Du kan opleve banecykling i verdensklasse på torsdag i Ballerup

Du kan opleve banecykling i verdensklasse på torsdag i Ballerup

Verdensrekordholdere, OL-medaljevindere, en nykåret europamester og bare verdensklasse cykelryttere. Hvor ofte kan man opleve det i Ballerup? Det kan man ihvertfald på torsdag, når verdens ældste cykelklub, DBC, indleder banesæsonen i Ballerup Super Arena.

DBC afholder hver vinter en lang banecykelstævner i Danmarks største cykelarena. Det er her fremtidens banestjerner udklækkes. Årets sæson indledes på torsdag. Der skal køres cykelløb i en række klasser og aldersgrupper, men mest attraktivt for tilskuerne er uden tvivl aftenens elite parløb. I feltet er nemlig blandt andre verdensrekordindehavere i holdforfølgelse, Julius Johansen og Frederik Rodenberg, der kører parløb med henholdsvis Tobias Aagaard Hansen og Niklas Larsen. Aagaard Hansen er netop blevet U19 europamester i udskilningsløb, mens Niklas Larsen i 2016 vandt OL-medalje i Rio og i øvrigt sidste år vandt PostNord Danmark Rundt! Men det stopper ikke her. For også sølvvinder i forfølgelsesløb ved sidste uges U19 EM i Italien, Carl-Frederik Bevort, den kommende World Tour-rytter, på Peter Sagens BOHA-hansgrohe, Frederik Wandahl, den kommende Uno-X rytter Robin Skivild, banelandsholdsrytter Matias Malmberg samt flere andre store profiler er på startlisten. Og så er der internationale islæt med det svensk/norske par, Gustav Johansson og Anders Oddi, på startlisten. Det kan kun blive et helt fantastisk parløb. Dette skal køres over 40 km fra kl. 21:25. Inden er der masser af seværdigt cykelløb og dette uden tvivl med et par af fremtidens danske cykelprofiler.

Stævnet indledes kl. 18:30. Dørene åbner kl. 17:45. Der må kun lukkes 350 tilskuere ind i Ballerup Super Arena. Dette foregår efter først-til-mølle princippet. Entré er kr. 50,- eller med DBC medlemskort. Et passivt-/støttemedlemsskab til DBC, gældende for hele sæsonen, koster i øvrigt blot kr. 300,- og kan købes ved indgangen eller online via cykelbanen.dk.

DBC tager naturligvis alle forbehold i forhold til at mindske risikoen for smitte med coronavirus. Alle der bevæger sig rundt i hallen skal bære mundbind. Der må kun komme ryttere, og et begrænset antal officials, på inderkredsen, og på tilskuerepladserne skal der holdes afstand.

Men dejligt at der igen er cykelløb i Ballerup Super Arena.

Share