Martin Toft mister timerekord efter positiv dopingtest

Martin Toft mister timerekord efter positiv dopingtest

I forbindelse med det københavnske 6-dagesløb i vinters slog Martin Toft Madsen Ole Ritters danske timerekord.

Denne rekord er nu fratagte Toft Madsen grundet en dopingtest, som relaterer til et forurenet kosttilskud.

Ole Ritter rekord, der blev sat i Mexico i 1974, lød på 48.879 meter. Martin Toft Madsen kørte, den 28. januar, 52.114 meter på den berømte time.

Toft Madsen afleverede efterfølgende en dopingprøve, og den viste sig at være positiv for det stimulerende stof DMBA, som optræder på dopinglisten. Også den efterfølgende B-prøve var positiv.

Rytteren hævdede efterfølgende, at han måtte have indtaget det forbudte stof via et lovligt kosttilskud købt i Danmark. Han afleverede derefter en række af sine kosttilskud til Anti Doping Danmark i original emballage – både i åbnet og uåbnet form. Anti Doping Danmark besluttede sig for at analysere kosttilskuddet, og analysen viste efterfølgende fund af stoffet DMBA. Det var første gang nogensinde, at Anti Doping Danmark har benyttet denne fremgangsmåde.

På baggrund af analyseresultatet vurderer Danmarks Idræts Forbunds (DIF) Dopingnævn, at den positive dopingprøve kan tilskrives et forurenet kosttilskud, og at Martin Toft Madsen er uden væsentlig skyld. Samtidigt anfører nævnet, at han har udvist den grad af forsigtighed, som kan forventes af en eliteidrætsudøver. Blandt andet har han orienteret sig grundigt forud for anvendelsen af kosttilskuddet, og han indkøbte kosttilskuddet hos en anerkendt forhandler.

På den baggrund har DIF’s Dopingnævn valgt at ikende rytteren den mildeste sanktion i form af en reprimande. Og da stoffet var til stede under konkurrencen, og kan have haft en effekt på præstationen, diskvalificeres han fra konkurrencen, og hans timerekord bliver således annulleret.

Share