Endnu en dansk veteran-verdensmester

Tredje danske guldmedalje ved bane-VM for veteraner blev sikret tirsdag aften, da Janni Bormann var hurtigst i scratch

I 5 km scratch for kvinder 50+ kørte Janni Bormann et kontrolleret løb. Hendes store styrke er nemlig en god spurt, og taktikken lykkedes, da det netop var i en massespurt, at vinderen skulle findes. Den spurt vandt Janni Bormann foran en irer og sikrede dermed den tredje danske guldmedalje ved dette års bane-VM for veteraner.

Tidligere vandt Henrik Scharling guld i 3000 meter individuelt forfølgelsesløb for mænd 35-39, mens den tredje danske VM-titel kom i hus til Tommy Røder, Bent Christiansen, Steffen Munch og John Larsen i 3000 m holdforfølgelsesløb for mænd 65+. Seks af de otte danske delatgere har dermed vundet en guldmedalje.

Flere tæt på medaljer

Tirsdag aften bød også på flere lige ved og næsten præstationer fra de danske ryttere. I 2000 m individuelt forfølgelsesløb for mænd 50-54 havde Andreas Hartkopp kørt sig i bronzefinalen. Her kunne han dog ikke stille noget op mod en stærk britisk rytter, og det blev til en fjerdeplads.

Henrik Scharling prøvede at udnytte sine store styrke i pointløb for mænd 35-39. Danskeren var tæt på at vinde en soloomgang, der havde sikret ham guldet. Desværre blev han hentet igen, og det endte med en femteplads.

Tommy Røder blev nummer seks i 500 meter på tid. Mandag aften bød på nogle ærgerlige scratchløb set med danske øjne. I løbet for mænd 70-74 måtte John Larsen se sig henvist til niendepladsen. Endnu værre gik det i scratch for mænd 65-69 både Bent Christiansen og Steffen Munch styrtede. Steffen Munch gennemførte løbet som nummer 15, men det er tvivlsomt, om han kommer til at køre flere løb. Bent Christiansen måtte udgå og kommer ikke til at køre med ved disse mesterskaber.

Efter fire af otte dage har Danmark sikret sig tre guldmedaljer og to sølvmedaljer. Målsætningen om mindst fem medaljer er altså allered på flot vis indfriet.

 

 

 

Share