Banerytternes Fond støtter DBC-sprinterne William Rimkratt-Milkowski og Jakob Joensen

Banerytternes Fond støtter DBC-sprinterne William Rimkratt-Milkowski og Jakob Joensen

De to DBC-sprintere William Rimkratt-Milkowski og Jakob Joensen deltager i denne og næste uge i store internationale cykelbegivenheder, hvortil Banerytternes Fond bidrager med kr. 10.000 til hver rytter.

I den norditalienske by Montichiari afvikles der i dagene 12.-17. juli Europamesterskaber for henholdsvis U-23-ryttere samt U-19. Kun få danske ryttere er til start – og kun med en form for egenfinasiering. Fra DBC deltager den danske sprintermester William Rimkratt-Milkowski i U-23-sprint og keirin – og med Dion Åkerström som leder og træner. William har ydet en stor træningsindsats forud, og har bl.a. for nylig været i Trexlertown i USA på et 4-ugers løbs- og træningsophold.

I næste uge afvikles U-19-Verdensmesterskaber i dagene 20.-24. juli i den schweiziske by Aigle på banen der bygget i tilknytning til UCI’s hovedkvarter. DBCs juniorsprinter Jakob Joensen deltager i disciplinerne sprint og keirin – udtaget af DCU sammen med 5 temporyttere og en damerytter. Forud er gået et 2½ måneds træningsophold for Jakob på banen I Aigle under ledelse af UCIs sprintertrænere, som i øvrigt har meddelt DCU og DBC, at Jakob yder en rigtig flot træningsindsats. Dette 2½ måneds træningsophold koster op mod 50.000 kroner, der for en stor parts vedkommende betales af Jakobs familie. Det er til dette træningsophold, at Banerytternes Fond yder kr. 10.000 i støtte.

De økonomiske midler, som Banerytternes Fond disponerer over, stammer fra det tidligere Banerytternes Understøttelsesforening, der er under afvikling under navnet Banerytternes Fond. Fondens bestyrelse består af Allan Juel Bagger (formand), Michel Laursen, Svend Erik Hansen, Steen Hammel og Ole Kjeldsen.

DBC har endvidere ansøgninger til Team Ballerup om støtte af lignende beløb til William og Jakob, ligesom også DCUs baneudvalg bidrager med et mindre beløb.

Share