Gamle Ordrupbaneryttere runder 70 år

Heldigvis er mange af Ordrupbanens gamle ryttere – fra dengang hvor der fandtes ”rigtige” baneryttere – fortsat medlemmer hos DBC. I 1960’erne var der cykelstævner 2 eller 3 gange hver uge på banen, og en sommersæson kunne nemt indholde op mod 50 stævner. Så rytterne fik kørt en hel del løb hver sæson.Blandt de gamle ryttere finder man John Zangenberg, der 4. september runder 70 år og holder åbent hus på dagen kl. 15-18 i Ordrup CC’s klublokale. John Zangenberg var blandt de bedste på banen  og vandt mange løb. I 1968 var han ikke langt fra at kvalificere sig til det 4000 m hold, der efterfølgende vandt guld ved OL. Formen holder John Zangenberg vedlige med flere ugentlige træningsture på landevej sammen med blandt andre Peer Gardrup Iversen og Mogens Kert, begge gamle Ordrupbaneryttere, som begge for nylig også rundet de 70 år.

Peer Gardrup Iversen var typisk banerytter med mange sejre og var også tæt på bruttoholdet til OL i 68, men kom heller ikke med.  Peer har i øvrigt været sponsor for DBC for knap en halv snes år siden med firmaet PG Byg på klubtøjet.  Mogens Kert var en rigtig god løbsrytter med næse for at finde det rigtige hjul, og han indkørte mange sejre og placeringer.

Dette år har også budt på 70-års fødselsdage til Ordrupbanerytterne John Chr. Nielsen, som desuden var i top i A-klassen på landevej, Mogens Olsen (tidligere Saxil Cykler), Hans Dalsted og Torben Bering (begge tidligere omtalt) samt snart også Heine vid Stein, som var stærk på både bane og landevej.

DBC ønsker alle til lykke

Share