Karl-Jan Heinsvig er død

Karl-Jan Heinsvig er død

En markant skikkelse i dansk cykelsport gennem en årrække, Karl-Jan Heinsvig, er død, 79 år gammel. De fleste kendte ham (og det gjorde alle i cykelsporten) under navnet ”Heins”. Han startede som aktiv i Amager CR og blev senere formand for klubben.  I årene, der kom, fik han topposter både i Distriktet og i DCU, hvor han i en overgang var generalsekretær og redaktør af unionens blad Cykle Sport.

Men først og fremmest var han en fremragende arrangør og organisator. Han var en ildsjæl, der forstod at begejstre og engagere dem, han arbejde sammen med. I 1960’erne var han manden bag etapeløbet Skagen – København og senere det københavnske 4-dagesløb. Efterhånden involverede han sig så meget i sporten, at der ikke længere var tid til at passe jobbet i Dragør Kommune. Et valg måtte træffes: Det blev cykelløb! Sammen med en kreds af vennerne fra Amager Cykle Ring kastede han sig ud i et projekt, der gik ud på at genoplive det københavnske 6-dagesløb i Forum, der havde ligget ”brak” i næsten 15 år. Det var i januar 1975 startskuddet lød til det første 6-dagesløb i ”Heinsvig-perioden”, der for hans vedkommende varede til 1999. Men han bevarede interessen for sporten og var fortsat trofast tilskuer fra sin faste plads i logen på inderkredsen.

Heins var vennernes ven og han kæmpede for at bevare det gode humør, også i de sidste år, hvor sygdommen for alvor fik fat i ham.

Rico

Share