Europamesterskab skal afvikles i Ballerup

Europamesterskab skal afvikles i Ballerup

Danmark, Ballerup Super Arena og DBC skal den 1. november være værter for EM i Derny-pace.

De seneste år har der været afviklet mange store cykelbegivenheder i Danmark. Rækken af disse fortsætter, da det er lykkes for DBC, at få endnu et internationalt mesterskab til Danmark. Den 1. november skal der i Ballerup Super Arena afvikles EM i Derny Pace.

“Vi er super glade for, at det er lykkedes for os i DBC at få lavet en aftale med det europæiske cykelforbund om at blive arrangør af EM i Derny 2016. Nu gælder det om at få gjort arrangementet til en succes på alle parametre, og derfor håber vi på stor opbakning fra både sponsorer og publikum”, forklarer bestyrelsesmedlem i DBC, Jimmi Madsen. “Vi har ikke lavet aftaler med nogle ryttere endnu, men håber at få profiler som Jesper Mørkøv, Michael Mørkøv og Lasse Norman til start, og forventer også en række gode internationale navne til at udfordre dem”, uddyber Madsen.

Jimmi Madsen er selv blevet europamester i disciplinen i 2000 i Amsterdam, hvor mesterskabet blev afholdt for første gang. Året efter vandt belgiske Matthew Gilmore titlen samme sted, mens det blev til dansk bronze ved Madsen. To gang tidligere er der blevet afholdt Derny EM i Ballerup Super Arena. I 2006 sejrede belgiske Iljo Keisse, og for to år siden blev det til en dansk EM-titel ved Jesper Mørkøv. Den unge Mørkøv har også en sølvmedalje i disciplinen fra 2012, hvor der blev kørt i italienske Montichiari. Storebror Michael Mørkøv har vundet en bronzemedalje tilbage i 2008 i hollandske Alkmaar. Sidste år blev der kørt i tyske Hannover, hvor belgiske Kenny De Ketele vandt foran italienske Davide Vigano og hollandske Jesper Asselman. I øvrigt kan det også nævnes, at den senere Tour de France vinder Bradley Wiggins vandt EM-titlen tilbage i 2003.

Der vil løbende blive opdateret med nyt om EM-stævnet på DBCs website, dbc-cykelbanen.dk samt på DBCs Facebook-site, Facebook.com/cykelbanen. Desuden er der oprettet en Facebook-event til EM-stævnet.

DBC afvikler i den kommende sæson blandt andet også DM i parløb i starten af december og et internationalt 100 km parløb som det traditionsrige nytårsstævne den 29. december. Der er meget at glæde sig til i den kommende banesæson.

Share