stor succes

Danmarks største Medaljeløb igen en stor succes

Danmarks ældste og største cykelklub afholdte onsdag Danmarks største Medaljeløb.

Dansk Bicycle Club (DBC) er med rødder helt tilbage i 1881 en klub med stor historik og store traditioner. Men det er også en klub med øje for fornyelse. Onsdag afholdte klubben for andet år i træk et stort Medaljeløb i regi af Danmark Cykle Union. Medaljeløb er et koncept, der har til formål at tiltrække nye børn til cykelsporten ved at give dem en god førstegangsoplevelse i sporten.

Det unikke ved DBCs Medaljeløb er at det foregår med start og mål i Ballerup Super Arena, og på en rute, hvor der køres ind og ud af arenaen. Onsdagens anden udgave af de voksende event havde deltagelse af mere end 70 begejstrede kommende cykelryttere. Der blev kørt i fire klasser fra U9 til U15.

“Det er super fedt at prøve at køre cykelløb, og så fedt at køre samme sted som de professionelle kører 6-dagesløb”, lød det efterfølgende fra 10-årig Max, der som alle deltagere fik en flot medalje, og efter løbet kunne slappe af og nyde den gode stemning på inderkredsen af Danmarks største cykelarena.

“Jeg synes, vi fik lavet et fantastisk arrangement, og jeg forventer også at vi får et par nye medlemmer ud af det”, forklarede Jimmi Madsen fra DBCs bestyrelse, og kunne ikke skjule sin glæde over at se helt nye børn prøve sig af i cykelsporten. “Ja det fleste af os er jo startet på den måde, så det er godt at vi kan give børn muligheden for at komme ind i cykelsporten”.

I år havde DBC opgraderet ved at overlade tidtagningen til Danmarks Cykle Unions distrikt Sjælland. Tiderne kan ses på http://resultater.cyklingdanmark.dk/mobilstillingen.php?id=1264. Desuden var der lånecykler til rådighed og naturligvis mulighed for at købe forplejning på den velbesøgte inderkreds.

Share