Dion Åkerström runder 50 år i dag lørdag

Dion Åkerström runder 50 år i dag lørdag

Træner Dion Åkerström fylder 50 år
Lørdag 20. maj fylder DBC Ballerup-træner Dion Åkerström 50 år.
Det lå næsten i kortene fra fødslen, at Dion hørte hjemme i cykelsporten, idet både hans far John og andre familiemedlemmer kørte licens-cykelløb. Dion startede som drengerytter på landevej i ABC, hvor faren hørte til, men skiftede senere til Brøndby CC, indtil han i næsten moden alder som banespecialist fik licens hos DBC – både som aktiv rytter og som træner.
På cykelbanen i Ordrup viste Dion Åkerström gode takter som sprinter, og meget naturligt valgte han en satsning på sprinter-disciplinerne, hvilket bl.a. resulterede i at han blev Danmarksmester i keirin i 1998 og i sprint i 2000. Sejren i sprint i år 2000 blev i øvrigt den sidste DM-titel der blev kørt om på den mere end 100 år gamle bane i Ordrup, inden banen blev solgt og revet ned til fordel for nybyggeriet Ballerup Super Arena. Det er også blevet til en enkelt VM-start i 1998 i franske Bordeaux, hvor Dion var udtaget til det danske hold i disciplinen holdsprint, og hvor holdet resultatmæssigt sluttede på en (næsten) godkendt 9. plads.
Trænergerningen opstod i midten af 00’erne, da Tayeb Braikia var DCU-landstræner for baneeliten, og hvor Tayeb bad Dion assistere med juniorerne på DCU-plan. Da Tayeb Braikia senere trak sig fra opgaven, og Heiko Salzwedel blev ny DCU-landstræner ændredes strukturen og dermed Dions træneropgaver hen ad vejen, og i dag er han træner for den ugentlige DBC-træning i Ballerup Super Arena for Elite, U19 og U17.
Den runde dag fejres med familien i sommerhus. DBC Ballerup ønsker hjertelig til lykke.

/Ole Kjeldsen

Share