Mørkøv/Grasman vinder af 100 km parløb

Det blev par nr. 14, Jesper Mørkøv/Christian Grasmann, der vandt onsdagens 100 km parløb i Ballerup Super Arena. Vindertiden blev en time, 53 minutter og 23 sekunder, hvilket er næsthurtigste tid i Danmark nogensinde.

Foran 2500 begejstrede tilskuere blev der onsdag aften kørt 100 km parløb i Ballerup Super Arena med et internationalt felt. Før løbet blev tre toppar til både dagens løb og til 6-dagesløbet til februar præsenteret. De tre par er par nr. 14 Jesper Mørkøv/Christian Grasmann, par nr. 7 Alex Rasmussen/Marcel Kaltz samt par nr. 9 Marc Hester/Jasper De Buyst. Alle tre par spillede alle en rolle i løbet, men forholdsvist tidligt viste Mørkøv/Grasmann sig som værende en streg stærkere end de øvrige. Midtvejs i løbet var parret to omgange foran de øvrige toppar, men endte på omgangshøjde med par nr. 9, som de dog klart besejrede på point. Par nr. 7 skuffede en smule, og måtte nøjes med fjerdepladsen i løbet. Michael Mørkøv, der kørte i par nr. 1 mistede sin oprindelige makker, Mathias Krigbaum, og blev sat sammen med tjekkiske Jan Kraus. De to kørte sig flot op i slutfasen og endte som nr. tre.

Parret der høstede flest klapsalver blandt det store cykelkyndige publikum var dog de to 16-årige ryttere i par nr. 17, Julius Johansen/Kristian Kramer Eriksen. Parret endte på en imponerende femteplads efter midtvejs at have erobret en soloomgang, der fik publikum til at rejse sig i hallen og hylde de to talenter. Tidligere på aftenen havde Julius Johansen vundet det pretigefyldte Kim Refshammers mindeløb.

DSC_3011

Rekorden for 100 km parløb i Danmark indehaves fortsat af australske Reginald Arnold og italienske Ferdinando Terrizzi , der i 1960 i Forum kørte i en time, 52 minutter og 13 sekunder.

Resultat, 50 km parløb
1. Jesper Mørkøv/Christian Grasmann 26 p.
2. Marc Hester/Jasper De Buyst 14 p.
+2 omgange
3. Michael Mørkøv/Jan Kraus 5 p.
+ 3 omgange
4. Alex Rasmusssen/Marcel Kalz 9 p.
5. Julius Johansen/Kristian Kramer Eriksen 2 p.

Se komplette resultater fra dagen på dette link.

Billeder fra Juel FT klik her

DSC_2885

Share