Imponerende stærkt felt til torsdagens UCI omnium i Ballerup

Imponerende stærkt felt til torsdagens UCI omnium i Ballerup

Danske verdensklasse baneryttere mod både internationale profiler, rutinerede Michael Mørkøv og den danske landevejsmester. Det er hvad tilskuerne blandt andet kan opleve ved torsdagen cykelfest i Ballerup Super Arena.

Der bliver cykelfest på torsdag i Ballerup Super Arena. På dagen kan tilskuerne opleve den officielle kåring af Årets Cykelrytter og Årets Talent i dansk cykelsport, en hyldest af de danske vindere af internationale medaljevindere i 2017 men naturligvis også cykelløb på højeste niveau. Feltet til dagens UCI-omnium er nemligt imponerende stærkt.

På startlisten finder man blandt andre danske verdensklasse baneryttere som Julius Johansen og Niklas Larsen, vinderen af 13 6-dagesløb og tidligere verdensmester i parløb Michael Mørkøv, den danske landevejsmester Mads Pedersen, verdensmesteren i scratch, polske Adrian Teklinski, europamesteren i Dernypace, tyske Achim Burkart, super stærke baneryttere som østrigske Andreas Graf og hollandske Melvin van Zijl plus en række af dansk banesports mange helt unge talenter. I alt 24 ryttere skal dyste over scratch, temporace, udskilningsløb samt pointløb, inden der kan kåres en samlet vinder af GP Ballerup omnium 2017.

“Det bliver spændende at se om de danske landsholdsryttere, kan blive udfordret af Michael Mørkøv, Mads Pedersen og de udenlandske ryttere. Omnium er blevet en super publikumsvenlig disciplin, hvor stillingen kan bølge frem og tilbage hele aftenen, og hvor det afsluttende pointløb ofte er dramatisk. Der venter publikum en stor oplevelse på torsdag”, forklarer Kenneth Røpke, der er sportschef hos arrangørerne DBC (Dansk Bicycle Club).

Spændende sprinteropgør
Stævnet byder desuden på noget så sjældent som et internationalt stævne for sprintere i Danmark. På startlisten er både den danske mester William Rimkratt-Milkowski, DM-sølvvinderen Tim Bendtsen og den danske U19 mester Jakob Joensen. Men også stærke tyskere som blandt andre Carl Hintzw og Nick Rother samt hollænderne Michael Veen og Jasper van den Ende deltager.

Stævnet indledes med 200 meter på tid for sprinterne og her vil Rimkratt-Milkowski blandt andet jagte hans egen banerekord lydende på 10,643 sekunder. Siden følger kvart- og semifinaler inden det hele kulminere med aftenens finaler.

Se dagens program og startliste på http://cykelbanen.dk/?p=3498

Dagens eventsponsor er Aut. El-installatør Claus Dalsgaard.

Billetter købes via Bike N’Run på https://bikenrun.dk/collections/event-billetter

Share