Dansk stortalent skal køre med rutinerede tysker i 100 km parløb

Dansk stortalent skal køre med rutinerede tysker i 100 km parløb

Det bliver det danske stortalent Julius Johansen, der skal køre sammen med super rutinerede tyske Leif Lampater i det 100 km internationale parløb, der skal afvikles ved det traditionsrige Nytårsstævne i Ballerup Super Arena den 29. december.

Julius Johansen er blot 17 år, men er allerede udråbt til et af dansk cykelsports største talenter. Han er blandt andet i 2015 blevet olympisk ungdomsmester i enkeltstart. Som 16-årige vandt han, nærmest sensationelt, sin første elite DM titel i individuelt forfølgelsesløb. Desuden blev det i sommers til U19 VM bronze i omnium plus sølv i holdforfølgelse, men også en fjerdeplads ved U19 VM enkeltstart plus mange andre imponerende resultater.

Nu får den unge dansker chancen for at køre sammen med den super stærke og meget rutinerede Leif Lampater, når der den 29. december skal køres 100 km parløb i Ballerup Super Arena. Lampater er 34 år, og har i sin karriere blandt andet vundet ni 6-dagesløb og en række internationale medaljer i forskellige banediscipliner.

“Det bliver super fedt at skulle køre sammen med en så rutinerede rytter som Lampater. Jeg tror på, at vi kan blande os helt i toppen af løbet. Og så glæder jeg mig til at lære noget af den meget erfarne parløbsrytter”, forklarer Julius Johansen.

Johansen og Lampater bliver på dagen blandt andre udfordret af 6-dagesløbets Par nr. 7, Michael Mørkøv/Lasse Norman. Men også de danske mestre Casper Pedersen/Frederik Rodenberg, DM-sølvvinderne Jesper Mørkøv/Marc Hester, de stærke østrigere Andreas Graf/Andreas Müller samt britiske, tyske og tjekkiske par. I alt 18 par deltager i løbet!

Generelt bliver der tale om en cykelfest for hele cykeldanmark den 29. december i Ballerup Super Arena. På dagen vil Danmarks Cykle Union og deres hovedsponsor PostNord nemlig hylde alle danske vindere af internationale cykelmedaljer i 2016. Desuden skal Årets Cykelrytter 2016 og Årets Talent 2016 kåres.

Der kan allerede nu købes billet til dagen. Og du sparer kr. 25,- per billet ved at købe online lige nu via https://www.bikenrun.dk/collections/event-billetter/products/nytarsstaevne-med-internationalt-100-km-parlob.

100 km parløbet bliver præsenteret af Claus Dalsgaard a/s.

Share