DM i klassisk disciplin afgøres torsdag

DM i klassisk disciplin afgøres torsdag

Sprint er blandt de mest klassiske discipliner i den ædle og historiemættede cykelsport. Torsdag skal den hurtigste danske rytter i 2017 kåres i Ballerup Super Arena.

DBC (Dansk Bicycle Club) afholder hele vinteren en række banestævner i Danmarks største cykelarena. Torsdag er det tid til sæsonens andet banestævne i Ballerup Super Arena. Her skal dystes om DM i sprint, men også i en række andre løb og med en lang række profiler til start.

De store favoritter til DM sprint er den forsvarende danske mester William Rimkratt-Milkowski samt den danske U19-mester og U19 VM-deltager Jakob Joensen. Rimkratt-Milkowski har vundet de to seneste år og også i 2013. Joensen har over sommeren opholdt sig på den internationale cykelunions sprinterskole i Aigle, og er inde i en spændende udvikling.

De to favoritter kan dog blive truet af blandt andre deres klubkammerat Rasmus Nejrup, der flere gange har kørt flotte tider samt måske den hurtige landevejsrytter Rasmus Bøgh Wallin. DM køres over en indledende tidskørsel, kvartfinaler, semifinaler og naturligvis finaler.

Startliste til DM sprint 2017:
Tim Bendtsen
Benjamin Movang
Rasmus Søgaard
Bjørn Beeck
Alberto Heegaard
Martin Steffensen
Rasmus Bøgh Wallin
Jens Dich
Rasmus Nejrup
Jakob Joensen
William Rimkratt-Milkowski

Dansk landevejsmester til start
Ud over dysten om DM-titlen kan tilskuerne i Ballerup Super Arena også glæde sig til en række andre spændende cykelløb torsdag aften. Blandt andet skal der køres parløb. Her deltager den danske landevejsmester og vinder af PostNord Danmark Rundt, Mads Pedersen. Trek-Segafredo-rytteren skal køre sammen med den tidligere U19-verdensmester i disciplinen Mathias Krigbaum. Men også de nuværende U19 verdensmestre Julius Johansen/Mathias Larsen samt de super rutinerede Jesper Mørkøv/Jakob Mørkøv og meget talentfulde Andreas Kron/Andreas Stokbro er til start i torsdagens parløb og en række øvrige discipliner.

Stævnet indledes kl. 18:00. Se flere detaljer på dette link.

Seneste medaljevindere ved DM i sprint:
2016: William Rimkratt-Milkowski, Morten Høeg Abel Jensen, Mathias Munk Andersen
2015: William Rimkratt-Milkowski, Jakob Joensen, Henrik Scharling
2014: Henrik Scharling, Frederik Bohé, Mathias Munk Andersen
2013: William Rimkrat Milkowski, Mathias Lindberg, Sebastian Refsgaard
2012: Bernard Franzpötter, Frederik Bohé, Kristian Karstoft
2011: Bernhard Franzpötter, Kasper Jessen, Troels Christensen
2010: Kasper Jessen, Thore Bradtberg, Bernhard Franzpötter
2009: Kasper Jessen, Lars Brian Nielsen, Bernhard Franzpötter
2008: Kasper Jessen, Bernhard Franzpötter, Dion Åkerstrøm
2007: Kasper Jessen, Bernhard Franzpötter, Kim Franzpötter

Sprint er den mest klassiske af banedisciplinerne. Peter Koch vandt det første DM i 1894. Danmarks største sprinternavn Thorvald Ellegaard vandt det første DM for professionelle i 1898, men kørte siden meget i udlandet.
Willy Falck Hansen vandt en række DM-titler som amatør i 1920’erne og som professionel i 1930’erne, Axel Schandorff vandt i 1940’erne som amatør og i 1950’erne som professionel, mens Peder Pedersen og Niels Fredborg var de dominerende i 1960’erne og 1970’erne. Senest dominerede Lars Brian Nielsen i 1990’erne og Kasper Jessen i 00’erne.

Share