DBC: Arena-lukning vil have store konsekvenser for talentudviklingen

DBC: Arena-lukning vil have store konsekvenser for talentudviklingen

Tirsdag har Ritzau bragt nyheden om, at Region København overvejer at benytte Ballerup Super Arena som center for coronavaccinationer. En beslutning der vil medføre, at arenaen ikke kan benyttes til cykelsport i op til ti måneder.

Den lokale cykelklub i arenaen, DBC, er via Ballerup kommune også blevet orienteret om disse planer.

“Vi bakker naturligvis 100 procent op om myndighedernes arbejde i kampen mod at mindske spredningen af coronavirus”, udtaler DBCs formand Bjarne Kratholm. “Vi har dog et stort håb om, at der kan findes et alternativ til Ballerup Super Arena som vaccinationscenter. Hvis vi skal lukke ned for vores aktiviteter i op til 10 måneder vil det få enorme konsekvenser for en hel generation af cykeltalenter”, uddyber Kratholm.

DBC er verdens ældste cykelklub, og den førende i Nordeuropa når det handler talentudvikling af banecykelryttere og afviklong af banecykelevents. “Vi tilbyder træning for alle aldersgrupper, og har også i denne sæson et stort hold af børn, der glæder sig til den ugentlige træning. Desuden har vi, i samarbejde med Danmarks Cykle Union, vores kraftcentretræninger for talenter i flere aldersgruppe. For alle dem er der ikke noget alternativ til Ballerup Super Arena. Mange vil uden tvivl forsvinde ud af sporten”, beskriver formanden.

DBC har tæt på 1000 medlemmer. Ud over de mange unge ryttere klubben råder over findes der også træningstilbud til Masterryttere og andre alderklasser. Hver banesæson afvikler klubben normalt omkring 10 banestævner, hvilket er en primær del af den udvikling, som de danske banetalenter oftest gennemgår.

Foto: Jesper Skovbølle.

Share