Leif Hammel er død

Leif Hammel er død

Efter længere tids svær sygdom er den tidligere bane- og landevejsrytter Leif Hammel død, 86 år gammel. Han var født 28. februar 1935 og døde tirsdag 30. november om morgenen.

Leif Hammel begyndte sin cykelkarriere i BKL og rykkede op i A-klassen i 1958 og i 1959 var han med til at vinde holdkonkurrencen i nordisk mesterskab på landevej.

Leif Hammel var også en habil banerytter og han var blandt de mange der tog chancen og forsøgte sig som professionel på vinterbanen i Forum. Han debuterede i et 100 km parløb 19. november 1959, hvor han blev nr. 8 med Jean Hansen.  Senere på sæsonen vandt han 100 minutters parløb med Rud Jacobsson.

Leif Hammel nåede at køre 6-dagesløbene i Forum i 1959 og 1960, men efter vinteren 1959/60 krakkede vinterbanen og dermed forsvandt eksistensgrundlaget for de fleste af de danske professionals.

. Forinden havde han forsøgt sig på de franske landeveje og i 1960 var han til start i Tour de France på det internationale hold sammen med Bent Ole Retvig og Arne K. Johnson. Hammel udgik på 5. etape.

Han kørte sæsonen 1961 på Ordrupbanen, men dermed var karrieren slut – næsten. Efter en pause på et par sæsonen fik han atter license som amatør og deltog et par sæsoner i de danske A-løb på landevejen.

Interessen for cykelsporten bevarede han og så længe helbredet tillod det, lagde han ofte vejen forbi cykelbanen og besøgte sin yngre bror Steen, der også har boltret sig på bane og landevej.  Ungdommen kender ham først og fremmest som den uundværlige mekaniker og altmuligmand i den lille kabine under svinget ude på cykelbanen.

Rico

Share