Par nr. 7 deltager i traditionsrigt nytårsstævne

Par nr. 7 deltager i traditionsrigt nytårsstævne

Som traditionen byder afholder Dansk Bicycle Club (DBC) også i år et stort stævne i Ballerup Super Arena mellem jul og nytår. I år foregår det den 29. december, og årets udgave tegner virkelig til at blive spektakulær.

Hovedbegivenheden ved årets nytårsstævne i Ballerup Super Arena bliver et parløb over 100 km. På startlisten til dette løb er blandt andre Par nr. 7 ved den 55. udgave af det københavnske 6-dagesløb, Lasse Norman og Michael Mørkøv. Parret vandt 6-dagesløbet i 2013, og skal forsøge igen den 26. til 31. januar. Men inden skal de altså teste sig selv af over 100 km den 29. december.

“Et parløb over 100 km er noget helt specielt og en garanti for underholdning. At vi desuden får et super stærkt felt giver blot tilskuerne mere at glæde sig til. Par nr. 7 vil blive udfordret af både danske og udenlandske par af høj klasse, så det bliver helt sikkert en stor aften”, forklarer eventansvarlige Jimmi Madsen.

100 km svarer til 400 omgange på cykelbanen i Ballerup. Så det er noget af en udfordring, der venter rytterne. Tidligere var det normalt at køre jagter over 100 km i forbindelse med 6-dagesløb i Forum og på andre baner i Europa. Men de lange jagter gik på et tidspunkt af mode, og sidste gang distancen blev kørt i Forum var i 1989, hvor legendariske Danny Clark og Jens Veggerby sejrede. I 2012 valgte den daværende 6-dagesarrangør Henrik Elmgreen at markere, at det var hans sidste 6-dagesløb som ansvarlig ved at sætte netop en jagt over 100 km på programmet. Dette løb blev en super tæt affære, hvor belgiske Iljo Keisse slog Alex Rasmussen med få centimeter i den afgørende spurt. Vindertiden for jagten lød på 1 time, 55 minutter og 19 sekunder. Dette var elleve sekunder hurtigere end, da de belgiske legender Eddy Merckx og Patrick Sercu blev europamester over distancen i Forum i 1977. Rekorden for distancen indehaves dog af australske Reginald Arnold og italienske Ferdinando Terruzzi, der i 1960 vandt i Forum i tiden 1 time, 52 minutter og 13 sekunder! Vindertiden sidste år ved nytårsstævnet i Ballerup blev på en time, 53 minutter og 23 sekunder, hvilket er næsthurtigste tid i Danmark nogensinde.

Der vil senere på ugen blive offentliggjort flere spændende planer omkring det store nytårsstævne. Der kan allerede nu købes billet til dagen. Du sparer kr. 25,- per billet ved at købe online lige nu via https://www.bikenrun.dk/collections/event-billetter/products/nytarsstaevne-med-internationalt-100-km-parlob.

Share